«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. Vadeli Hesap Nedir

Vadeli Hesap Nedir

VADELİ

Vadeli Mevduat Hesabı Nedir?

Vadeli mevduat hesabı bankaların kullanmış olduğu bir terim ve banka hesabı olmaktadır. Bütün bankaların vadeli mevduat hesabı vardır. Ayrıca vadeli mevduat hesabı daha çok ayrı türde olan hesaplarda kullanılan bilen bir banka hesabı olmaktadır. Vadeli hesap bankanın müşterilerinin hizmetlerine sunduğu ve enflasyon yükselişlerine karşı paralarının değer kaybı yaşamasının önüne geçen bir hesap olmaktadır. Fakat bazı enflasyon artışları çok yüksek olduğu için birikiminiz vadeli hesapta olsa bile paranız değer kaybı yaşaya bilmektedir.

Aynı zamanda vadeli hesap hem bankanıza hemde sizlere faiz odaklı yüksek kazançlar sağlamaktadır. Bu hususu açıklayacak olursak eğer örneğin bankaya yatırılan vadesiz hesaba banka müşterisine yüzde 1,30 faiz kazancı verirken müşteriden almış olduğu nakit tutarı yüzde 1,9 faiz oranı ile satarak para kazanmaktadır. Vadeli hesap nedir diye detaylı bir açıklama yapmamız gerekirse eğer bankaların müşterilerinden aldığı meblağ tutarını belirli oranda faiz vererek belirlenmiş olduğu günlerde çekilip para yatırılan bir hesap olmaktadır. Vadeli mevduat hesabında bulunan nakit paranız eğer vede süresi dolmadan kullanılır ise o aya dönük vadeli faiz kazanç hakkını kaybeder. Bu nedenden dolayı bu hesapta paranızın faiz kazanarak değerlenmesini istiyorsanız eğer vade süresi dolmadan vadeli hesaptaki paranızı kullanmamanız gerekmektedir.

Vadeli Mevduat Hesabı Nasıl Açılır?

Değerli okuyucularımız vadeli hesap nasıl açılır gibi soruların cevaplarını bu kısımda bulabilirsiniz. Vadeli hesap açma ve vadeli mevduat hesabı açma işlemleri birbirinden farklılık gösterse bile bütün bankalarda vadeli hesap açma işlemleri hemen hemen birbirinin aynısı olmaktadır. Bu sebeplerden dolayı burada belirtmiş olduğumuz vadeli mevduat hesabı açma işlemlerini bütün bankalarda kullanarak sizlerde vadeli hesap açma işlemlerinizi gerçekleştire bilirsiniz. Şimdi yazımızı daha fazla uzatmadan vadeli hesap nasıl açılır sizlere açıklayarak bilgilerinize sunmak istiyorum.

Vadeli Hesap Açma İşlemleri

Vadeli hesap açma işlemlerini gerçekleştirmek için öncelikle dikkat etmeniz gereken ve yapmanız gereken işlem size en uygun ve en yüksek faiz kazancı sağlayan bankayı seçmek ve aynı zamanda seçmiş olduğunuz bankanın sizlere sağladığı imkan ve olanakları değerlendirmek birde belirlemiş olduğunuz bankanın ne kadar güvenli olduğudur. Bu hususlar vadeli hesap açma işlemine başlamadan önce yapmanız gereken ve dikkat etmeniz gereken en önemli detaylar olmaktadır. Bu hususun bir çok nedeni olmaktadır. Bu nedenlerden bazılarını açıklamam gerekirse eğer bir banka yüksek faiz verebilir ama sizlere diğer banka ve bankacılık işlemlerinde ücretli işlemler yaptırır ve buradan vermiş olduğu yüksek faiz telefi edebilir. Bir başka banka ise daha düşük faiz verebilir fakat yapacağınız bir çok banka ve bankacılık işlemlerini sizlere ücretsiz olarak sağlayabilir. Bu faktörler vadeli hesap açmanız için dikkat etmeniz gereken en önemli detaylar olmaktadır.

Vadeli mevduat hesabı açma yöntemlerini şimdi sırası ile açıklayalım. Bakanınızı belirledikten sonra o bankanın size en yakın olan şubesine giderek vadeli hesap açma işleminizi gerçekleştire bilirsiniz. Ayrıca belirlemiş olduğunuz bankanın şubesine gitmeden de vadeli mevduat hesabı açma işlemlerini yapabilirsiniz. Örneğin belirlemiş olduğunuz bankanın ATM’lerinden vadeli mevduat hesabınızı açabilirsiniz. Ayrıca yine belirlemiş olduğunuz banka hangi banka olursa olsun o bankanın resmi web sitesi adresine giriş yaparak oradan vadeli mevduat hesabı açma işlemlerinizi gerçekleştire bilirsiniz. Bir başka ayrıntı ise yine belirlemiş olduğunuz banka hangi banka olursa olsun o bankanın müşteri hizmetleri telefon numarasını veya çağrı merkezi numarasını arayarak bankanın müşteri temsilcisine bağlanarak vadeli hesap açma işleminizi tamamlaya biliyorsunuz. Bir başka detay ise herhangi bankada vadesiz bir hesabınız ve internet bankacılığı ve mobil hesabınız var ise vadeli mevduat açma işlemlerinizi bütün bankaların dijital kanallarından gerçekleştirebilirsiniz.

Vadeli mevduat hesabı Türleri

Değerli okuyucularımız badeli hesap açarken daha öncede belirtmiş olduğumuz gibi yüksek enflasyon artışlarından dolayı paranıza faiz eklense bile bankada duran yani vadeli hesabınızdaki yatırımınız değer kaybedebilmektedir. Fakat bunun önüne geçmeniz için bankaların diğer vadeli hesap seçeneklerini kullanabilirsiniz. Şimdi silerin bilgilerine sunmak için diğer vadeli mevduat hesabı seçeneklerini açıklamak istiyorum. 1. Vadeli mevduat döviz hesabı, 2 Vadeli mevduat altın hesabı ve bazı fon hesapları açabilirsiniz. Bu hesapları kullanarak kesinlikle vedeli hesapta kalan paranızın korunmasını ve daha çok değer kazanmasını sağlayabilirsiniz.

Değerli okuyucularımız bazı vadeli hesaplarda ise paranızın vadesi bozulmadan kullanmanız sağlanmaktadır. Bu vadeli hesaplar aynı vadesiz hesap gibi kullanabilir ve asla paranızın yani vadeli hesapta olan birikiminizin vadesi bozulmadan kullanmanızı sağlayan vadeli hesaplardır. Bu hesaplara bir kaç örnek verecek olursak eğer ING bank e- turuncu hesap, TEB marifetli hesap, fibabanka kiraz hesap ve odeabank oksijen hesap gibi örnekleri verebiliriz. Değerli okuyucularımız sizlerde vadeli hesapların en büyük özelliği olan yüksek faizlerden yararlanmak isterseniz yüksek tutarlı para yatırabilir ve yüksek faiz kazancı elde edebilirsiniz. Bu hesaplar faiz endeksli oldukları için yatırılan tutar ne kadar yüksek olursa eğer o zaman vadeli hesap sizlere çok daha fazla kazanma imkanı sağlamaktadır.

Değerli okuyucularımız söz konusu olan vadeli hesap açma ve vadeli mevduat banka hesabı açma işlemleri konusunda aklınıza takılan sorularınızı haberimizin yorum bölümünden bizlere sorabilirsiniz. Ayrıca hangi bankadan vadeli hesap açma işleminizi geçekleştirmek istiyorsanız eğer o bankanın müşteri hizmetleri ve çağrı merkezi telefon numarasını arayarak bankanın müşteri temsilcisinden açmak istediğiniz hesap hakkında çok daha sağlıklı ve detaylı bilgiler alabilirsiniz…

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *