«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. Şekerbank EFT Ücretleri ve Saatleri 2020

Şekerbank EFT Ücretleri ve Saatleri 2020

Şekerbank eft

Şekerbank  EFT Ücretleri 2020

Şekerbank EFT ücreti emeklilerden alınmamaktadır. Bunun dışında şube, ATM, mobil bankacılık, internet bankacılığı ve telefon bankacılığı aracılığı ile EFT işlemleri yapılmaktadır. Şube aracılığı ile yapılan EFT ücret kesintisi 5 TL – 100 TL aralığında yer almaktadır. Geç EFT işlemleri maksimum 150 TL olarak ücret kesintisine tabidir. İnternet bankacılığı ve mobil bankacılık aracılığı ile yapılan EFT işlemlerinde 1 TL kesinti, geç EFT işlemlerinde ise 25 TL kesinti uygulanmaktadır.

ATM den yapılan EFT işlemleri minimum 2 TL maksimum 50 TL kesintiye tabidir. Telefon bankacılığı için de aynı ücret aralığında kesinti uygulanmaktadır. Bu kesintilerin tamamında BSMW dahil edilmemiştir. Bu nedenle ücretlerde birtakım değişiklikler 2020 yılı içinde meydana gelebilmektedir.

Şekerbank EFT Saatleri 2020

Şekerbank EFT saatleri belirlenirken hem iş günü içinde hem de mesai saatleri içerisindeki zaman dilimi göz önünde bulundurulmaktadır. 09.00 – 17.00 arasında bakanın mesai saatleri içerisinde ve öğle arası da dahil olmak üzere EFT işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Şekerbank EFT Nasıl Yapılır?

Şekerbank müşterilerine özel olarak Şekerbank EFT isimli bu yazımızı oluşturduk. Bunun nedeni Şekerbank müşterilerimizin sıklıkla EFT işlemleri konusunda soru sorması ve arama yapmasından kaynaklıdır. Artık bu yazımız ile Şekerbank müşterileri EFT işlemlerinin nasıl yapıldığını, hangi zaman aralıklarında yapılması gerektiğini ve EFT ücretlerini öğreneceklerdir. Sizler de Şekerbank müşterisi iseniz bu yazımızdan kolaylıkla yararlanmanızı tavsiye ederiz. Şekerbank müşterilerine EFT işlemleri konusunda birçok ol sunmaktadır. Bunun nedeni müşterilerinin işlem ihtiyaçlarını zaman takılmalarına bağlı kalmadan hızlıca gerçekleştirmeleridir. Bu sayede kendisine en kolay gelecek EFT işlemlerini belirleyen müşteriler para transferlerini gerçekleştirebileceklerdir.

Şekerbank EFT yapabilmek için birçok yol bulunmaktadır. Bunlardan ilki size en yakın bulunan Şekerbank şubesine mesai saatleri içerisinde giriş yaparak EFT yapmak istediğinizi ve EFT bilgileriniz ile banka personelinize vermenizdir. Fakat bu yöntem fazla EFT masrafı çıkarıldığı için Şekerbank müşterilerinin tercih etmediği bir yöntemdir. Bu nedenle diğer alternatifleri değerlendirmek isteyebilirsiniz. Şekerbank ATM lerinden para transferi gerçekleştirmek için Şekerbank ATM sine kartınızın takılmasını sağlayın. Ardından karşınıza çıkacak olan ana menü üzerinden Para Transferi seçeneğini ve EFT işlemlerini işaretleyin karşınıza çıkacak olan butonda IBAN numarası ya da Müşteri numarası bilgilerini hangi yol ile işlem yapmak istediğinize göre belirleyerek, para miktarını girip onayla butonuna basın. Onayla yazısını görmeden EFT işlemleriniz gerçekleşmeyecektir. Bu nedenle onayla yazısını gördükten sonra kart iade talebini girin.

Şube ve ATM ile yorulmak istemeyen kullanıcılar internet bankacılığı, mobil bankacılık ve telefon bankacılığı ile de aynı adımları kendileri girerek bulundukları yerde istediği zaman EFT işlemini gerçekleştirebilmektedir.

Şekerbank EFT Sorgulama

Şekerbank ile EFT işlemleri gerçekleştirdiğiniz zaman EFT işlemlerinizi takip edebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken adım mobil bankacılık ya da internet bankacılığı kanalı ile EFT işlemi sorgulamaktır. Ayrıca telefon bankacılığından da bu işlem hakkında yararlanmanız mümkündür. Sizler de Şekerbank ile EFT işlemlerinin ardından bir sorun yaşansın istemiyor iseniz EFT sorgulama işlemlerini takip edebilirsiniz.

EFT Karşı Tarafa Ne Zaman Geçer?

Şekerbank ile EFT işlemleri yapıldığı zaman hesabınıza 15 dakika ile yarım saat arasında geçmektedir. Bu sayede de hızlı ve anında EFT işlemini karşı tarafa iletmiş olursunuz. Şekerbank da diğer büyük bankalar gibi para transferleri konusunda müşterilerini bekletmeden anında işlem gerçekleştiren bir bankadır. Bu sayede de oldukça fazla kullanıcısı bulunmaktadır. Mesai saatler dışında yapılan EFT işlemleri tatil gününün araya girmesi ile minimum 1 gün bekletilecektir. Bir sonraki iş gününün ilk saatlerinde öncelikli olarak bekleyen EFT işleminiz gerçekleşecektir.

EFT Yanlış Hesaba Gitti Ne Yapmalıyım?

EFT işlemleri yanlış hesaba gidince müşteri hizmetleri aranmalıdır. Bazen EFT sorgulama işlemleri sırasında bazen de EFT yi yaptığınız andan itibaren yanlış hesaba EFT yapıldığını fark edebilirsiniz. Bu sayede yaptığınız hatalı EFT işlemlerini düzeltmek için Şekerbank müşteri hizmetlerini aradığınız zaman anında çözüm bulunacaktır. Karşı hesap sahibi ile iletişime geçerek para iadesi isteyebilmektedirler. Anında parayı sizin hesabınıza yeniden yansıtabilirler. Yalnız bunun için karşı hesap sahibi ile iletişime geçilmesi şarttır. Çünkü para iadesi yapacak kişi paranın yanlış hesaba iletildiği kişidir. Banka kendi insiyatifini kullanarak karşı hesap üzerinden para çekim işlemini gerçekleştiremez. Sadece o hesap ile sizin hesabınız aranızda bir köprü görevi kurarak aradaki iletişimi sağlamaya yardımcı olur. Sonuç olarak EFT işleminiz yanlış hesaba da aktarılsa o parayı kendi hesabınıza geçirirsiniz.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *