«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. Ziraat Bankasın’dan Satılık Araçlar

Ziraat Bankasın’dan Satılık Araçlar

garanti-bankasindan-satilik-2-el-icralik-araclar

Ziraat Bankasın’dan Satılık Araç ve Taşıtlar

Araç sahibi olmayı birçok kişi ister. Ancak artan enflasyon, kredi faizlerindeki yükseliş, kenarda birikimi olmayanlar için araç sahibi olmayı zorlaştırmaktadır. Hayalinizi ertelemek yerine Ziraat Bankası’ndan satılık araçlar listesine göz atarak kendinize ve bütçenize uygun otomobili bulabilirsiniz. Maddi yetersizlikler nedeniyle 0’dan ya da normal bir 2. el pazarından alamayacağınız otomobilleri çok daha uygun fiyatlar ile Ziraat Bankası tarafından satışa çıkarılan icralık araçlar arasından alabilirsiniz. Üstelik Ziraat Bankası bu araçların satışı bizzat banka tarafından yaparak da aklınızdaki soru işaretlerini gidermeyi hedeflemektedir.

Ziraat Bankası Tarafından Satışa Çıkarılan Araçlar

Bu araçların neden uygun fiyatlarla satıldıklarını merak ediyor olabilirsiniz. Öncelikle belirtmek gerekir ki bu araçlar Ziraat Bankası’na bir şekilde borçlu olan kişilerin ipotek gösterdiği mal varlıklarıdır. Bir kişi çektiği kredinin taksitlerini ödeyemeyebilir ya da kredi kartı borcunu kapatamamış olabilir. Bu durumda banka kendi ödemelerini tahsil etmek amacıyla kişinin ipoteklerine el koyma ve onları satışa sunma hakkına sahiptir. Ziraat Bankası’ndan satılık araçlar da bu sebeple oldukça uygun fiyatlara yeni alıcılarına ulaştırılmaktadır. Araçlar arasında listeye eklenen yeni araca göre otomobiller, kamyonlar, motosikletler, otobüsler ya da vinçler de olabilmektedir. Araç satışı ve yeni eklenen araç oldukça liste güncellendiği için sık sık kontrol etmekte yarar vardır. Ayrıca online araç satış platformunda araçları marka, model, fiyat, il gibi unsurlara göre filtreleyerek de size en uygun araçları bulabiliyorsunuz.

Ziraat Bankası’ndan Satılık Araç Nasıl Alınır?

Listeden bütçenize ve ihtiyaçlarınıza en uygun araca karar verdikten sonra ihale şartnamesi imzalamanız gerekmektedir. Almak istediğiniz Ziraat Bankası’ndan satılık araç için ilgili şubeye başvurarak şartnameyi imzaladıktan sonra teminat yatırmanız istenecektir. Teminat yatırmadan önce şartnameyi detaylı bir şekilde incelemenizde yarar vardır. Altı sayfa uzunluğundaki belgede hem araçların durumuna, hem alım- satım sürecine hem de yasal haklara dayalı tüm bilgilere yer verilmektedir. Böylece ileride doğabilecek anlaşmazlık durumlarına karşı burada verilen bilgileri özümsemeniz önemlidir. Anlamadığınız noktalar ya da aklınızdaki diğer soru işaretleri için 0850 220 00 00 numaralı çağrı merkezi üzerinden 7/24 bilgi edinebilirsiniz.

Ziraat Bankası’ndan Satılık Araç Almak İçin Gerekli Evraklar

Online araç satış platformu üzerinden beğendiğiniz araba için teklif verebilmek adına öncelikle herhangi bir şubeye giderek ihale şartnamesini imzalamanız gerekiyor. Sonrasında seçmiş olduğunuz aracın muhammen bedeli üzerinden yüzde 6 oranında bir teminat yatırarak ihaleye dahil olmaya hak kazanabilirsiniz. Bu sırada bireysel kişilerin yalnızca T.C. Nüfus Cüzdanı beyan etmesi yeterli olacaktır. İhaleye katılmak istediğin kişi tüzel bir varlıksa, temsil belgesi, noter onaylı imza sirküleri ve Ticaret Sicil Tasdiknamesi talep edilecektir. Teminat tutarı ödendikten sonra cep telefonunuza ya da seçiminiz doğrultusunda e-posta adresinize satış platformuna giriş için bir kullanıcı adı ve şifre gönderilecektir. Bu bilgiler ile online araç satış platformu üzerinde size verilen geçici şifreyi değiştirebilirsiniz. Belirlediğiniz kendi şifreniz ile sisteme girdikten sonra seçtiğiniz araca teklif verebilir. Sistemin en güzel yanı ise sizinle birlikte aynı araca teklif veren diğer kişilerin de teklifini görerek isterseniz belirttiğiniz teklifi değiştirebilmeniz. Dahası verdiğiniz teklifler size SMS ve e-posta yolu ile de bildirilecek. İhale sonucunda kazanmanız durumunda da yine iletişim kanalları üzerinden bilgilendiriliyorsunuz.

Ziraat Bankası İcralık Araçlara Kredi Veriyor Mu?

Satın alacağınız Ziraat Bankası’ndan satılık araçları KDV’den muaf olacaktır. Banka tarafından verilecek olan ödeme dekontu fatura yerine geçmekte olup, ihale sonrası satışın tamamlanması için noter masrafları da alıcıya ait olacaktır. Talebiniz olması ve bankanın da onaylaması durumunda Ziraat Bankası icralık araçlar için kredi verebilmektedir. Bunun için ihale süreci tamamlandıktan sonra vakit kaybetmeden kredi başvurusunda bulunmanızda yarar vardır. Ziraat Bankası’ndan satılık araç almak için tüketici kredisi ya da 2.el taşıt kredisine başvurabilirsiniz.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *