«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. Vadesiz Mevduat Hesabı Nedir

Vadesiz Mevduat Hesabı Nedir

vadesiz_mevduat_landing_banner

Vadesiz Mevduat Hesabı

Sayın okurlarımız bugün sizlerin bilgilerine sunmak amacı ile banka terimi ve banka hesabı olan ve bankalarda en çok kullanılan hesaplardan birisi olarak karşımıza çıkan vadesiz hesap hakkında bilgiler vermek için bu haberimizi gündemimize aldık. Günümüz şartlarında artık birçok işlemlerimiz banka ile alakalı ve bankalar üzerinden yapılmaktadır. Herhangi bir bankada banak ve bankacılık işlemlerini yapmanız için bankaya ait bir hesabınızın olması gerekmektedir. Bu işlemler için bankalardan en kolay açılan hesap türü vadesiz hesap olmaktadır. Bütün bankaların vadesiz hesabı bulunmaktadır. Bunlara örnekler verecek olursak eğer ziraat bankası vadesiz hesap, iş bankası vadesiz hesap, vakıfbank vedesiz hesap, akbank vadesiz hesap, haklbank vadesiz hesap gibi daha öncede belirtmiş olduğumuz gibi bütün bankaların vadesiz hesabı bulunmaktadır. Şimdi sizlere vadesiz hesap nedir ve vadesiz hesap nasıl açılır gibi bizlere sorulan ve bir banka terimi olan bu hususu açıklamak istiyorum.

Vadesiz Hesap Nedir?

Değerli okuyucularımız günümüz koşullarında banka ve bankacılık işlemlerinin ve banka üzerinden birçok farklı işlemlerin yapılması için bankaların müşterilerine sunduğu temel banka hesabına vadesiz mevduat hesabı bir başka terimle ise vadesiz mevduat hesabı denir. Bazı banka hesaplarını açmak içinde öncelikle bankalardan vadesiz mevduat hesabı açmak gerekmektedir. Bu hususlara örnekler verecek olursak eğer örneğin altın ve döviz hesabı açmadan önce bankadan sizlere vadesiz hesap açılmaktadır. Bir başka örnek ise maaş hesabı olmaktadır. Eğer maaş hesabınızın açılmasını isterseniz eğer banka öncelikle sizlere vadesiz hesap açar ve daha sonra maaş hesabınızı açabilir. Bir başka örnek ise internet bankacılığı veya mobil bankacılık hesabı açmak isterseniz eğer yine bankada bir hesabınızın bulunması gerekmektedir. Bu işlemlerin gerçekleşmesi için ise yine bankaların temel hesabı olan vadesiz mevduat hesabınız açılır ve daha sonra interet bankacılığı veya mobil bankacılık hesabınız açılır.

Burada anlatmak istediğim vadesiz mevduat hesabının bankaların en temel hesabı olduğudur. Vadesiz hesap sayesinde bankadaki hesabınızda 100 Bin TL’ye kadar banka güvencesi verilir ve 100 Bin lira olan hesabınız sigorta kapsamına alınmış olur. Vadesiz hesabı kullanmak isteyen bir çok vatandaşımız ve banka müşterileri islam anlayışına uyduğu içinde bu hesabı tercih eder ve faiz almazlar. Bu kısımda anlatmak istediğim vadesiz hesapta birikiminize herhangi bir faiz verilmemesidir. Ayrıca bu hesabın asıl ana özelliklerinden biriside birikimlerinizi herhangi bir riskten ve hırsızlık gibi olaylara karşı korumanız içinde müşteri açısından en uygun ve güvenceli olan vadesiz mevduat hesabı olmaktadır. Değerli okuyucularımız sizlerde birikimlerinizi çok daha güvenceli ve sigortalı olarak saklamak ve güvence altına almak isterseniz herhangi bir bankadan vadesiz hesap açarak birikimlerinizi garanti altına alabilirsiniz.

Vadesiz Hesap Nasıl Açılır?

Sayın okurlarımız bu bölümde vadesiz mevduat hesabı nasıl açılır hususunu sizlerin bilgilerine sunmak için açıklamak istiyorum. Öncelikle vadesiz hesap açma işleminizi gerçekleştirmeniz için çalışmak istediğiniz bankayı belirlemelisiniz. Vadesiz mevduat hesabı açma işlemlerinizi gerçekleştirmek için hangi banka ile çalışmayı belirledikten sonra o bankanın şubesine giderek vadesiz mevduat hesabı açma işlemlerinizi gerçekleştire bilirsiniz. Vadesiz mevduat hesabı açma işlemini gerçekleştirmek için belirlemiş olduğunuz bankanın ATM’lerinden, yine bankanın resmi web sitesi üzerinden ve belirlemiş olduğunuz banka hangisi olursa olsun o bankanın müşteri hizmetleri ve çağrı merkezlerini arayarak da vadesiz hesap açma işleminizi gerçekleştire bilirsiniz. Vadesiz hesap sadece vedesiz mevduat hesabı olarak bilinmemelidir. Vadesiz mevduat hesabının bir kaç çeşidi daha olmaktadır. Burada açıklamak istediğim püf nokta ise istediğiniz hesap türünü vadesiz hesap olarak açabilirsiniz. Bu hesaplara örnek verecek olursak eğer vadesiz döviz hesabı, vadesiz altın hesabı, vadesiz TL hesabı ve vadesiz yatırım fonu hesabı gibi bir takım hesap örnekleri verebiliriz.

Vadesiz Hesap Açma Ne İşe Yarar?

Sayın okurlarımız vadesiz hesap açma ne işe yarar vadesiz mevduat hesabı açarak hangi banka ve bankacılık işlemlerini gerçekleştire bilirsiniz sizlere bu kısımda bu hususları açıklamak istiyorum. Vadesiz hesap açma işlemlerini gerçekleştiren kişiler hesap açmış olduğu bankanın şubelerinden ve ATM’lerinden birçok banka ve bankacılık işlemlerini yapabilirler. Bu işlemlere kısaca örnekler verecek olursak eğer bu bankacılık işlemleri EFT, havale, fatura ödemeleri, sigorta ödemeleri, vergi ve harç ödemeleri gibi daha bir çok banka ve bankacılık işlemlerini yapabilirler. Ayrıca vadesiz hesabı olan kişiler çalıştıkları bankadan internet ve mobil bankacılık hesabı açarak bu işlemleri yani bütün banka ve bankacılık işlemlerini banka şubesinde ve banka ATM’sinde sıra beklemeden yılın 365 günü gerçekleştire bilirler. Ayrıca vadesiz hesapların tümünde dilediğiniz zaman paranızı çekebilir ve dilediğiniz zaman geriye yatırabilirsiniz. Çünkü bu hesap vadeli olmadığı için kesinlikle herangi bir kaybınız olmamaktadır. Ayrıca vadesiz TL hesabına faiz kazanmak içinde para yatıra bilirsiniz. Bazı vadesiz hesapların özellikleri vadeli hesap gibi yüksek para kazandıra bilmektedir.

Sitemizde bazı hesapları merak edip inceleme ihtiyacı duyabilirsiniz Bu hesapları merak eden okurlarımız sitemiz üzerinden hesapların isimlerini yazarak bulabilir ve merak ettiği konular hakkında bilgiler alabilir. İşte sitemizde bulabileceğiniz hesaplardan bazıları;

ING Bank Turuncu hesap, ING Bank e-turuncu hesap, burgan bank dijital hesap, Denizbank deniz hesap, TEB Marifetli hesap, fibabanka kiraz hesap, Bütün bankalara ait altın ve döviz hesapları ve Odeabank Oksijen hesap gibi daha bir çok hesap türlerini okuya bilir ve konu hakkında çok daha detaylı bilgiler alabilirsiniz. Ayrıca aklınıza takılan sorularınız olursa eğer haberlerimizin en alt kısmında yer alan yorum bölümünden merek etmiş olduğunuz bütün banka ve bankacılık işlemleri hakkında sorularınızı bizlere sorabilirsiniz…

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *