«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. ODEABANK DÖVİZ HESABI NASIL AÇILIR

ODEABANK DÖVİZ HESABI NASIL AÇILIR

Odeabank Döviz Hesabı

Odeabank Döviz Hesabı Nasıl Açılır?

Odeabank döviz hesabı, yerel ihracatçılar ve tamamen veya kısmen dış kaynaklardan ödeme alanlar tarafından açılan ve tutulan bir döviz hesabıdır. Yurt dışında yaşıyorsanız, sık sık seyahat ediyorsanız, herhangi bir yabancı kaynaklı geliriniz varsa farklı bir para biriminde hesap açma mantıklıdır. Ayrıca yurtdışında okuyan ya da yaşayan çocuklarınıza, tanıdıklarınıza para göndermek, ödeme yapmak için de bir Odeabank Euro dolar hesabı açma ayrıcalıklarını düşünebilirsiniz. Böylelikle herhangi bir para transfer yöntemine göre kar elde edeceğiniz için paranız cebinizde kalır. Farklı birimler arasında para transfer etmek için gereken karmaşık ve can sıkıcı prosedürlerle de uğraşmanız gerekmez.

Odeabank Döviz Hesabı Nedir?

Tek bir hesapta farklı anapara birimlerini rahatça tutarken, çoğu banka tarafından sunulanın üzerinde faiz oranlarının tadını çıkarabilirsiniz. Odeabank’ta bir döviz hesabı açma, minimum bakiye şartı ya da ücreti gerekmeden EUR, USD ya da GBP cinsinden fonlarınız için faiz kazanmanızı sağlar. Birikimlerinizi 1 günden 1 yıla kadar değişen sürelerde vadeye yatırabilirsiniz.  Vadenin sona ermesinin ardından bilinçli olarak aksini talep etmediğiniz müddetçe Odeabank dolar hesabı ve Euro hesabı için uygunan sabit faiz işlemeye devam edecektir.

Odeabank Döviz Hesabı Nasıl Açılır?

Odeabank’ta bankacılık işlemlerinizi kolaylaştıracak bir Euro dolar hesabı açmak için size en yakın şubelerden birini ziyaret edebilirsiniz. Bireysel müşteri temsilcisine bankanın desteklediği para birimlerinden hangisinde hesap açtırmak istiyorsanız, belirtmelisiniz. Temsilci talebiniz doğrultusunda o para birimindeki hesabı aktif hale getirecektir. Dilerseniz hesabınıza bağlı mobil bankacılık ve internet bankacılığı şifrelerini de şubedeyken alabilirsiniz.

Kredi ya da banka kartı talep etmeniz durumunda, banka personeli belirtmiş olduğunuz adresinize kartınızı yönlendirecektir. Elinize ulaşması 10 iş gününü bulabilir. Farklı birimde hesap açma işlemi için bankaya gitmek istemezseniz, hâlihazırda bankanın müşterilerinden biriyseniz internet bankacılığı üzerinden de yeni hesap açılışı yapabilirsiniz. Benzer işlemleri 444 84 44 numaralı müşteri hizmetlerini arayarak da saniyeler içerisinde halledebileceğinizi bilmelisiniz. Ancak bankada hesabı bulunmayanlar imzalaması gereken yasal belgeler olduğu için şubeleri tercih etmesi gerekmektedir.

Odeabank Döviz Hesabı Açmak İçin Gerekli Belgeler

Bu işlemi yaptırırken yanınızda güncel ve fotoğraflı bir kimlik belgesi olması gerekmektedir. Bu belge; T.C. Nüfus Cüzdanı olabileceği gibi pasaport ya da ehliyet de olabilir. Ayrıca bankada ilk kez hesap açtırdığınız göz önünde bulundurulursa, müşteri kaydınızın yapılabilmesi için adresinizi beyan etmeniz gerekir. Adres beyanında güncel herhangi bir faturadan yararlanabilirsiniz.  Odeabank döviz hesabı işletim ücretinden muaf olmak için, çalışma ve maaş bilgilerinizi gösteren belgeleri de sunmanız gerekebilir. Ayrıca işveren olarak başvuruda bulunuyorsanız işletmenize dair daha fazla belge de talep edilebilir. Kredi puanınız döviz hesabı açma konusunda etkili olmasa da, vadeli bir hesap açacaksanız size sunulacak olan faiz oranlarını etkileyebilir.

Odeabank Döviz Hesabı Özellikleri

Banka havalesi ile ödeme esnekliği sunar. Odeabank döviz hesabı desteği, müşterilere kabul edilen çeşitli para birimleri ile ödeme yapma imkanı sunmanın ötesine geçmektedir. Daha fazla satış yakalayabilir ve müşterilerin alternatif ödeme seçenekleriyle de ödeme yapmalarını sağlayarak gelirinizi artırabilirsiniz. Örneğin, birçok Avrupalı ​​müşteri online banka hesaplarını kullanarak gerçek zamanlı banka havalelerini tercih ediyor.

Farklı para birimlerinde fiyat teklif etmenin internetteki mağazanızı karmaşık hale getirebileceğinden veya daha fazla iş yapmanızı gerektirdiğinden endişeleniyorsanız tekrar düşünün. Odeabank online dolar hesabı ve Euro hesabı platformu, ürününüzün fiyatlandırma seçeneklerine eklemek istediğiniz her para birimini ayrı ayrı seçmenize izin vererek çoklu para birimi fiyatlandırmasını ayarlamayı kolaylaştırır.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *