«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. HSBC BANK DÖVİZ HESABI NASIL AÇILIR

HSBC BANK DÖVİZ HESABI NASIL AÇILIR

HSBC DOLARRRR

HSBC Döviz Hesabı

Yurtdışı ile iş yapıyorsanız, uzman HSBC Bank döviz hesabı seçeneklerinden birinin seçimi, ithalat ve ihracat, döviz ve uluslararası ödemeler gibi önemli alanlarda size temel destek sağlayabilir.İş gereksinimlerinize en uygun hesap türünü seçebilirsiniz. Yabancı bir ülkede bir hesap oluşturmak ve yönetmekten daha kolay ve ucuz olabilir. Takas edilebilir dolar hesabı ya da Euro hesabı gibi herhangi bir para birimini seçin ve döviz işlemlerini basitleştirin. İnternet Bankacılığı ile bakiyeleri online olarak görüntüleyin, tüm işlemlerinizi lira hesabınızda olduğu gibi internetten halledin.

Para birimi dönüştürme maliyetinden kaçının. Daha büyük işletmeler, HSBC Bank döviz hesabı açma aracılığıyla bildirimleri görüntüleyebilir ve yurtdışı tedarikçilerine doğrudan elektronik ödeme yapabilir. Erişimi kolay ve yönetimi kolay bankacılık için ABD Doları, Euro ve Pound cinsinden Döviz hesabı açma işleminizi çok kolay bir şekilde tamamlayıp, farklı para biriminde hesaba sahip olmanın avantajlarından yararlanabilirsiniz.

HSBC Bank Döviz Hesabı Nedir?

HSBC Bank döviz hesabı yurtdışı ile iş yapanlar, yurtdışına sık sık seyahat edenler, farklı ülkede çocuk okutanlar için bir kolaylık aracıdır. Farklı para birimleri arasında yapacağınız para alma ve gönderme işlemleri için anında ve transfer ücreti ödemeden bankacılık işlemlerinizi halledebilirsiniz. Döviz kurlarından etkilenmeden bir HSBC Bank dolar hesabı veya Euro hesabı  açarak birikimlerinizi değerini kaybetmeden koruyabilirsiniz. Dilediğiniz zaman bakiyenizdeki parayı güncel kur üzerinden liraya dönüştürebilirsiniz. Hesabınızı banka kartınıza bağlayarak dünyanın neresinde olursanız olun ATM’lerden döviz bazında para yatırabilir ve çekebilirsiniz. Özellikle seyahat ederken bu özellik oldukça işinize yarayacaktır.

HSBC Bank Döviz Hesabı Nasıl Açılır?

HSBC Bank döviz hesabı açma için öncelikle bankada bir hesabınız olması gerekmektedir. Mevcut hesabınıza bağlı internet bankacılığı üzerinden seçebileceğiniz USD, EUR, GBP para birimlerinden birinde ya da üçünde de hesap açabilirsiniz. Dilerseniz 0850 211 0 111 numaralı çağrı merkezi üzerinden müşteri temsilcisi ile 7/24 bağlantı kurarak da hesap açma kolaylığına sahipsiniz. HSBC Bank’ta henüz herhangi bir hesabınız yoksa, bu durumda herhangi bir şubeye giderek Döviz Hesabı Açma işlemlerini yaptırmanız gerekmektedir.

HSBC Bank Döviz Hesabı Açmak İçin Gerekli Belgeler

Şubeye gittiğinizde bireysel müşteri hizmetleri sizden öncelikli olarak geçerli bir T.C. Nüfus Cüzdanı, pasaport ya da ehliyet isteyecektir. Ayrıca adres beyanı sunabilmek için son üç aya ait bir fatura vermeniz gereklidir. Hesap işletim ücretinden muaf olarak Euro dolar hesabı açma için maaş hesabı özelliği ile hesabınızı açtırabilirsiniz. Bu seçenek için maaş bordrosu, işyeri ve işletme bilgilerini sunmanız istenebilir.

HSBC Bank Döviz Hesabı Özellikleri ve Avantajları

HSBC’de bir Euro dolar hesabı açma size birçok olanak ve kolaylık sağlayabilir. İhtiyaçlarınıza en uygun olan para birimine karar verdikten sonra kolay bir şekilde hesabınızı açabilirsiniz. Sahip olacağınız hesap size şu kolaylıkları sağlayacaktır:

  • Elektronik ödeme yapabilme
  • Para çekme
  • HSBC internet bankacılığı ile çevrimiçi hesap yönetimi
  • Fonlarınıza hızlı erişim
  • Takas edilebilir herhangi bir para biriminde işlem yaparken sıfır masraf
  • Piyasa koşullarına göre ödenen faiz
  • Minimum bakiye gerekliliği yok
  • Mevduat dönemi için sabit faiz oranı

Vadeli mevduat hesabı açtırdığınızda vade tarihinde sabit bir oranda bakiyeniz üzerinden faiz ödemesi alabilirsiniz.  HSBC Bank’ta vade süresine bağlı olarak 0.25 ile 14 arasında değişen oranlarla faiz ödemesi alabilirsiniz.

Döviz kurlarının dalgalanabileceğini ve günlük olarak değişebileceğini aklınızda tutmanız önemlidir. Döviz kurlarındaki değişiklikler, para yatırma işleminizin nispi değerini doğrudan etkileyecek. Buna bağlı olarak döviz hesabı içindeki paranın değeri azalacak veya artacaktır.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *