«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. Odeabank Kredi Kartı Bloke Kaldırma

Odeabank Kredi Kartı Bloke Kaldırma

Kredi-Kartı-Bloke-Durumu

Odeabank Kredi Kartı Blokesi Nasıl Kaldırılır

Değerli okuyucularımız kredi kartı bloke olma sebeplerini sizler için araştırdık. Kredi kartı bloke işlemleri nasıl kaldırılır ve kredi kartındaki blokeyi kaldırmamız için neler yapmalıyız bunları şimdi sizlere açıklayalım istedik. Öncelikle bilmeniz gereken bir iki hususa değinelim sonra açıklamalarımıza geçelim istiyoruz. Ülke genelinde yaşanan ekonomik kriz nedeni ile bir çok firma iflas etmiş bazı firmalarda iflastan kurtumak için konkordato vermiştir. Küçük ve orta ölçekli bir çok firmada kepenk kapatmış bazı fabrika ve şirketlerde iflas etmemek için maliyet düşürme yoluna gitmiş bunun içinde işçi çıkarmak zorunda kalmıştır. İşte bu nedenlerden dolayı son zamanlarda bir çok işsiz kalan vatandaşlarımız kredi kartı borcunu ödeyememiş ve bankaları tarafından kullanmakta oldukları kredi kartı bloke edilmiştir.

Odeabank Kredi Kartı Bloke Kaldırma Detayları

Değerli okuyucularımız öncelikle bilmeniz gereken şudurki ik çeşit kredi kartı bloke işlemi uygulanmaktadır. Odeabankta bu iki neden yüzünden kredi kartına bloke koymaktadır. Birinci neden çalıntı ve bir yerde unuttuğunuz kartlar ve kayıp olan kredi kartınız için banka tarafından güvenlik amacı ile konulan bloke işlemidir. Kartınızı bulmanız ve bankanızı aramanız halinde bankanız en geç 24 saat içinde kredi kartınızdaki bloke işlemini kaldıracak ve bankanız tarafından sizin tarafınıza bilgi verilecek ve bu bloke işleminde asla ve asla kredi notunuzda düşüş olmayacaktır.

İkinci kredi kartı bloke işlemi ise ödenmeyen kredi kartı borcundan dolayı konulmaktadır. Odeabank kredi kartı bloke olmuş ise eğer bloke edilen kredi kartınızdan blokeyi kaldırmanız için bütün borcunuzun tamamını ödemeniz gerekmektedir. Borcunuzun tamamını ödediğiniz takdirde odeabank tarafından bloke edilen kredi kartınız yine odeabank tarafından blokesi kaldırılacak ve kullanıma açılacaktır. Fakat bu sebeplerden dolayı kredi notunuzda düşüş de yaşanacaktır. Blokesi kaldırılan kredi kartınızın bundan sonraki ödemelerini nizami ve gününde yaptığınız takdirde kredi notunuz yeniden yükselecektir. Ayrıca bankanız tarafından kartınızın kart limit ve nakit avans limiti bloke nedeni ile düşürüldüğü için bundan sonraki düzenli kredi kartı kullanımı sayesinde bankanız tarafından sizin bilgilerinize sorularak yeniden yükseltilecektir. Kredi kartı bloke işlemi bankalar arası değişiklik göstermekte olup bazı bankalarda bu süre 30 gün bazı bankalarda bu süre 90 günü bulmaktadır. Odeabankta bu süre 90 gündür. Yani son ödeme tarihinden sonra 90 gün ödemediğiniz kredi kartınıza bloke konulur. Eğer blokeyi kaldırmaz ve borcunuzu ödemez iseniz banka bu sefer sizin hakkınızda yasal işlem uygulama yoluna gidecek ve size ihtarname ardından da icra işlemlerini başlatacaktır.

Değerli okuyucularımız söz konusu olan odeabank kredi kartı bloke kaldırma işlemleri ile alakalı aklınıza takılan ve merak etmiş olduğunuz hususları, detayları ve bütün banka ve bankacılık işlemleri ile ilgili bütün soruları haberimizin alt bölümünde mevcut olan yorum bölümünden aynı zamanda telefon numaralarımızdan ve e-posta adreslerimizden bizlere ulaşarak dilediğiniz soruları sorabilir ve sizler için gerekli olan bütün bilgileri alabilirsiniz…

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *