«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. Kredi Kartı Aidatı Geri Alma

Kredi Kartı Aidatı Geri Alma

kredikartıaidat

Kredi Kartı Aidatı Nasıl Geri Alınır

Kredi kartı işlemleri ve işlemlerden alınan masraflar banka müşterileri tarafından en fazla şikâyet edilen konu. Kredi kartı aidatı geri alma adlı bu yazımızdan faydalanarak bu şikayetlerden çok kolay kurtulabilirsiniz. Kafanıza takılan kredi kartı aidatın ne olduğunu ve nasıl geri alacağınızın cevabını bulabilirsiniz.

Kredi Kartı Başvurusu

Kredi kartı başvurunuzu şubelerden, çağrı merkezinden, bankaların internet adresinden ve mobil uygulamalarından kolayca yapabilirsiniz. Kredi kartı başvurusunda daha çok internet üzerinden online başvuru öne çıkmaktadır. Kredi kartınıza başvurmak için o bankanın müşterisi olmalısınız. Kredi kartınızı ücretsiz bir şekilde açabilirsiniz. Ancak kullanım sırasında bazı aidatları ve bazı hesap işletim ücretlerinden dolayı kesintiye uğrayabilirsiniz. Eğer bankadan sanal kredi kartı çıkarıyorsanız herhangi bir kredi kartı aidatı ödemezsiniz. Kredi kartı çıkaran bankalar sizlerden ek yıllık ücret talep etmezler.

Kredi Karı Aidatı Nedir Nasıl Geri Alınır?

Kredi kartı başvurunuz ile başlayıp kullandığınız süre zarfınca banka tarafından karşılanan işlem maliyetlerin müşteriye yansıtıldığı tutardır. Her bankadan aidatla birlikte kredi kartı veya aidat sız kredi kartınızı alabilirsiniz. Bazı bankalar da aidat kredi kartı seçeneğini seçseniz bile sizden kredi kartı aidatı almazlar.

Kredi kartı aidatı ödemediğiniz kartlarda taksit seçenekleri yapamazsınız. Çok fazla taksit yaparak ya da bazı durumlarda az da olsa taksit seçenekleriyle hayatınızı kolaylaştırıyorsanız kredi kartı aidatı ödemelisiniz. İkinci avantajı ise kredi kartlarına uygulanan kampanyalardan yaralanamazsınız. Kredi kartı aidatınızın tutarı başvurduğunuz bankalara göre değişiklik göstermektedir. Aldığınız kredi kartını şimdiye kadar hiç kullanmadıysanız kredi kartı aidatı ödemek zorunda değilsiniz. Aynı zamanda kredi kartı aidatınızı her kredi kartı iptalinizde banka sizlere ödemek zorunda değil.

Kredi Kartı Aidatı Geri Alma İşlemleri

Ödediğinizin kredi kartı aidatı bazı durumlarda geri alabilirsiniz. Banka ile kredi kartınızla ilgili yaşadığınız sorunda kredi kartı aidatınızı geri alabilirsiniz. Kredi kartı aidatını geri almak için bankanın şubelerine gitmelisiniz. Bankanın şubelerine giderken yanınıza mutlaka T.C. kimlik fotokopinizi, banka kartınızı ve kredi kartınızı almalısınız. Bankada bulunan müşteri temsilcinizle kredi karı aidatı geri almak için dilekçe yazmalısınız.

Kredi kartı aidatı geri alma örnek dilekçelerini internetten araştırabilirsiniz. Kredi kartı aidatınız 2 hafta içerisinde banka hesabınıza yatırılacaktır. Şubelere gitmeyi yorucu ve zaman alıcı buluyorsanız internet üzerinden Kredi Kartı aidatı geri alma formunu doldurabilirsiniz. Hangi bankadan aidatınızı alacaksanız o bankanın resmi internet adresine giriş yapmalısınız. Form doldurabilmek için ilk başta bireysel giriş bölümünü seçmelisiniz. T.C. kimlik numaranızla ve internet bankacılık şifreniz ile kendinizi doğrulamalısınız. Site içerisinde bulunan ‘İptal İşlemlerim’ sayfasını ziyaret etmelisiniz. Eğer kredi kartınızı iptal etmediyseniz kredi kartı aidatı alamazsınız. Kartınızı iptal etmediyseniz bu sayfa üzerinden iptal edebilirsiniz.

İptal ettiyseniz ‘İptal Kredi Kartları’ seçeneğinin üzerine okunuzu getirmelisiniz. Seçeneğe geldikten sonra aşağısında açılan ‘Aidatı Geri Alma Formuna’ gelmelisiniz. Açılan formda istenilen kişisel bilgilerinizi eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurmalısınız. Sayfa içerisine açılan herhangi bir form yoksa bankanın müşteri hizmetlerini arayabilirsiniz. Kredi Kartı aidatı geri alma, kredi kartı aidatı nasıl geri alınır gibi aklınıza takılan hususları haberimizin alt kısmında mevcut olan soru vevap ve yorum bölümünden bizlere sorabilirsiniz.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *