«
  1. Anasayfa
  2. Genel
  3. Tarımsal Danışmanlık Hizmetlerine 38 Bin TL Destek Verilecek

Tarımsal Danışmanlık Hizmetlerine 38 Bin TL Destek Verilecek

destekkkk

Ülkemizin maruz kaldığı ekonomik savaş ve nu savaşın yaşattığı enflasyon felaketi ekonominin alt üst oluşu meyve ve sebzeler de fiyat patlaması sonun da yerli üretim ve tarımsal alan da gelişimin gereksimini ve önemini ortaya çıkarmış olacak ki hükümetin bu husus da adımlar atmasına neden olmuştur. Bu zamana kadar unutulmuş olan tarımsal ve zirai üretimlerin önemi hükümet tarafından yeni anlaşılmış olmaktadır. Bu zamana kadar yerli üretim yerine her zaman beton ve inşaat sektörüne yönelen hükümet yerli üretimin önemini ve değerini ancak Ülkemizin maruz kaldığı ekonomik savaş sonun da anlaya bilmiştir. Günümüz de hala bu uğramış olduğumuz ekonomik yönde saldırıların etkileri fazlasıyla hissedilmektedir. Bu sebeplerden dolayı gözü açılan hükümet sonun da yerli üretim için adımlar atarak bu husus için hazine arazilerini 10 yıl süre ile kiraya çıkarılmış şimdi ise tarımsal danışmanlık desteği vermenin adımları atılmıştır.

Söz konusu olan Tarımsal Danışmalık Desteklerinin her danışman için ayrı ayrı 38.Bin TL olacağı duyurulmuştur. Bu sisteme göre her şirkette sadece 5 Danışman düzeyinde destek verileceği de belirtilmiştir. Bu hususta atılan adımlar Tarım ve Orman Bakanlığının Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetlerine Destekleme Ödemesi Yapılması hakkında verilen Tebliğ Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Bu uygulama doğrultusun da tarımsal danışmanlık kuruluşlarına danışman başına 38 bin TL destek verilecektir.

Söz konusu olan Tarımsal Danışmanlık desteği verilmesi etkin, faal, verimli tarım arazilerinin oluşması ve tarımsal alandaki yerli üretimin çoğaltılması hedeflenerek bu husus da tarımsal danışmanlık hizmeti veren kuruluşlara destek olunması gereksiminin duyulduğundan bu sistemin gerekliliği ön görülmüştür. Bakanlık tarafından yetkilendirilerek bu alan da yani tarımsal yayım ve danışmanlık hizmetleri sunan üretici firması, ziraat odası ve bunların dahilinde de şubeleri de olmak üzere bir üst yazımızda da belirttiğimiz gibi bünyelerinde çalışan en fazla 5 tarım danışmanı için bu destekten fayda sağlayacaktır

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *