«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. FİNANSBANK DÖVİZ HESABI NASIL AÇILIR

FİNANSBANK DÖVİZ HESABI NASIL AÇILIR

finansbank döviz hesabı

Finansbank Döviz Hesabı Açma İşlemleri

Yabancı para hesapları, döviz esnekliği, kolaylık ve hesap işlemlerinde kolaylık gibi avantajlara sahip bir dizi Döviz cinsinden hesaplardır. Ürün dizisi, döviz tasarrufu, cari ve sabit mevduat hesabından oluşmaktadır. QNB Finansbank döviz hesabı sizi döviz kurundaki dalgalanmalardan tamamen korur ve fonlarınız için çok cazip faiz oranları sunar. Potansiyel döviz kuru zararından kaçınmanıza yardımcı olabilir, çünkü cari hesaplar katılımcı ülkelerin tüm para birimlerini yatırmanıza izin verir. Talep üzerine dolar hesabı ve Euro hesabı arasında ücretsiz otomatik transfer imkânı sağlanabilir.

Makale İçeriği

  1. Finansbank Döviz Hesabı Açma
  2. Finansbank Döviz Hesabı Nedir
  3. QNB Finansbank EURO-DOLAR Hesabı Nasıl Açılır
  4. QNB Finansbank DÖVİZ Hesabından Kimler Yararlana Bilir
  5. Finansbank Döviz Hesabı Açmak İçin Gerekli Belgeler
  6. Finansbank Döviz Hesabı Nasıl Açılır
  7. FİNANSBANK DÖVİZ Hesabı Özellikleri Nelerdir

QNB Finansbank Döviz Hesabı Nedir?

Günümüzde, bankalar yabancı para hesap yatırımlarını büyük ölçüde desteklemektedir. İşlemler Euro dolar hesabı açma sayesinde daha az maliyetlidir ve değişim ve dönüşüm sürecinde kaybedilen para miktarını azaltır. Bir kişinin parasını yabancı para hesabına yatırması için asıl amaç nedir?

Kur Dalgalanmalarına Karşı Korunma

Yabancı para hesapları ithalatçı ve ihracatçılar için iyi bir seçenek olabilir. İşlemlerinizin büyük kısmını yaptığınız para biriminde bir hesap açarsanız, oranın size faydası olana kadar hesapta para tutarak döviz kurundaki değişikliklerden korunabilirsiniz.

Potansiyel olarak daha yüksek faiz oranları olan alternatif bir yatırım şekli

Örneğin, Yeni Zelanda Doları cinsinden sabit bir mevduat QNB Finansbank DÖVİZ Hesabı Açma, 12 aylık süre için yıllık yüzde 0,75’e kadar faiz oranı verir.

Gelecekteki çocuğun eğitim fonu için 

Çocuğunuzu Almanya’ya eğitim görmesi için göndermeyi planlıyorsanız, çocuğunuzun eğitim fonunu Euro cinsinden bir Euro hesabına yatırmanız Euro’nun değer kazanmasından endişe duymanıza engel olacaktır.

QNB Finansbank Döviz Hesabı Nasıl Açılır?

QNB Finansbank’ta yabancı para biriminde hesap açma işlemleri için birden fazla seçeneğiniz bulunur. Sizin için en kullanışlı olan yöntemi tercih ederek hesabınızı hızlı ve pratik bir şekilde açabilirsiniz. Hesabınız açıldıktan sonra anında aktif hale gelecek ve kullanıma uygun olacaktır. Hesap açılısı sonrasında size sunulan IBAN numaranızı da dilediğiniz gibi kullanmaya devam edebilirsiniz. Bankacılık işlemlerinizi kolaylaştırmak için bir QNB Finansbank döviz hesabı açmak adına şu adımlardan birini takip edebilirsiniz:

Finansbank Telefon Bankacılığı Aracılığıyla Döviz hesabı Açma 

Nerede olursanız olun istediğiniz zaman 0850 222 09 00 numaralı çağrı merkezi üzerinden müşteri hizmetlerine bağlanarak hesap açma talebinizi iletebilirsiniz. Müşteri danışmanı banka tarafından desteklenen para birimleri bazında istediğiniz özellikte hesabınızın açılması işlemini yerine getirecektir.

Finansbank İnternet Bankacılığı İle Döviz Hesabı Nasıl Açılır

Bilgisayardan, tabletten ya da akıllı telefonunuzdan bireysel müşteri hizmetlerine giriş yaparak yeni Euro dolar hesabı açma işleminizi tamamlayabilirsiniz. Bu işlem yalnızca birkaç saniyenizi alacağı için son derece kolay olacaktır. Hem telefon bankacılığı hem de internet bankacılığı üzerinden hesap oluşturmanız için QNB Finansbank’ta mevcut bir hesabınız olması gerekmektedir.

Finansbank Şubesine Giderek Döviz Hesabı Nasıl Açılır

QNB Finansbank’ın mevcut müşterilerinden biri değilseniz ya da şubeye giderek hesabınızı açtırmak istiyorsanız bu seçeneği kullanabilirsiniz. Size en yakın herhangi bir şubeye girip bireysel müşteri hizmetleri için sıra numarası alarak dilediğiniz para biriminde hesap açma adımlarını tamamlayabilirsiniz. Şube aracılığıyla hesap açtırmak istediğinizde sizden birtakım belgeler istenebileceğini unutmamalısınız.

Finansbank Döviz Hesabı Açmak İçin Gerekli Belgeler

Henüz bir QNB Finansbank hesabınız yoksa DÖVİZ Hesabı Açma işlemi için şubeye gitmeniz gerekir. Şubeye giderken yanınızda geçerli bir T.C. kimlik kartı, pasaport ya da ehliyet belgesi bulundurmanız gerekir. Ayrıca hesap işletim ücretinden muaf olmak için hesabınızı maaş hesabı özelliğiyle açtırabilirsiniz. Bu durumda maaş bordronuzu ya da işletme belgelerinizi de sunmanız gerekebilir. Adresinizin ve iletişim bilgilerinizin sisteme doğru bir şekilde girilebilmesi için güncel bir faturanızı yanınıza almayı da unutmamalısınız. İlk defa EURO DOLAR Hesabı Açma işlemini gerçekleştiriyorsanız, ek olarak hizmet sözleşmesini imzalamanız gerektiğini de bilmelisiniz.

Finansbank DÖVİZ -DOLAR -EURO-Hesabı Özellikleri

Yabancı para hesaplarında dönüştürülebilir farklı para birimi seçenekleri mevcuttur. Nispeten düşük döviz hesabı açılış bakiyesi özelliği bulunur. Yabancı para birimli hesapları işletmek için minimum işlem bakiyesi gerekmez. Cazip faiz ödemeleri bulunur. Yabancı para birimlerini takas etme ve dolar hesabı ve Euro hesabı üzerinden kolayca lira hesaplarınıza para aktarma veya taşıma esnekliği sunulur. Tasarruf hesabından para çekme masrafı bulunmaz. Yabancı para birimi bazında gelen ve giden transferleri ve cari hesap değişkenindeki döviz cinsi taslakların çıkarılmasını sağlar.

30, 60, 90, 180 ve 360 ​​günlük vadeli QNB Finansbank döviz hesabı için cazip sabit mevduat oranları bulunur. Sabit mevduat hesaplarında, 30 günden sonra erken tasfiye için herhangi bir ceza tahsil edilmemektedir, ancak geçerli oran, yabancı para mevduatının süresine bağlı olacaktır. Vadeli hesaplar ise sabit faiz seçenekleri dışında 1 günden 1100 güne kadar istediğiniz vade süresiyle açılabilir. Hesap bireysel veya ortak bir hesap olarak işletilebilir. Yabancı para birimi hesabına bağlı olan banka kartı ve kredi kartı şu ayrıcalıkları sunar:

  • Fonlara uluslararası erişim;
  • Döviz ödemelerinde esneklik ve kolaylık;
  • Özel anlarınızı yanınızda taşıma;
  • Gelişmiş güvenlik özelliği;
  • Yabancı para harcamanızı kontrol etme.

QNB Finansbank Döviz Hesabından Kimler Yararlanabilir?

  • Döviz kurlarındaki olumsuz dalgalanmalara karşı korunmak ve döviz kuru riskini en aza indirmek isteyen kişiler;
  • Yabancı para cinsinden, rekabetçi faiz oranları kazanmak isteyen ve para cezası ödemeksizin, istek üzerine para çekme esnekliği talep eden kişiler;
  • ABD Doları, GBP ve Euro arasındaki para birimlerini takas etmede kolaylık ve esneklik isteyen bireyler;
  • Yurtdışında ikamet eden veya çalışma iznine sahip olan ve fonlarını tasarruflu kullanmak, aktarmak veya işlem yapmak için esneklik ve kolaylık isteyen kişiler Finansbank Döviz hesabından yararlanabilir.
Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *