«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. İŞ BANKASI MEVDUAT FAİZİ ORANLARI 2020

İŞ BANKASI MEVDUAT FAİZİ ORANLARI 2020

İşbank Emekli

İŞ Bankası 2020 Mevduat Faizleri

Mevduat hesapları belli bir süre kalmak koşuluyla faiz karşılığında bankada yaptığınız yatırımlarınızdır. İş Bankasında altın, TL ve döviz kurlarında mevduat hesapları açabilirsiniz. Mevduat cinslerine göre farklı faiz oranları ve mevduat süreleri uygulanmaktadır. Bu konu hakkında detaylı bilgileri bu yazımızda öğrenebilirsiniz.

İŞ Bankası Mevduat TL Hesabı Faizleri 2020

İş bankası mevduat TL hesabınızı İş Bankası şubelerinden ve çağrı merkezinden oluşturabilirsiniz. Mevduat TL hesabınızı açmadan önce İş bankasına ait borcunuzun bulunmaması gerekmektedir. İş Bankası müşterisi olmadan da mevduat TL hesabı açabilirsiniz. İş Bankasından mevduat TL hesabınızı iki şekilde açabilirsiniz. Mevduat süresi 1 yıldan az ve 1 yıldan fazla olacak şekilde açabilirsiniz. Mevduat sürelerine göre en az yükleyebileceğiniz paranız ve faiz oranları değişiklik göstermektedir. Eğer 1 yıldan daha az sürede mevduat TL hesabı açacaksanız en az 100 TL ve katları olacak şekilde açabilirsiniz. Her 3 ayda bir yüksek faiz oranı mevduat TL hesabınıza uygulanmaktadır. 1 yıldan fazla mevduat TL hesabı açacaksanız 1000 TL ve üzeri olacak şekilde açabilirsiniz. İş Bankası tarafından her senenin sonunda faiz oranı uygulanmaktadır. En fazla 5 yıllık mevduat TL hesabı açabilirsiniz. Daha yüksek faiz oranı ile mevduat TL hesabınızı daha karlı hale getirebilirsiniz.

İş Bankası Mevduat Altın Hesabı Faizleri 2020

İş Bankası mevduat altın hesabınızı şubelerden, mobil uygulamadan ve çağrı merkezinden açabilirsiniz. Mevduat altın hesabınızı en az 60 gram ve katları olacak şekilde oluşturabilirsiniz. Mevduat sürenizi ise en az 180 gün en fazla ise 365 gün sürecek şekilde oluşturabilirsiniz. Mevduat altın hesabınıza uygulanan yüksek faiz oranları İş Bankası resmi internet adresinden öğrenebilirsiniz. Yüksek Faiz oranlarının yanında mevduat altın hesabı oluşturmadan önce size birtakım avantajlar sağlayabilmektedir. İstediğiniz zaman vadesiz altın hesabınızı mevduat altın hesabınıza çevirebilirsiniz. İş Bankası çeyiz hesabı ile yeni evlenen çiftlere daha yüksek faiz oranları uygulanmaktadır. Daha detaylı bilgiyi 0 850 724 07 24 numaralı İş Bankası çağrı merkezinden öğrenebilirsiniz.

İş Bankası Mevduat Döviz Hesabı Faizleri 2020

TL cinsinin yanında Euro ve Dolar cinsinden mevduat hesabı açabilirsiniz. Mevduat döviz hesabınızı ücretsiz bir şekilde açabilirsiniz. Mevduat sürelerinizi 3 aylık, 6 aylık ve 9 aylık olacak şekilde açabilirsiniz. Önceden belirlediğiniz mevduat sürelerini bozamazsınız. Dolar cinsinden mevduat hesabı için en az 100 dolar yükleme yapmalısınız. Euro cinsinden mevduat hesabı açacaksanız 10 ve katları olacak şekilde açabilirsiniz. İş Bankası banka kartınızdan veya kredi kartınızdan otomatik talimat vererek mevduat sürenizi geçirmeden birikiminizi yapabilirsiniz.

İş Bankası Mevduat Faiz Oranları 2020

İş bankası mevduat ürünlerinde TL hesabı, altın hesabı ve döviz hesabı olmak üzere üç farklı temel faktör belirlemiştir. Mevduat ürünlerinde döviz hesapları USD ve Euro hesaplarından oluşmaktadır. Bu sayede her mevduat ürününün kendi para birimine göre minimum hesap açma limiti bulunmaktadır. Her mevduat ürününün farklı vade oranı ve farklı faiz oranı belirlenmiştir.

İş Bankası TL Mevduat Hesabı; 28 – 31 gün; 32 – 45 gün; 46-60 gün, 61 – 91 gün; 61 – 92 gün, 92 – 100 gün olarak belirlenmiştir. İş Bankası Mevduat TL faiz oranı %7 ile %9, 15 olarak belirlenmiş bir sistemdir. İş Bankası USD hesabı, %0, 85 olarak belirlenmiştir. İş Bankası Euro mevduat hesabı faiz oranı %0,07 – %0,09 olarak belirlenmiştir.  Euro hesabı vade süresi ise; 28 – 88 gün ile 88 ile 999 gün zaman dilimine göre değişiklik göstermektedir. Kendinize en uygun ve en kazançlı İş Bankası TL mevduat ürünlerini bulabilmeniz ve bununla ilgili faiz oranlarından 2020 yılı için yararlanmanız mümkündür.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *