«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. Finansbank Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Hesabı

Finansbank Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Hesabı

Kur Korumalı TL vadeli Hesap Nedir

QNB Finansbank Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Hesabı Nedir

Finansbank Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Hesabı döviz tevdiat hesabından Türk lirasına dönüşen ve bu dönüşümden sonra TL olan yatırımınızı korumaya alan bir hesap türüdür. Kur korumalı TL Mevduat hesabı ile Döviz kurundan TL kuruna geçiş yaparak TL kuruna dönüşen yatırımınız Döviz kurunda yaşanak yükselişlerden dolayı zarar etmenizi engelleyen banka hesabı olarakta tanımlana bilmektedir.

Finansbank Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Hesabı ile döviz kuru yükseldikçe yine hesap sahipleri Döviz kurunda yaşanan yükseklik oranında kar elde edecektir. Döviz kurunda yaşanan yükseklikten dolayı Finansbank Kur Korumalı TL Vadeli Hesap sahiplerinin yatırımlarından üzerinden zarar etmesi engellenerek döviz kurunun yükselişinden dolayı aradaki fark hazine tarafından karşılanacaktır. Finansbank Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Hesabı nasıl açılır, Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat hesabı özellikleri, faiz oranları ve olası döviz kuru düşüşü ile artışında yaşanacak senaryalar hakkında bilgi almak için haberimizin devamını okuyabilirsiniz.

Finansbank Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Hesabı Özellikleri

Finansbank Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Hesabı sahipleri stobaj ödemezler. Stobaj % 0 olmaktadır.

Finansbank Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Hesabı kur değişimlerine karşı yatırımınızın korunmasını sağlar.

Finansbank Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Hesabı ile döviz kurunda olası düşüş olması durumunda faiz oranı ile yine birikiminizin korunmasını sağlayarak hesap sahibinin faiz getirisinden kar elde etmesini sağlar.

Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Hesabı bireysel müşteriler için açılır.

Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Hesabı için hesap açılışı minimum 10.000 Bin TL olmaktır.

Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Hesabı USD, GBP ve EUR para birimlerinden dilediğiniz biri ile kur korumalı olarak açılacaktır.

Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Hesabı vade sonunda otomatik olarak temdit edilecek veya isteğiniz dahilinde otomatik kapatılacak şekilde hesap açılıişı yapılacaktır.

Finansbank Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Hesabı 3 ay, 6 ay, 9 ay olmak üzere 12 ay vadelerde açılabilmektedir.

Kuru Korumalı TL Vadeli Mevduat hesaplarında vede sonunun tatil günlerine denk gelmesi dahilinde vade sonu ilk iş günü olarak tanımlanacaktır.

Finansbank Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat hesabı vade tarihinden önce kapatılması durumunda kur korumalı hesabın açıldığı tarihteki saat 11:00′ deTCMB tarafından açıklanan alış kuru ile  kur korumalu hesabın kapatıldığı tarihte yine TCMB’ nin saat 11:00 da açıkladığı kur alışı hesaplanarak karşılaştırılşır. Bu gibi durumlarda hesabın kapatılacağı tarihde (İş Gününde) kurun düşük olması vade tarihindeki anaparadan sizlere kayıplar yaşatabilmektedir. Kur korumalı hesapları kapatmak için mutlaka en yakın banka şubesine başvurmanız gerekmektedir.

Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Hesaplarının çalışma esası, özellik durumu ve bu hesapların işleyiş şekli T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından belirlenmektedir.

Finansbank Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Hesabı işlemlerinde hesap açılırken TL mevduat faiz oranı belirlenir. Faiz oranının belirlenmesi neticesinde vade sonunda yatırımınızın faiz getirisi kurda yaşanan değişim ile karşılaştırılarak yüksek olan getiriden nemalandırılır. Kur korumalı TL vadeli hesap açılışında belirlenmiş kur ile vade tarihinde gerçekleşen kur  dikkate alınır. Bu hususta yatırıma bağlı getirinin hesap açılışında belirlenen faiz getirisinden fazla olması durumunda eksik olan kısım vade gününde (tarihinde) otomatik olarak hesaba tanımlanır.

 

Finansbank Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Hesabı Faiz Hesaplama

Kur Artışı Faiz Getirisinden Yüksek Olması Durumunda

Hesap Açılışı Dönüşüm Kuru: 1 USD (Dolar) = 10 TL

Hesap Açılış Tutarı Anapara: 1.000,000 TL

Vade: 92 gün

Faiz Oranı : 17%

Yatırımcının Alacağı Net Faiz Tutarı : 42,849 TL

Vade Sonunda Döviz Kuru 1 USD (Dolar) = 14 TL

Elde edilen Kur Artışı Kaynaklı Getiri : 400,00 TL

Buna göre kur artış oranı % 40 kur artış oranı * anapara

Faiz getirisi ile kur getirisi arasında oluşan fark yatırımcıya (müşteriye) ödenecek olup hesap sahibi toplamda 400,00 TL getiri elde etmiş olur.

Kur Vade Başlangıcından Daha Düşük Olursa (Örnek Şablon)

Hesap Açılışı Dönüşüm Kuru: 1 USD (Dolar) = 10 TL

Hesap Açılış Tutarı Anapara: 1.000,000 TL

Vade: 92 gün

Faiz Oranı : 17%

Yatırımcının Alacağı Net Faiz Tutarı : 42,849 TL

Vade Sonunda Döviz Kuru 1 USD (Dolar) = 9 TL

Bu örnekte kur düştüğü için vade sonunda hesap sahibi direkt olarak mevduat faizi getirisi olan (42,849) TL elde etmiş olacak faiz+anapara USD (Dolar) bazında artış gösterecektir.

kur korumalı Tl mevdut hesaplama için URL : https://www.qnbfinansbank.com/bireysel/birikim/bol-kazanc-icin/kur-korumali-tl-vadeli-mevduat-hesabi

Finansbank Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Hesabı Nasıl Açılır

Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat hesabı açmak için size en yakın Finansbank şubesine giderek hesabınızı açabilirsiniz. Ayrıca Finansbank dijital kanalları üzerinden internet bankacılığı, mobil bankacılık vs. hesap açabilirsiniz. Hesap açılışı ücretsiz olarak yatırımcıya sunulmaktadır.

finansbank internet bankacılığı URL: https://www.finanshaberi.net/banka-haberleri/finansbank-internet-bankaciligi-sifre-alma/.html

 

 

 

 

 

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.