«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. Ek Kart Nedir, Nasıl Çıkartılır Ve Avantajları Nelerdir?

Ek Kart Nedir, Nasıl Çıkartılır Ve Avantajları Nelerdir?

ek karttt

Söz konusu olan ek kartı eşlerin ve çocukların da kullana bilmesi için bir evin harcamalarını sadece bir kartta bulunmasını sağlamak isteyenlerin tercihi ek kartlar ana kartın tanınmış olan limitinden fazla olmayacak şekilde farklı bir limit belirleme imkanı taşıyan ve bütçe kontrolünün de sağlanmasın da önemli bir rol oynayan bir unsurdur. Şimdi konumuz olan ek kart hakkında bilmemiz gerekenlere başlıklar halinde göz atalım.

1. Ek Kart Nedir

Kullanmış olduğunuz herhangi bir bankanın kredi kartına bağlantılı başka bir kart daha çıkarılıyor ve bu kartı siz kimin kullanmasını istiyor iseniz o kişiye verebiliyor ve belirlenmiş limit dahilinde o kartın kullanılmasını sağlıyorsunuz. Buna bir örnek verecek olur isek genellikle eşlerin birbirine vermesi veya çoçuklarına vermesi gibi diyebiliriz. Aynı zaman da başka bir örnekte bir evin anahtarının aile içinde çoğaltılmış olması örneğide bu tanıma uyacaktır. Bu kart sizin kartınıza bağlı asıl kartınız limiti dahilinde limiti yoktur hesap aynıdır fakat siz isterseniz ek kartta kendiniz bir limit belirleye bilirsiniz.

2. Ek Kart Nasıl Çıkartılır

Herhangi bir bankanın kredi kartına sahip olan kişiler kartını kullandığı bankaya ek kart çıkartmak için talepte bulunması yeterli olacaktır. Bunun için bankanıza gitmenize gerek bile yoktur. Başvurunuzu telefon veya internet bankacılığından yapabiliyorsunuz. Fakat ek kartı kime çıkartmak istiyor iseniz o kişinin bilgilerinide bankanıza vermeniz gerekecektir.

3. 18 Yaşından Küçüklere Ek Kart Verilir Mi

Bu kartı vermek istediğiniz kişinin 18 yaşını doldurmuş olması gerekmektedir. İnsanlar çıkartıkları ek kartı genellikle eşlerine veya çocuklarının kullana bilmesi için çıkartıyor. Fakat çocuklarınız 18 yaşından küçük olabilir. Bu tarz kaynaklı sorunlar da ise 18 yaşından küçükler için aile muvafakatnamesi ile ek kart çıkarta bilirsiniz. Bunun için söz konusu çocuğun anne veya babasının mutlak suretle çalışıyor olması gerekmektedir.

4. Bir Kredi Kartına Kaç Adet Ek Kart Verilir

Söz konusu olan ek kart her karta bir tane çıkıyor fakat bankalar arasında ve kullanılan karta göre değişiklik göstere bilmektedir. Bunu müşterisi olduğunuz bankadan daha detaylı öğrene bilirsiniz çünkü biraz öncede yazdığımız gibi her banka ve her kartın özellikleri ve durumuna bağlı olarak ek kart verilecektir.

5. Ek Kartların Avantajları Nelerdir

Ek kartın avantajları nelerdir diye düşünüldüğünde aklınıza mutlak suretle bankalar tarafından sunulan kampanyaları getirmelisiniz. Mutlak suretle avantajları olacaktır. Bu avantajlar genellikle puan biriktirme ve indirimler gibi olacaktır. Fakat bunda da bankalar arasında değişik ve farklı kampanyalar vardır.

6. Ek Kart İçin Aidat Ödenir Mi

Ek kart için genellikle kart aidatı ödemiyorsunuz. Fakat bu yine bankalar arasında farklılıklar sunacaktır. Ayrıca bankaların sunduğu aidatsız olan kredi kartlarına da ek kart çıkartıla bilindiği için bu yöntemi de seçebilirsiniz.

7. Ek Kart Ödemesi Nasıl Yapılır

Ödeme şekli aynıdır fakat siz kendinizde kredi kartı ekstre tarihlerinin farklı olmasını isteye bilir farklı günlerde ödeme işlemini gerçekleştire bilirsiniz. Diğer bir şekilde ise zaten ana kartı ödediğiniz de ek kartınızı da ödemiş olursunuz farklı gün ve ekstre talep etmez iseniz.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *