«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. ICBC BANK DÖVİZ HESABI NASIL AÇILIR

ICBC BANK DÖVİZ HESABI NASIL AÇILIR

ICBC EFT

ICBC Bank Döviz Hesabı

ICBC Bank, müşterilerin hiçbir ücret ödemeden farklı para birimlerini saklamalarını, göndermelerini ve harcamalarını sağlayan döviz hesabı hizmeti sunmaktadır. Hangi para birimi hesabının sizin için en iyisi olduğunu öğrenmek için okumaya devam edin. Liranızı avroya çevirip çevirmemeniz bütçenizde gerçekten bir fark yaratabilir.

Günlük bankacılığınız için geçerli bir hesapla karıştırılmaması için, bir ICBC Bank döviz hesabı döviz cinsinden işlem yapmanızı sağlar. Brexit’ten sonra liranın değerinin daha da düşebileceği korkusuyla, bazı tüketiciler servetlerini başka para birimlerinde saklamanın yollarını aramaktadır. Başka para biriminde hesap açma, bunu yapmanın en kolay yollarından biridir. ICBC Bank’ın Euro hesabı, piyasaya sunulmuş en yeni özelliklere sahip para birimi hesabıdır.

ICBC Bank Döviz Hesabı Nedir?

ICBC Bank’ın dolar hesabı ve Euro hesabı, Avrupa, Amerika ve Birleşik Krallık ile yakın bağları olan kişiler için özellikle uygundur. Ayrıca banka hesaplarında Euro ve dolar biriktirmek ya da bu birimlerde işlem yapmak isteyen herkes için kullanışlıdır. Euro dolar hesabı açma sonrasında hesabınıza bağlı bir IBAN (Uluslararası Banka Hesap Numarası) da tarafınıza sunulur. Böylece yurtdışından ödeme gönderme ve alma işlemleri son derece kolaylaşır. Liranızı dolar ve avro cinsinden değiştirmek için ICBC Bank, bankalar arası döviz kurunu herhangi bir ücret veya komisyon olmadan kullanır.

Sizin için en iyi para biriminde döviz hesabı açma işlemi hesabı gerçekten nasıl kullanmak istediğinize bağlıdır. İngiltere, Amerika ve Avrupa ile sık sık para göndermeniz ve almanız gerekirse, ICBC Bank’ın yeni Euro hesabı ve dolar hesabı iyi bir seçenek olabilir. Ayrıca hesabınıza bağlı mevcut bir banka kartının olması, günlük işlemlerde Euro ve dolarlarınızı harcamak için mücadele etmek zorunda kalmayacağınız anlamına gelir.

ICBC Bank Döviz Hesabı Nasıl Açılır?

ICBC Bank’ta bir hesap açma işlemi için 444 00 50 çağrı merkezi numarasını 7/24 arayarak müşteri hizmetleri ile işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz. Ayrıca halihazırda bir ICBC Bank müşterisi iseniz bireysel bankacılık adımlarından da EUR ya da USD bazında bir döviz hesabı açabilirsiniz. Bunun için sadece birkaç saniyenizi ayırmanız yeterli olacaktır. Eğer henüz müşteriler arasında yer almıyorsanız, bankada kayıt oluşturmak ve hizmet sözleşmesini imzalamak için şubelerden birini ziyaret etmeniz gerekir.

ICBC Bank Döviz Hesabı Açmak İçin Gerekli Belgeler

Döviz Hesabı açma işleminiz için geçerli bir kimlik belgesi ile en yakın şubeye başvurabilirsiniz. Pasaport ya da ehliyet de kabul edilecektir. Ayrıca son üç aya ait bir fatura adres beyanı için gereklidir. Banka gerekli görmesi halinde başka belgeler de talep edebilir. Özellikle işveren olarak çalışanlarınız için bir döviz hesabı açtırıyorsanız işletme belgelerinizi sunmanız önemlidir.

ICBC Bank Döviz Hesabı Özellikleri

ICBC Bank’ın hesapları aynı anda birden fazla para birimi elde etmek için idealdir ve hesap açma işlemi sonrasında banka kartınız da tarafınıza kısa süre sonra teslim edilir. Eğer yapmak istediğiniz tek şey, nakit para tutmaksa, özellikle seçtiğiniz para biriminiz ve lira hesaplarınız arasında para transferi genellikle ücretsiz olduğundan, bu hesaplar son derece işinize yarayacaktır. Bir Euro dolar hesabı açma öncesi aklınızda bulundurmanız gereken faktörler vardır:

Vadesiz hesaplarda faiz uygulaması yoktur: Eğer ICBC Bank’ta döviz hesabı açma gerekçeniz ticari işlemleriniz yönetmek ya da yurtdışındaki tanıdıklarınıza arada bir para göndermekse muhtemelen vadesiz hesap açmayı tercih edersiniz. Bu durumda birikimlerinizden faiz kazancı elde edemeyeceğinizi bilmeniz gerekir. Yatırım ya da birikim yapmak için bir döviz hesabı açmakla ilgileniyorsanız o zaman vadeli mevduat hesabı seçeneklerini değerlendirmelisiniz.

Döviz kurlarındaki değişme: Döviz kurlarındaki dalgalanmalar neticesinde seçtiğiniz para biriminin değer kaybetmeyeceğinin garantisi yoktur. Tüm para birimleri dalgalanmalara maruz kalır ve anında bakiyenizin değerini düşürebilir.  Bu nedenle hesabınızdaki paraları aynı birimdeki işlemlerde kullanmak akıllıca olacaktır.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *