«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. HalkBank Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Hesabı

HalkBank Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Hesabı

Halbank Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Hesabı Açma

Halkbank Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Hesabı

Halkbank kur korumalı TL vadeli mevduat hesabı ile sizlerde birikimlerinizi korumaya alabilirsiniz. Son zamanlarda ülkemizde yaşanan döviz yükselişlerinden dolayı TL’de değer kaybı yaşanmıştır. TL de yaşanan değer kaybını önlemek ve TL ile yatırım yapan kişilerin oluşacak zarardan etkilenmemesi için Hazine ve Maliye Bakanlığının desteği ile diğer bankalarda olduğu gibi Kamu bankası olan Halkbank sizlerin yatırımlarını korumak için Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Hesabı İle müşterilerine hizmet vermektedir. Sizlerde Halkbank tarafından verilen Kur Korumalı TL vadeli Mevduat Hesabından yararlanmak ve TL olan birikimlerinizi korumak için Halkbank şubelerine giderek Kur Korumalı TL hesabı açabilirsiniz.

HalkBank Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Hesabı Nedir

Halkbank kur korumalı TL vadeli Mevduat hesabı döviz kurlarında yaşanan düşüşlere ve yükselişlere karşı birikiminizi koruyan banka hesabı türüdür. Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat hesabı banka müşterisine belirlenen Türk Lirası faiz oranında getiri veya kurun faiz oranından yüksek olması durumunda kur farkı koruması sunan rekebetçi bir mevduat ürünü olmaktadır. Kur oranında yaşanan farkı Hazinenin karşıladığı bir banka mevduat hesabı diyede tanımlana bilmektedir.

HalkBank Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Hesabı Özellikleri

Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat hesabı olan kişiler bu hesaptan kısmi çekim işlemlerini yapamaz.

Halkbank Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Hesabı müşterisi bu hesaptaki ürüne özel uygulanacak olan stobaj ödemesi yapmayacaktır. Stobaj sıfır (0) olarak uygulanmaktadır.

Halkbank Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Hesabı ile hesap açılışına yönelik  işlemlerinizi tam mesai günlerinde saat 11:00 ile 17:00 arasında yapabilirsiniz.

Halkbank Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Hesabı faiz oranı TCMB tarafından belirlelen minimum politika faiz oranı olmaktadır.

Halkbank Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Hesaplarında döviz kurunda yaşanan değişimin hesaplanması her gün saat 11:00’de TCMB tarafından açıklanmış olan EUR-USD-GBP alış kuru esas olarak alınmaktadır.

Kur Korumalı TL Mevduat hesabında söz konusu olan vade sonundaki EUR-USD-GBP alış kuru ile vadenin başlangıç tarihinde geçerli olmak üzere TCMB’nin USD-GBP-EUR alış kuru arasındaki değişim dikkate alınmaktadır.

Halkbank Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Hesabı ile ilgili bütün ödmeler TL olarak hesap sahibine ödenmektedir. TL dışında ödeme yapılmamaktadır.

Kur Korumalı TL vadeli Mevduat Hesabında vade sonunda faiz tahakkuku gerçekleştikten sonra söz konusu hesap otomatik kapama ile kapatılır ve bakiyeniz vadesiz hesabınıza aktarılır. Bakiyeniz vadesiz hesabınıza aktarıldıktan sonra tekrar vade uzatımı yapılmayacaktır.

Halkbank Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Hesabı Nasıl Açılır

Halkbank Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Hesabı açmak isterseniz size en yakın Halkbank şubesine giderek hesabınızı açtırabilirsiniz. Ayrıca Halkbank dijital kanallarını kullanarak Halkbank Mobil ve Halkbank İnternet bankacılığı üzerinden Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Hesabı açabilirsiniz. Söz konusu olan Halkbank Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Hesabı 92/181/272/366 gün vadelerde kırık vadeli ürün kodları ile TL olarak Halkbank yurt içi şubelerinde açılmaktadır. Hesap açılışında vade sonunun bankanın tatil gününe denk gelmesi durumunda vade sonu ilk iş günü olarak esas alınır. Halkbank Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Hesap açma işlemleri hakkında çok daha detaylı bilgi almak isterseniz Halkbank Müşteri Hizmetleri 0850 222 0 400 ve Halkbank Dialog’u 0212 340 09 99 arayarak bankanın müşterilerine sağladığı sesli yanıt sistemi’nde 5 no’lu seçeneği tuşlayarak mutlu müşteri merkezine mesajınızı iletebilirsiniz.

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.