«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. ING DÖVİZ HESABI NASIL AÇILIR

ING DÖVİZ HESABI NASIL AÇILIR

ING ALTIN

ING Bank Döviz Hesabı Nasıl Açılır?

İşletmenizin yurtdışı pazarında güçlü bir gücü varsa veya düzenli olarak yabancı para biriminde ödeme alıp yapıyorsanız, bir ING döviz hesabı açmaktan faydalanabilirsiniz. Yabancı para birimiyle, dönüştürme maliyetlerini ödemeyeceğiniz için kolayca tasarruf edersiniz. Bir yabancı para biriminde Döviz hesabı açma ve korumak pahalı olabilir. Bazı bankalar asgari depozito veya aylık ücret talep edebilir veya evrakları doldurmak için şubeyi ziyaret etmenizi isteyebilir. Ancak dolar hesabı veya Euro hesabı ihtiyacınız varsa, ING Bank yabancı bir banka hesabı için daha ucuz, daha uygun bir alternatif olabilir.

ING Bankası Döviz Hesabı Nedir?

ING Bankası Euro dolar hesabı açma yoluyla, işletmeler ve bireysel tüketiciler yüksek ücretler veya düşük döviz kurları riski olmadan birçok para biriminde para gönderip almalarını sağlayan avantajlardan yararlanabilirler.

Hesap kendi Türk lirası hesabınıza bağlı olarak açılabileceği gibi sadece seçtiğiniz döviz bazında da açılabilir; bu, ödemeleri ABD Doları, EUR ve GBP cinsinden ücretsiz olarak alabileceğiniz ve biriktirebileceğiniz anlamına gelir. Aynı zamanda yurtdışına para gönderirken de aynı hesaplar arasında hiçbir kayıp ya da ücretlendirme olmadan işleminizi tamamlayabilirsiniz.

Döviz cinsinden paranızı liraya dönüştürmek isterseniz, her zaman gerçek, piyasa ortası döviz kuruna dönüştürülür. Bu nedenle bankaların genellikle kötü bir döviz kurunda sundukları yüksek ücretlerle karşılaşmazsınız. Bu ING Bank döviz hesabını diğer hesaplar kat ve kat daha ucuz hale getirir. Farklı para birimlerindeki hesaplar milyonlarca müşteri tarafından kullanılır. ING Bank’ın paranızı güvende tutacağından emin olabilirsiniz.

Bir yabancı para hesabı, standart bir cari hesapla aynı şekilde yönetilebilir ve uygunluk kriterleri ve masraflar bankadan bankaya değişebilir. Ayrıca bir döviz hesabı açma olağan özen gösterme prosedürlerine tabi olacaktır. Ancak ING bu konuda müşteri danışmanlığı hizmeti sunmaktadır.

ING Döviz Hesabı Nasıl Açılır?

ING Bank’ta bir Euro dolar hesabı açma işlemi oldukça kolaydır. Bankada mevcut bir hesabınız varsa internet bankacılığı ile hesabınızı saniyeler içerisinde açabilirsiniz. Aynı şekilde 0850 222 0 600 numaralı telefon bankacılığı üzerinden müşteri hizmetlerine ulaşarak da hesap açma talebinizi iletebilirsiniz. Henüz bankada bir hesabınız yoksa size en yakın şubeye uğrayarak bireysel müşteri hizmetleri aracılığıyla hesap açtırabilirsiniz.

ING Bank Döviz Hesabı Açmak İçin Gerekli Belgeler

ING Bank döviz hesabınızı şubeden açtırmayı seçtiğinizde yanınızda mutlaka geçerli bir kimlik belgesi olması gerekmektedir. Ayrıca kampanyalardan yararlanmak ve hesap işletim ücreti ödememek için bir maaş hesabı açtırmayı düşünebilirsiniz. Bu durumda maaş bordronuzu ya da işverenseniz vergi sicil belgelerinizi de sunmanızda yarar vardır. Eğer Döviz hesabı açma işleminizi mobil bankacılık ya da telefon bankacılığı ile tamamlıyorsanız herhangi bir belge istenmeyecektir.

ING Bank Döviz Hesabı Özellikleri

Birçok banka döviz hesapları seçeneği sunmaktadır. Ancak ücretlendirme politikaları, şartlar ve avantajlar bankadan bankaya değişebilir. Yurtdışı ile iş yapıyorsanız ya da sık yurtdışına para göndermeniz gerekiyorsa bir dolar hesabı veya Euro hesabı sahibi olmak mantıklı olacaktır. ING Bank dolar hesapları da dahil olmak üzere döviz hesaplarını yönetmektedir. Döviz hesaplarına sahip olmanın aşağıdaki avantajları olabilir:

  • Yabancı para biriminde işlem yapmanızı sağlar;
  • Kısa vadeli nakit akışı gereksinimlerini finanse etmek için kullanılabilir;
  • Bir veya daha fazla yabancı para biriminde işlem yapan tüm işletmeler için kullanılabilir;
  • Döviz işlemleri için çek defteriniz olabilir;
  • Yabancı para fonlarının ödenmesi ve tahsilatı kolaylaştırılmıştır.

Çek defteri ile yapılan işlemler için bir döviz hesabı açma, yabancı para biriminde düzenli ödeme yapmanın yararlı bir yolu olabilir. Ancak bir çek kullanarak ödeme yaparsanız, bunu alan kişinin ağır bir banka ücretini ödemesi gerekebileceğini unutmayın.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *