«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. Vakıfbank Tarafından Satışa Çıkarılan Araçlar

Vakıfbank Tarafından Satışa Çıkarılan Araçlar

vakıfbank satılık araçlar

Vakıfbank’tan Satılık Araçlar

Birçok kişi bankaların 2. el icralık araç satışı yaptığını bilmemektedir. Ancak bankalar tarafından icraya verilmiş araçların satılması aslında son derece yaygındır. Siz de araç sahibi olmak istiyor ancak piyasa fiyatlarının sizi aştığını düşünüyorsanız bankalar tarafından satılan araçlara göz atabilirsiniz. Günümüzde Ziraat Bankası, Halkbank gibi çok sayıda banka 2. el araç satışı yapmaktadır. Bunların yanın da Vakıfbank da satılık araç uygulamasına sahip bankalar arasındadır.

Vakıfbank Tarafından Satışa Çıkarılan Araçlar

Kişilerin aklını en çok kurcalayan soru genelde, bankalar tarafından bu şekilde satılan araçları almanın ne kadar güvenilir olduğudur. Hangi banka olduğu fark etmeksizin, bir bankadan kredi çektiğinizde banka kendisini güvence altına almak için kefil göstermenizi ister. Ya da konut, iş yeri, araç gibi taşınır ya da taşınmaz bir mal varlığını teminat olarak sunabilirsiniz. Kredi borcunuzu ödeyemediğinizde banka kredi alırken kabul etmiş olduğunuz şartlar neticesinde teminata el koyma hakkına sahiptir.

Vakıfbank’tan SATILIK ARAÇLAR da bu şekilde icraya verilmiş olup, sonrasında bankanın satış hakkına sunulmuş olan araçlardır. Bu araçlar arasında sadece otomobiller değil, kamyonlar, otobüsler, motosikletler, tırlar gibi farklı büyüklük ve nitelikteki motorlu taşıtlar da bulunmaktadır. İcra yoluyla araca el konulduktan sonra, bir eksper aracılığıyla aracın bedeli belirlenir. Bu satış bedeli piyasa bedelinin çok daha altındadır. Dolayısıyla Vakıfbank’tan 2. el araç almakla ilgili kuşkularınız varsa, çok uygun fiyatlarla ve güvenle bir araç sahibi olabilirsiniz. Banka tarafından satışa çıkarılan araçlara satın almak isteyen herkes ihale yoluyla talip olabilir.

Vakıfbank’tan Satılık Araç Nasıl Alınır?

Hangi aracı satın almak istediğinize karar verebilmek adına öncelikle Vakıfbank’ın resmi web sitesinde yayınlanmış olan satılık araç ilanlarını incelemeniz gerekmektedir. Bu ilanlarda araçların modelleri, özellikleri ile birlikte satış fiyatları da belirtilmektedir. Satın almak istediğiniz araca karar verdikten sonra herhangi bir Vakıfbank şubesini ziyaret etmeniz gerekir. Banka görevlisine 2. el araç satın almak istediğinizi söylediğinizde sizden öncelikle bir teminat bedeli yatırmanız istenecektir. Teminat bedeli, aracın muhammen bedelinin yüzde 5’ine denk gelmektedir. Yani bu da 30.000 TL tutarındaki bir araç için 1500 TL teminat bedeli ödemeniz gerektiği anlamına gelmektedir.

Vakıfbank’tan Satılık Araç Almak İçin Gerekli Evraklar

Herhangi bir Vakıfbank şubesinden seçtiğiniz aracın teminat bedelini yatırdıktan sonra banka personeli size ödemeyi yaptığınıza dair bir dekont verecektir. Bireysel başvurularda T.C. Nüfus Cüzdanı başvuru yapmak için yeterlidir. Tüzel başvuru sahiplerinin ise imza sirküsü, sicil belgesi ve vergi levhası da sunması gerekmektedir. Sonrasında teminat sözleşmesi imzalamalısınız. Sözleşmenin her bir sayfasına da imza atılması gerekmektedir. İmzalama işlemini de tamamladıktan sonra ihaleye katılacak kişiler arasında olmaya hak kazanmış olursunuz. İhale sistemine giriş yapabilmeniz için Vakıfbank size bir şifre verecektir.

Size özel kullanıcı adınız ve şifrenizi kullanarak sisteme giriş yapmalısınız. Vakıfbank’tan satılık araç almak için gerekli evrakları tamamladığınız için, sistemde seçtiğiniz araç için tekliflerinizi sunabilirsiniz. Aracın sistemde belirlenmiş olan fiyatının üzerine en az 500 TL daha ekleme yapmak şartı ile kendi teklifinizi iletebilirsiniz. 3 gün süresince tüm ihaleye katılanların teklifleri incelenecek ve sonrasında ihale en yüksek tutarı teklif edenin lehine sonuçlandırılacaktır. İhalenin bitmesine son 30 dakika kala sunulan yeni teklifler ihale süresini 30 dakika daha uzatacaktır. İhalesine katılmak istediğiniz her araç için, araç başına teminat bedeli yatırmanız gerektiğini unutmamalısınız.

Vakıfbank İcralık Araçlara Kredi Veriyor Mu?

VAKIFBANKTAN’tan İCRALIK ARAÇ satın almak için 2. el taşıt kredisi kullanabilirsiniz. Satış bedeli 120.000 TL’nin altındaki taşıtlar için 60 aya, 120.000 TL’nin üzerindeki taşıtlar için ise 48 aya varan vade fırsatları ile kredi verilmektedir. 60 aya kadar olan Vakıfbank 2. el taşıt kredisini aylık ya da 3 aylık periyotlar halinde ödeyebilirsiniz.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *

Yorumlar

  1. Yücel Dalkılıç

    Vakifban araç kredisi ile ilgili yaziniz dan gerekli bilgileri buldum çok teşekkür ederim