«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. ING Bank Kredi Kartı Bloke Kaldırma

ING Bank Kredi Kartı Bloke Kaldırma

ing_bank_sim_kart_blokesi_kaldirma_

ING Bank Kredi Kartı Blokesi Kaldırılır mı?

Değerli okuyucularımız bugün sizler için son zamanlarda internet arama motorlarında çok aranan haber olan aynı zamanda internet haber sitelerinde en çok arana haberlerin başında gelen ıng bank kredi kartı bloke kaldırma işlemleri hakkında en doğru ve en sağlıklı bilgiler adına bu haberimizi gündemimize alarak siz değerli okuyucularımızın bilgilerine de sunmak maksadı ve amacı ile sitemizde yayımlamak istedik. Sizlerinde malum olduğunuz üzere son zamanlarda ülke genelinde yaşanan ekonomik sıkıntı ve ekonomik kriz nedeni ile bir çok firma iflas etmiş bir çok firmada iflastan kurtula bilmek adına konkordato vermiştir. Aynı zamanda bir çok fabrika ile küçük ve orta ölçekli işletmeler kepenk kapatmış bazı şirket ve fabrikalarda iflastan kurtulmak ve maliyet düşürmek amacı ile işçi çıkartarak küçülme yolunu seçmesi sonucu bir çok vatandaşımız işsiz kalmış ve işsizlik oranları artış göstermiş ve bu yaşanan olumsuzluklar nedeni ile işsiz kalan vatandaşlarımızın bir çoğu kredi kartını ödeyememiş ve bu nedenlerden dolayı ise bankalar kredi kartına bloke koymuştur.

ING Bank Kredi Kartı Neden Bloke Olur

Ing bank kredi kartı iki durumda bloke edilir. Birincisi ödenmeyen kredi kartı borcundan dolayı olur iken ikinci bloke nedeni ise kayıp ve unuttuğumuz kredi kartı için bankayı aramamız ve bilgi vermemizden sonra yapılan bloke işlemidir.

ING Bank Kredi Kartı Blokesi Nasıl Kaldırılır?

Değerli okuyucularımız kredi kartınıza kayıp ve bir yerde unutulma gibi nedenler ile bloke konulmuş ise ve tekrar bankanızı arayıp kredi kartınızı bulduğunuzu söylemeniz durumunda kredi kartınızdaki bloke işlemi en geç 24 saat içinde ING Bank tarafından 24 saat içerisinde kaldırılacak ve bankanız tarafından sizin tarafınıza bilgi verilecektir. Fakat kredi kartınız borç ödememe işlemlerinden dolayı bloke olmuş ise eğer bankanızın kredi kartı blokesini kaldırması için kredi kartınızın bütün borcunuzu kapatmanız gerekecektir. Bütün borcunu kapattığınız kredi kartındaki bloke işlemi bankanız tarafından en geç 24 saat içerisinde kaldırılacak olup yine bankanız tarafından size bilgiler verilecektir. Bazen bankalarda güncelleme yapılmadığı durumlarda kartınızdaki bloke kaldırılmamış olabilmektedir. Böyle bir durum ile karşı karşıya kalmanız durumunda ise yapmanız gereken işlem bankanızın müşteri hizmetlerini aramanız olacaktır. Bankanızın müşteri hizmetlerini arayıp kredi kartı borcunuzun tamamını ödediğinizi bildirdiğiniz takdirde ıng bank en geç 1 saat içinde kredi kartınıza koymuş olduğu blokeyi kaldıracaktır.

Kredi kartıma Bloke Konulursa Kredi Notum Düşer Mi?

Değerli okuyucularımız kredi kartınıza konulan bloke çalıntı , kayıp ve bir yerde unutma gibi durumlar nedeni ile bloke konulmuş ise eğer o zaman kredi notunuzda düşüş olmayacaktır. Fakat kredi kartınıza borç ödememe gibi durumlardan kaynaklı bloke konulmuş ise eğer o zaman kredi notunuz düşürülecektir. Bu tablo kredi notunuzu olumsuz yönde etkileyecektir. Borç ödememe durumlarında 30 ile 90 gün gibi süre zarfında bloke konulur. Bazı bankalarda bu süre 30 iken bazı bankalarda bu sure 90 gündür. ING bank ise 30 günü aşan ödememe gibi durumlarda kredi kartına bloke koymaktadır. Kredi kartınızı yeniden kullanmaya başladığınız takdirde ödemelerinizi gününde ve düzenli yaparsanız kredi notunuz tekrar yükselecek ve bloke işlemi nedeni ile düşürülen nakit avans limiti ve kredi kartı limitiniz de yeniden yükseltilecektir.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *