«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. ALTERNATİF BANK BANKA HESABI KAPATMA

ALTERNATİF BANK BANKA HESABI KAPATMA

Alternatif Bank Hesap Kapatma

ALTERNATİF Bank Hesap Kapatma

Alternatif Bankası diğer adıyla A Bank 1991 yılından beri yurt içinde hizmet vermektedir. Yurt içinde 204 tane Alternatif banka şubesi bulunmaktadır. O yıllardan beri müşterilerine her zaman kolaylık sağlamıştır. Ama bazı nedenlerle Alternatif Bankası müşterileri hesaplarını kapatmak isteyebilirler. Alternatif bank hesabınızı kolayca kapatmak istiyorsanız ‘Alternatif Bank Hesap Kapatma ‘ adlı bu yazımızdan faydalanabilirsiniz.

1.Alternatif Bank Şube Aracılığı ile Hesap Kapatma

Kimlik belgeniz ile şubelere giderek Alternatif banka hesabınızı kapatabilirsiniz. Banka hesabınızın kapanması için önceden bazı durumları kontrol etmelisiniz. ATM lerden veya AlternatifBank mobil uygulamasından bakiyenizi sorgulayabilirsiniz. Eğer bakiyenizde para bulunuyorsa Alternatif banka hesabınızı kapatılamaz. Paranızı gişelerden veya en yakın ATM’ den alabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken ikinci durum ise Alternatif banka hesabınıza ait bir borç görünmesidir. Böyle bir durumda hesabınızı kapatamazsınız. Hesabınızın kapanabilmesi için bu borcu ödemelisiniz. Bankaya borcunuzun olmadığını gösteren bir belgenizi yani ödeme dekontlarınızı yanınıza alabilirsiniz. Hesabınıza ait bir sorun ile karşılaşılmazsa hesabınızı kapatabilirsiniz. Alternatif Bank hesap kapatma talebinizden sonra 3 iş gün içerisinde hesabınız kapatılacaktır. Bu 3 iş günü içerisinde kartlarınızı ve bankanın diğer hizmetlerini kullanamazsınız.

2. Alternatif Bank (A Bank) Çağrı Merkezi ile Hesap Kapatma

Alternatif banka hesabınızı telefon bankacılığı ile kapatabilirsiniz. Bunun için 444 00 55 numarayı aramalısınız. Alternatif bankası müşteri temsilcinize bağlandıktan sonra hesap kapatma isteğinizi dile getirebilirsiniz. Hesabınızda bir problem çıkmazsa hesabınızı kolayca kapatabilirsiniz. Alternatif bankası tarafından bu konuşmalarınız kayda alınmaktadır.

3. Alternatif Bank (A Bank) Mobil Bankacılık ile Hesap Kapatma

Alternatif bankası müşterisi olsanız bile bazı koşullarda mobil bankacılık hizmetinden yararlanamayabilirsiniz. Alternatif bankasının bireysel müşterisi iseniz mobil uygulamayı kullanabilirsiniz. İnternet bankacılığını sağlayan bütün koşullarda mobil bankacılık hizmetini de kapsamaktadır. Aynı şifrenizi ‘AlternatifBank’ uygulamasında kullanabilirsiniz. İnternet bankacılığına daha önceden giriş yapmadıysanız şubelere giderek başvuru formunu doldurmalısınız. Şubelerden size verilen şifreyi ‘şifre’ bölümünden değiştirebilirsiniz. Size verilen şifreyi kimseyle paylaşmamaya dikkat etmelisiniz.  AlternatifBank uygulaması üzerinden sadece ek hesaplarınızı kapatabilirsiniz. Bunun için sırasıyla Ek Hesaplarım ve hesap kapatma talebi menülerini seçmelisiniz. Hesabınız kapatılmaya uygunsa anında kapatılacaktır. Hesabınız kapatılmaya uygun değil ise nedenleri ile bir uyarı yazısı çıkacaktır. Alternatif mobil bankacılık ile hesabınızı kapatamazsınız. Banka hesabınızı kapatmak için şubeden, çağrı merkezinden veya internet bankacılığı hizmetini seçebilirsiniz.

4.Alternatif Bank İnternet Bankacılığı ile Banka Hesabı Nasıl Kapatılır

İnternet Bankacılığı ile havale, EFT, vergi, trafik cezası gibi birçok işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca bu işlemlerin çoğunda şubelerden daha az masraf ödeyebilirsiniz. Banka hesabınızdaki hareketliği 7 gün 24 saat kontrol edebilirsiniz. İnternet sitesinde güvenlik için ‘SMS Şifre’ veya ‘Şifre Cihazı’ uygulamalarından birini seçebilirsiniz. Alternatif Bankası şubelerinden internet bankacılığına başvurabilirsiniz. Eğer bankanın müşterisi değilseniz. https://dijital.alternatif.com.tr adresinden giriş yaparak başvurabilirsiniz. Başvuru işlemlerinizi yaptıktan sonra ‘Başvurunuz Tamamlanmıştır’ diye cep telefonunuza mesaj gelecektir. Bu bildirimdeki linki seçerek internet bankacılığı şifrenizi oluşturabilirsiniz. Şifrenizi oluşturduktan sonra internet bankacılığından hesabınızı kontrol edebilirsiniz. Alternatif bankasının internet bankacılığı hizmeti ile sadece ek hesaplarınızı kapatabilirsiniz. Alternatif Bankası belirli koşullar içerisinde kapatabilirsiniz. Hesabınızda borç ve para bulunmuyorsa hesap kapatma talebinizi oluşturabilirsiniz. Talep oluşturmak için bahsedeceğimiz adımları sırasıyla takip edebilirsiniz. Giriş yaptıktan sonra web sayfasının sol üstte yazan ‘Hesaplarım’ bölümünü seçmelisiniz. Seçtiğiniz anda en alta Alternatif Bank Hesap kapatma menüsünü seçmelisiniz. Açılan yeni sayfadaki hangi ek hesabınızı kapatacaksanız onu seçmelisiniz. Açılan hesap kapatma formundaki istenilen bilgileri eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurmalısınız. Bilgilerinizi doldurduktan sonra ‘Onay’ butonuna basarak hesap kapatma talebinizi oluşturabilirsiniz.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *