«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. Yapı Kredi Bloke Kaldırma

Yapı Kredi Bloke Kaldırma

Yapı kedi bloke

Yapı Kredi Bankası Kredi Kartı Bloke Kaldırma 

Değerli okuyucularımız son zamanlarda yaşanan ekonomik sıkıntılar bütün vatandaşlarımıza olumsuz yönde yansımaktadır. Ülke genelinde yaşanan ekonomik kriz nedeni ile bir çok vatandaşımız işsiz kalmış ve kredi kartlarını ödemekte zorlanmış bir çoğuda kredi kartını ödeyemediği için kredi kartları bloke olmuştur. Bizde bu hususu araştırarak siz değerli okuyucularımıza yapı kredi bankası kredi kartı bloke kaldırma ile ilgili haberimizi sizlerin bilgilerine sunmak istedik. Bu hususta bizzat banka yetkilisi ile görüşerek aldığımız bütün bilgileri sizlere en doğru ve en sağlıklı bilgiler olarak sitemizde yayımlamak istedik. Şimdi söz konusu olan yapı kredi bankası kredi kartı bloke kaldırma işleminin nasıl gerçekleştiğini neler yapmanız gerektiğini ve söz konusu olan hususun bütün detaylarını açıklayalım.

Yapı Kredi, Kredi Kartı Bloke Kaldırma İşlemi Nasıl Yapılır 

Sayın okuyucularımız kredi kartı bloke kaldırma işlemi aslında çok kolay yapılmaktadır. Maddi durumunuz müsait ise bloke edilen kredi kartının bütün borcunu ödemeniz dahilinde kredi kartınıza konulan bloke en geç 24 saat içerisinde kaldırılacak olup hangi bankanın kredi kartını kullanıyor iseniz o bankadan size SMS ile mesaj gelecek ve bilgilendirilmiş olacaksınız. Diyelim bloke konulan kredi kartınızın borcunun tamamını ödemenize rağmen bloke kaldırılmamış olur ise eğer o zaman yapmanız gereken işlem ise bankanızın müşteri hizmetlerini arayarak bloke konulan kredi kartınızın bütün borcunu yani tamamını ödediğinizi müşteri hizmetleri temsilcisine bildirmeniz olacaktır.

Bu işlemleri de yerine getirdiğiniz takdirde ise en geç bir saat içerisinde kredi kartınıza konulan bloke kaldırılacak ve bankanız tarafından tekrar sizlere SMS yolu ile yapılan işlemin bilgileri verilecektir. Değerli okuyucularımız eğer böyle bir durum ile karşı karşıya kalırsanız eğer borcunuzun ödemesini 90 günü geçirmemeniz sizlerin yararına olacaktır. Çünkü bankalar artık kredi yapılandırma ve kredi kartı yapılandırma işlemlerini talebiniz doğrultusunda gerçekleştirmektedir. Bu yüzden 90 günü geçirmeden kredi kartı borcunuzu yapılandırmanız bankanın sizlere uygulayacağı hukuki işlem yolunu kapatacaktır. Yapılandırılan kredi kartı borcunuzu gününde ödemenizde kredi notunuz açısından çok ama çok önem arz etmektedir.

Yapı Kredi Banka Kartı Bloke Kaldırma

Yapı kredi kredi kartı bloke kaldırma ve yapı kredi banka kartı bloke kaldırma işlemleri birbirinin aynısı olmaktadır. Söz konusu olan yapı kredi kredi kartı bloke kaldırma işlemleri ile yapı kredi banka kartı bloke kaldırma işlemleri arsında hiç bir fark olmamaktadır. Burada tek bir farlılık oluşacak olursa eğer o fark sadece banka kartınıza yatırılan her hangi bir nakit yatan parada olmaktadır. Yapı kredi banka kartı bloke kaldırma işleminde bloke edilen banka kartınıza bir tutar nakit yatırıldığında bloke olan kartınıza yatırılan tutar size verilmez ve borcunuzdan düşürülür.

Bloke Konulan Kredi Kartı Kredi Notunuzu Düşürecektir

Değerli okuyucularımız eğer banka borcunu ödemediğiniz kredi kartınıza bloke koymuşsa eğer bu işlem sizin kredi notunuzu olumsuz yönde etkileyerek kredi notunuzun düşmesine neden olacaktır. Bu yüzden kredi kartınıza bloke konulmadan kredi kartı yapılandırması yapmanız sizin yararınıza olacaktır. Bankanız tarafından bloke konulan kartınızı ödediniz ve kredi kartınıza konulan blokeyi kaldırdınız fakat bu işlem olsa dahi kredi notunuz düşürüldüğü için kredi kartınızın limiti ve nakit avans limiti aşağıya çekilmiş olacaktır. Fakat bu sorun çok fazla sürmeyecek olup kullanmakta olduğunuz kredi kartınızı bundan sonraki dönemlerde düzenli ödeme yaparsanız en geç üç ay içinde kredi notunuz yeniden yükselmeye başlayacak ve daha önce bloke konulan kredi kartınızın limiti ve nakit avans limiti yeniden bankanız tarafından yükseltilecektir.

 

Değerli okuyucularımız konu başlığımız olan yapı kredi bloke kaldırma, yapı kredi kredi kartı bloke kaldırma, yapı kredi banka kartı bloke kaldırma işlemleri ve kredi kartı bloke kaldırma işlemleri hakkında merak etmiş olduğunuz hususlar ve aklınıza takılan sorular olabilmektedir. Söz konusu olan yapı kredi bloke kaldırma ve yapı kredi kredi kartı bloke kaldırma işlemleri hakkında aklınıza takılan veya cevabını bulamadığınız sorularınız olursa eğer sizlere çok daha hizmetler sunmak için yayımlamış olduğumuz haberlerimizin en bölümünde mevcut olan soru cevap bölümünden kredi kartı bloke kaldırma işlemleri hakkında bütün sorularınızı sorabilirsiniz. Sitemizde bütün bankaların kredi kartı bloke kaldırma haberleri, banka kartı bloke kaldırma haberleri ve banka kartı sim kart bloke kaldırma haberlerinin tümü mevcut olmaktadır. Sitemizin haber arama bölümünden istediğiniz bankanın kredi kartı bloke kaldırma, banka kartı bloke kaldırma ve sim kart bloke kaldırma haberlerini bulabilirsiniz. Sayın www.finanshaberi.net okuyucuları yapı kredi bloke kaldırma ve yapı kredi kredi kartı bloke kaldırma işlemleriniz için çok daha detaylı ve sağlıklı bilgileri almak isterseniz eğer Yapı kredi bankası müşteri hizmetleri telefon numarasını arayarak bankanın müşteri temsilcilerinden yapı kredi kredi kartı bloke kaldırma ve yapı kredi banka kartı bloke kaldırma işlemleri hususunda en sağlıklı bilgileri alabilirsiniz…

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *

Yorumlar

  1. Alper DEMİRLER

    Yapı Kredi Bankası WORLD kredi kartım banka tarafından bloke edildi. Yapı kredi bankası kredi kartımın blokesini kaldırmam için hepsini yatırmam gerekiyormuş. Fakat hiç maddi durumum iyi değil. Bu durumu düzeltmek için Yapı Kredi Müşteri hizmetlerini arasam borcu taksit taksit ödemem için yardımcı olurlar mı veya ne yapmalıyım.

    • Uğur Aydın

      Sayın okurumuz Alper bey daha öncede belirtmiş olduğum gibi Yapı kredi WORLD kartınız bloke edilmiş ise bunu Yapı kredi müşteri hizmetlerini arayarak taksit yaptıramazsınız. Bunun için mutlaka bankanın şubesine uğramanız gerekmektedir. Aksi takdirde banka hakkınızda yasal işlem başlatacaktır.

  2. Fatmatül Zehra PERDECİ

    Yapı kredi bankası kredi kartım bloke edildi. Bütün kredi kartı borcumu yatırdım fakat yapı kredi bankası kredi kartı blokesini hala kaldırmadı. Yapı kredi bankası müşteri hizmetlerini ararsam yardımcı olurlar mı.

    • Uğur Aydın

      Sayın okurumuz Zehra hanım Yapı kredi bankası kredi kartı bloke işleminin kaldırılması için bütün kart borcu kapatıldıktan sonra Yapı kredi Müşteri hizmetleri numarasını arayarak bilgi vermeniz gerekmektedir.

  3. Aytekin ADIGÜZEL

    Yapı kredi bankası kredi kartım bloke olmuştu. Yaklaşık üç ay önce bütün borcu ödeyerek kredi kartı blokesini kaldırdım. Bu olayın kredi notunu etkilediğinizi yazmışsınız fakat üç aydır sürekli olarak düzenli ödeme yapıyor ve kredi kartımı çok nizami kullanıyorum. Sizce üç aylık süre kredi notumu yeniden yükseltmişmidir.

    • Uğur Aydın

      Sayın okurumuz Aytekin bey yapı kredi kredi kartınız bloke olduktan sonra mutlaka kredi notunuz düşmüştür. Üç ay gibi düzenli ödeme yapmış iseniz eğer kredi kartı bloke işleminden dolayı düşen kredi notunuzun yükselmesi için iki veya üç ay daha düzenli ödeme yapmanızı tavsiye ediyorum.

  4. Zeynep Zehra ALTUN

    Kullanmakta olduğum yapı kredi bankasına ait kredi kartım bloke oldu. Kredi kartımın bloke sebebi ise borcumdan dolayı. Borcumu toplu şekilde ödeyemiyorum taksit yaptırmak istiyorum. Bankaya hiç gitmeden Yapı kredi bankası müşteri hizmetlerini arasam bloke olan kredi kartımın borcunu taksitlere bölerler mi?

    • Uğur Aydın

      Sayın Okurumuz Zeynep hanım yapı kredi kredi kartı bloke işleminizi taksit yapmak istiyor ve borcunuzu bu şekilde ödemek istiyorsanız eğer Yapı kredi müşteri hizmetlerini arayarak bu işleminizi yapamazsınız. Yapı kredi kredi kartınız bloke olmuş ise eğer mutlaka banka şubesine gitmeli ve yetkili banka personelleri ile görüşerek borcunuza taksit yapılmasını istemeniz gerekir. Aksi takdirde kredi kartı bloke işleminden sonra banka hakkınız da yasal işlem başlatacaktır.

  5. berin

    iyi günler kredi notum düşerse eğer bunda nasıl bir olumsuzluk olur yardımcı olur musunuz? teşekürler şimdiden

    • Uğur Aydın

      Sayın okurumuz Berrin Hanım Yapı Kredi bankası kredi kartınız bloke edilmiş ise eğer elbette kredi notunuz düşecektir. Kredi notunuzun düşmesi kredi başvurunuzu ve kredi kartı başvurularınızı olumsuz ekler ve ret cevabı ile karşılaşa bilirsiniz.

  6. serkan

    iyi güzel paylasımızın güzeş olmus aklıma takılan soruların cevabını bu yazıda buldum tesekkur edrim tekrar size

    • Uğur Aydın

      Yapı kredi kredi kartı bloke kaldırma hususun da gerekli olan bütün işlemleri yazarak okurlarımızı doğru bilgilendirmek bizleri de memnun etmektedir. Ayrıca bizleri takip ettiğiniz için biz teşekkür ederiz.

  7. Kadir YILDIZ

    Yapı kredi kredi kartım bloke oldu. Aynı zamanda Denizbank kredi kartım da bloke edildi. Her iki bankanın kredi kartları da blokeli ödeyemiyorum ne yapmalıyım. Acele cevap yazarmısınız.

    • Uğur Aydın

      Sayın okurumuz Kadir bey bu gibi durumlarda mutlaka bankanız ile görüşmelisiniz. Çok fazla gün geçirmeden hatta dosyanız icralık olmadan bankanız ile görüşün. Yapı kredi kartınız bloke edilmiş Denizbank kredi kartınız bloke edilmiş durumda. Yapı kredi bankası birleştiren ihtiyaç kredisi veya denizbank birleştiren ihtiyaç kredisi kullanarak borçlarınızı tek çatı altında toplamanız gerekebilir.

  8. Umut ÜZÜMCÜ

    Yapı kredi world kartım yapı kredi bankası tarafından borcumu ödeyemediğim için bloke oldu. Okulu yeni bitirdiğim için henüz iş bulamadım. Banka ile görüşsem günümü uzatırlar mı. Bloke olan kredi kartımı taksit yaptıra bilir miyim?

    • Uğur Aydın

      Değerli okurumuz Umut bey Yapı kredi kredi kartınız bloke olmuş ise eğer çok geciktirmeden biran önce bankanız ile irtibata geçmelisiniz. Mutlaka bankanız sizin kolay ödeme yapmanız için size bir seçenek sunacaktır.

  9. Turan DEMİRCİ

    Yapı kredi world kredi kartımı kayıp ettim ve yapı kredi müşteri hizmetlerini aradım. Yapı kredi kartım bloke oldu. Daha sonra kredi kartımı buldum ve kredi kartımdaki blokeyi kaldırdılar. Bu sebeplerden dolayı banka kredi notumu düşürür mü.

    • Uğur Aydın

      Sayın okurumuz Turan bey Yapı kredi kredi kartınız bloke olmuş, fakat bloke sebebi borçtan dolayı olmadığı için kredi notunuz kesinlikle düşmeyecektir. Kredi kartı bloke olması borç kaynaklı ise o zaman kredi notunda düşüş olmasına yol açacaktır.

  10. Ergün TURACI

    Yapı kredi bankası kredi kartımı borcundan dolayı bloke etti. Borcumun hepsini ödeyecek gücüm yok fakat yarısını ödesem yapı kredi kartımın blokesi kaldırılır mı.

    • Uğur Aydın

      Sayın okurumuz Ergün bey üzülerek söylüyorum ki yapı kredi kartınız bloke edildikten sonra kredi kartının blokesinin kaldırılması için borcun tamamını yatırmanız gerekmektedir. Ayrıca bu bütün bankalarda aynı sistemde uygulanmaktadır. Borcun yarısını yatırmanız sizin adınıza yapılacak olan yasal takibin süresini uzatmış olabilir fakat biran önce geri kalanını ödeyerek bu sorundan kurtulmalısınız.

  11. Samet ORDULU

    Yapı kredi kredi kartım bloke edildi. Banka tarafından borcumdan dolayı Bloke olan kartımın borcunun yarısını yatırdım. Fakat hepsini yatırmam gerekiyormuş. Bir ay içinde ödeyecek durumum yok. Fakat daha sonra kalan borcunda yarısını ödersem banka benim hakkımda hukuki işlemleri başlatır mı?

    • Uğur Aydın

      Değerli okurum Samet bey siz iyi olanı yaparak bloke olan kredi kartının borcunun yarısını ödemişsiniz. Bankanıza bilgi vermenizde yarar olacaktır. Ayrıca ödemiş olduğunuz tarih sebebi ile yasal işlem başlatma süresi uzamıştır. Hemen yasal işlem başlamaz fakat yinede Yapı kredi bankasını arayarak kredi kartınızın bloke olduğunu ve yarısını ödediğinizi belirterek detaylı bilgi almanız sizin açınızdan çok daha iyi olacaktır.

  12. Derya DİKMEN

    Esim yurt disinda calisiyor yapi kredi kredi kartimizda bloke oldu. Kart esimin adina kart borcunu ben yatirsam yapi kredi kartimizdaki kart blokesi kaldirilir mi

    • Uğur Aydın

      Sayın okurumuz Derya Hanım Yapı kredi kredi kartınız bloke olmuş olabilir. Gününü fazla geçirmeden ve yasal takibe düşmeden yatırmanızda yarar vardır. Bu arada eşinizin bloke edilen kredi kartını elbetteki siz ödeye bilir ve kredi kartındaki blokenin kalmasını sağlaya bilirsiniz. Siz bütün borcu yatırdıktan sonra eşinizin Yapı kredi bankası müşteri hizmetleri numarasını arayarak kredi kartı borcunun tamamının ödendiğini söyleyerek blokenin kaldırılmasını istemesi gerekmektedir.

  13. Sefa KOYUNCU

    Yapı kredi kredi kartım bloke oldu ve blokeyi borcu ödeyerek kaldırdım. Daha sonra kartımı almadım ve kapattım. O zamanlar kredi notum düşüktü ama şimdi biraz daha yükseldi. Yapı kredi bankasından yeniden kredi kartı istersem verirlemi.

    • Uğur Aydın

      Sayın okurumuz Sefa bey yapı kredi kartınıza konan kart blokesini kaldırdığınız için ve kredi notunuzun biraz daha yükseldiği için hiç bir sorun olmadan banka şubesinden veya yapı kredi müşteri hizmetlerinden başvurunuzu yapabilirsiniz. Muhtemelen kredi notunuz değerlendirilecek ve ona göre işlem yapacaklardır. Kredi notunuz biraz yükseldiyse eğer kredi kartı başvurunuz düşük limitlide olsa ve gelir belgenizde varsa onaylanacaktır.

  14. Ozan BOLEK

    Geçen sene Yapı kredi kredi kartım bloke olmuştu. Daha sonraları başka bankalardan kredi kartı talebinde bulundum ama onaylanmadı. Fakat kredi kartımda bulunan blokeyi kaldırdım. Şimdi yapı kredi bankasından yeniden kredi kartı başvurusu yapsam sonuç ne olur.

    • Uğur Aydın

      Sayın okurumuz Ozan Bey Yapı kredi bankası tarafından bloke edilen kredi kartınızın blokesini kaldırmış ve borcunuzu ödemiş siniz. Kredi kartı talebiniz belli bir limitle onay görmesi büyük olasılık olmaktadır.

  15. Zeliha YILMAZ

    Yapı kredi kredi kartım Bloke oldu. Kredi kartımın bloke nedeni ise borcumdan kaynaklı olmasıdır. Fakat ödeyecek durumum olmamaktadır. Acaba banka benim hakkımda yasal takip başlatır mı. Neler yapmam gerekiyor lütfen yazarsanız çok sevinirim.

    • Uğur Aydın

      Sayın okurumuz Zeliha hanım banka belirli bir müddet sonra mutlaka yasal takibi başlatacaktır. Kredi kartı blokesi ve borcunun yarattığı sorundan kurtulmanız için mutlaka bankanıza giderek kredi kartı borcunu taksitlendirmelisiniz.

  16. Ercan Aydın

    Yapı kredi kredi kartım bloke olmuştu. World kart kullanıyorum fakat borcumu ödememe rağmen kredi kartı blokesi henüz kaldırılmadı ne yapmam gerekir.

    • Uğur Aydın

      Sayın okurumuz Ercan bey Yapı kredi kredi kartınız bloke olduktan sonra blokeyi kaldırmak için tüm borcu yatırdıktan sonra Yapı kredi bankası müşteri hizmetlerini arayarak yeniden blokeyi kaldırdığınıza dair bilgi vermelisiniz. Daha sonra kredi kartı blokesi en geç 24 saat içerisinde kaldırılacaktır.

  17. ELİF

    Yapi kredi icin aradigimi buldum Teşekkür ederim konu başlığı için aradığımı buldum

  18. Naciye

    Yapı kredi bloke kaldırma işleminizi sayenizde öğrendim teşekkür ederim site başarılı bir çalışma yapmış saolun Uğur Bey

  19. Ayse

    Yapı kredi bloke kaldırma işleminde sayenizde ulasmak istediğim bilgilere ulaştım teşekkür ederim

  20. Turgay

    Yapıkredi bilgi verdiğiniz için teşekkür ederim tuğrul doğan

  21. Yücel Dalkılıç

    Yapı Kredi Bankası kredi kartı bloke kaldırma yazınız çok faydalı oldu gerekli tüm bilgileri buldum yazıda çok teşekkür ederim