«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. Merkez Bankası 2020 Personel Alımı

Merkez Bankası 2020 Personel Alımı

Merkez Bankası Personel

Merkez Bankası Personel Alımları 2020

Merkez Bankası, birkaç gün önce yayınlamış olduğu duyuruda 2020 yılı için sözleşmeli personel alacağını açıkladı. İki ayrıca pozisyon için alım yapılacağı duyurulan ilana pozisyonlara ilgili olan herkes başvurabilecek. Sözleşmeli olarak alınacak personeller için KPSS şartı da aranmamaktadır. Merkez Bankası 2020 personel alımı ilanları için alım yapılacak pozisyon, başvuru şartları, sınav tarihi ve başvurusu gibi konularda bilgi edinmek için okumaya devam edebilirsiniz.

Merkez Bankası 2020 Personel Alınacak Pozisyon

Özellikle genç yaştaki işsizler ve yeni mezunlar için oldukça büyük bir fırsat olan bankaların personel alımları, yeni yıla yaklaştığımız şu günlerde birçok banka tarafından artarak devam ediyor. Bu bankalar arasında yer alan Merkez Bankası, normal şartlarda KPSS ile personel aldığı için, alım şartları konusunda diğer bankalara kıyasla biraz daha zorluyor. Ancak yeni yayınlanan personel alımı ilanında KPSS şartı gerekmeden de sözleşmeli personel alımı için başvurulabileceği belirtildi.

Merkez Bankası’nın 2020 kadrosu için alınacak olan pozisyonlar şimdilik iki farklı kadrodan oluşuyor. İki kadro için alınacak olan toplam personel sayısı ise 34 kişi olarak kararlaştırılmış durumda. Yapılan açıklamaya göre bankanın Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası İdare Merkezi bünyesine tam zamanlı/ sözleşmeli olarak çalışmak üzere 10 ayrı Ekonomist alınacak. Ayrıca Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası dahilinde tam zamanlı/ sözleşmeli olarak çalışacak 24 Güvenlik Görevlisi istihdam edilecek. Her iki pozisyonun başvuru şartları ise az da olsa farklılık gösteriyor. Bu nedenle başvurmadan önce her ikisi için de şartları incelediğinizden emin olmalısınız.

Merkez Bankası 2020 Personel Alım Şartları

Merkez Bankası 2020 Ekonomist Alım Şartları

  • Türkiye’de ya da YÖK tarafından denkliği kabul edilen yurtdışındaki herhangi bir üniversiteden iktisat, finans, ekonomi alanlarında doktor unvanı bulunmak. Veya doktora derecesini Aralık 2020’ye kadar tamamlayacak durumda olup, doktora öğrencisi olmak.
  • Personel alımı son başvuru tarihi baz alınacak şekilde, son iki yılda girilmiş olan Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı ( YDS ve e-YDS)’ndan İngilizce branşından 90 üstünde almış olmak; Test of English as a Foreign Language (TOEFLS) sınavından 108 puan ve üstünde almış olmak; son beş yılı içindeki en az iki eğitim – öğretim süresi boyunca yurtdışındaki eğitim dili İngilizce olan herhangi bir kurumda eğitim görmüş olmak veya öğretim elamanı olarak çalışmış olmak.
  • Daha önce, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın sözleşmesi ekonomist alımı için yapmış olduğu mülakatlarda elenmemek,
  • Yazma, analiz yapma, sunma becerilerinin gelişmiş ve etkileyici olması,
  • Merkez Bankası’nın personel alırken dikkat ettiği diğer şartları karşılıyor olmak.

Merkez Bankası 2020 Güvenlik Görevlisi Alım Şartları

  • Türkiye’de ya da yurtdışında YÖK tarafından denkliği kabul edilen herhangi bir eğitim kurumunda ön lisans ya da lisans düzeyinde eğitim tamamlamış olmak,
  • Personel alımı son başvuru tarihi baz alınacak şekilde, son iki yılda girilmiş olan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS)’ndan ön lisans mezunlarının KPSSP93 puanının; lisans mezunlarının ise KPSSP1 puanının 60 üstü olması,
  • Silahlı Özel Güvenlik Eğitim Sertifikası’na sahip olmak,
  • Vatani görevini tamamlamış olmak,
  • Son iki yıl içerisinde yapılmış olan, herhangi bir Merkez Bankası personel alımı mülakatında elenmemiş olmak,
  • 175 cm ve üzeri boy uzunluğuna sahip olmak,
  • 01.01.1988 ve sonrasında doğmuş olmak,
  • Merkez Bankası’nın personel alırken dikkat ettiği diğer şartları karşılıyor olmak.

Merkez Bankası 2020 Personel Alımı Sınav Tarihleri ve Sınav Başvurusu

Merkez Bankası 2020 personel alımı için başvurular güvenlik görevlisi alımı için 7- 14 Kasım 2019 tarihleri arasında; ekonomist alımları içinse 17 Ocak – 6 Şubat 2020 tarihleri arasında yapılabilecektir. Başvurular elektronik ortamda yapılacak olup, Merkez Bankası İnsan Kaynakları resmi sitesi kullanılacaktır. Banka, güvenlik görevlisi alımı için uygulamalı sınav yapacak olup, sınav öncesi adaylarda aranan fiziksel özelliklerin uygunluğu kontrol edilecektir.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *