«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. Ziraat Bankası 2020 Personel Alımı

Ziraat Bankası 2020 Personel Alımı

Ziraat Bankası Personel

Ziraat Bankası 2020 Personel Alımları

Ziraat Bankası Personel Alımı : Çok sayıda kişinin epey uzun bir süredir beklediği Ziraat Bankası 2020 personel alımı duyurusu nihayet yapıldı. Yayınlanan duyuruya göre Ziraat Bankası yeni yılda toplamda 45 personel alacak. Alınacak personeller kamu görevlisi statüsünde olacak. Ziraat Bankası personel alımı bankanın bünyesinde ihtiyaç duyulan çeşitli pozisyonlardaki çalışan eksikliğini gidermek için yapılıyor. 2020 yılında Ziraat Bankası’nın alım yapacağı pozisyonları, başvuru şartlarını ve nasıl başvuracağınızı öğrenmek için yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.

Ziraat Bankası 2020 Personel Alınacak Pozisyon

Ziraat Bankası Personel Alımı : Toplamda 45 personelin alınacağı Ziraat Bankası’nda iki farklı pozisyon için alım yapacağı duyuruldu. 2020 senesi içinde yapılacak alımlarda aranan pozisyonlara uygun olmanız durumunda yeni yıla siz de devlet memuru olarak girme şansını elde edebilirsiniz. Bunun için bankanın talep ettiği pozisyonun gerekliliklerini yerine getirmeniz yeterli olacaktır. Şimdilik 2020 yılı için Ziraat Bankası’nda başvurulabilecek pozisyonlar arasında avukatlık ve müfettiş yardımcılığı bulunuyor. Her iki pozisyonun da başvuru şartları birbirinden farklı olmakla birlikte, aranan ortak özellikler de mevcut. Avukat ya da müfettiş yardımcı olarak Ziraat Bankası’nın 2020 senesi içindeki kadrosuna dahil olmak istiyorsanız başvuru şartlarını inceleyerek nasıl başvurabileceğinizi öğrenmek isteyebilirsiniz.

Ziraat Bankası 2020 Personel Alım Şartları

Ziraat Bankası Personel Alımı : Personel alım duyurusunda belirtildiği üzere her bir pozisyona da yalnızca Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları başvurabilecek. Türkiye’de yaşayan, oturum izni olan yabancılar bu pozisyonlardan yararlanamayacaktır. Başvuracak kişilerin 01.01.1989 ve sonrasında doğmuş olması gereklidir. Ziraat Bankası 2020 personel alım şartları arasında mesleki gereklilik elbette ki en önemli husustur. Başvurmayı düşünen adayların Türkiye’de lisans hukuk eğitimi veren herhangi bir dört yıllık üniversiteden ya da denkliği kabul edilen yurtdışındaki herhangi bir hukuk fakültesinden mezun olmuş olması gerekmektedir. Ayrıca avukatların avukatlık stajını tamamlamış olmaları ve avukatlık ruhsatnamesini de almış ya da alabilecek durumda olmaları beklenmektedir.

Ziraat Bankası Personel Alımı : Başvuracak adayların resmi herhangi bir kurum ya da kuruluşa mecburi hizmet yükümlülüğü ya da hizmet borcu bulunmaması gerekir. Adayın Türk Ceza Kanunu 53. Maddesinde belirtilmiş yasal kamu haklarından mahrum bırakılmamış olması gerekir. Ağır hapis cezası, devlete karşı işlenen suç durumu, zimmet, irtikap, rüşvet, ihtilas, hırsızlık, sahtekarlık, dolandırıcılık, inanç değerlerini kötüye kullanma, yüz kızartıcı ve haysiyet kırıcı suçu bulunan, kaçakçılık, ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, devlet sırlarını paylaşma, kara para aklama, vergi kaçakçılığı ya da vergi kaçakçılığına teşebbüs suçları bulunan kişiler başvuruda bulunamayacaktır. Yukarıda belirtilmiş olan hükümler dışında tecil edilmiş suçlar bu koşuldan muaf tutulacaktır.

Ayrıca Ziraat Bankası 2020 personel alımı için başvuruda bulunacak kişinin sürekli çalışmasına engel teşkil eden bir akli ya da fiziksel engeli bulunmadığını da sağlık kurumları aracılığıyla belgelemesi gereklidir.  Bu belgenin kabul edilen kişilerce işe başlama öncesinde kuruma teslim edilmesi gerekir. İşe alınacak erkek adayların askerlik görevini işe başlama tarihine dek tamamlamış olmaları, erteletmeleri ya da askerlikten muaf olmaları gerekir. Ayrıca sınava girilerek sınavdan geçer puan alınması şarttır.

Ziraat Bankası 2020 Personel Alımı Sınav Tarihleri ve Sınav Başvurusu

Ziraat Bankası Personel Alımı : Ziraat Bankası 2020 personel alımı sınavı 12 Ekim 2019’dur. Sınav başvurusu için 2-15 Eylül 2019 tarihleri arasında https://sinavbasvuru.anadolu.edu.tr/ adresinden başvuru yapılarak kredi kartı ya da banka kartı ile 120 TL olan başvuru ücretinin de ödenmesi gerekmektedir. Son altı ayda çekilmiş vesikalık fotoğrafla birlikte Ziraat Bankası Avukatlık Başvuru Formu eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurularak başvuru sistemine eklenmelidir. Başvuru yöntemi olarak belirtilen adres dışında başka bir 2020 personel alımı sınav başvurusu kanalı bulunmamaktadır. Ödemeye yapmayan, bilgilerini eksik giren, sınava katılamayan ya da sınavdan geçerli not alamayan adaylar bir sonraki aşamaya geçiş yapamayacaktır.

Ziraat Bankası Müşteri Hizmetleri : https://www.finanshaberi.net/banka-haberleri/ziraat-bankasi-musteri-hizmetleri-numarasi/.html

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *

Yorumlar

  1. Hülya

    Ziraat bankası personel alimi için verdiginiz bilgi yararlı oldu teşekkür ederim