«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. Şekerbank Kur Korumalı TL Mevduat Hesabı Açma

Şekerbank Kur Korumalı TL Mevduat Hesabı Açma

Döviz dönüşümlü Kur Korumalı TL Mevduat Hesabı

Şekerbank Kur Korumalı TL Mevduat Hesabı

Şekerbank kur korumalı TL vadeli Mevduat hesabı ile sizlerde yatırımlarınızı güvence altına alabilirsiniz. Tasarruflarını Türk lirasında değerlendirmek aynı zamanda kur değişimlerine karşı korumak isteyen yatırımcılar için Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Hesabı ile Şekerbank bu mevduat ürünü ile hizmet vermektedir. Şekerbank kur korumalı TL vadeli mevduat hesabı nedir, kur korumalı TL mevduat hesabı nasıl açılır ve Şekerbank kur korumalı TL Vadeli mevduat hesabı özellikleri hakkındaki bütün bilgileri haberimizin devamında bulabilirsiniz.

Şekerbank Kur Korumalı TL Mevduat Nedir ?

Kur korumalı TL Mevduat hesabı döviz kurlarında yaşanan değişikliklere karşı TL yatırımcısını koruyan aynı zamanda Türk Lirasının değerlenmesine katkıda bulunan mevduat ürünü olmaktadır. Son zamanlarda yaşanan döviz dalgalanmalarına karşı Hazine ve Maliye Bakanlığının güvencesi ile TL yatırımcısını korumak için bankalar nezdinde yatırımcıya sunulan mevduat ürünü olarakta tanımlayabiliriz.

Şekerbank Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Özellikleri

Kur korumalı TL vadeli mevduat Yurtiçi Yerleşik Gerçek Kişi Müşteriler tarafından açılabilir.

Kur korumalı TL vadeli mevduat için faiz oranı minimum TCMB Politika Faiz Oranı olarak uygulanır.

TL Vadeli mevduat için açılış alt limiti 1.000 TL’ olmaktadır.

Şekerbank Kur Korumalı TL Mevduat için stopaj oranı sıfır (0) olarak uygulanır.

Vade sonunda hesap faiz oranı, kur değişimi oranı ile kıyaslanır; kur değişim oranı hesap üzerindeki faiz oranından daha yüksek olursa hesap yüksek olan oran üzerinden nemalandırılır. Fakat hesaplanan oran daha düşük ise faiz tahakkuku mevduata uygulanan faiz oranı üzerinden gerçekleşir.

Kur korumalı TL vadeli mevduat hesaplarında esas alınacak vade başı/vade sonu kuru olarak, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından belirlenecek usul ve esaslara göre ilan edilen USD/TRY, EUR/TRY ve GBP/TRY döviz alış kurları kullanılır.

Söz konusu hesaplar için Kur değişim oranı hesaplamasında, vade başında TC MB tarafından belirlenecek olan usul ve esaslara göre açıklanan USD/TRY, EUR/TRY ve GBP/TRY döviz alış kurları ile vade sonunda Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından belirlenecek usul ve esaslara göre açıklanan USD/TRY, EUR/TRY ve GBP/TRY döviz alış kurları arasındaki değişim oranı dikkate alınmaktadır.

Kur korumalı TL Vadeli mevduat hesabında vade gününden önce para çekim işlemi yapılacak olursa hesabınız vadesiz hesaba dönüşür. Bu doğrultuda faiz hakkınız ortadan kalkmış olur.

Kur korumalı TL Vadeli mevduat hesabının açıldığı tarihteki TCMB kuru ile  hesabın kapatıldığı tarihteki TCMB kurundan  düşük olan üzerinden hesap bakiyeniz güncellenir.

Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Hesabı Nasıl Açılır ?

Şekerbank kur korumalı TL vadeli mevduat hesabı açmak için üç ayrı yöntem bulunmaktadır. Şekerbank şubelerine giderek hesap açtırabilirsiniz. Ayrıca Şekerbank dijital kanallarını kullanarak kur korumalı TL vadeli mevduat hesabı açmanız mümkün olmaktadır. Kur korumalı TL vadeli mevduat hesabı müşterek olarak açılabilmektedir. Fakat müşretek olarak kur korumalı TL vadeli mevduat hesabı açmak isteyenlerin gerekli paydaş evraklarını eksiksiz ve noksansız olarak tamamlaması ve bankaya şubeden başvurularını yapması gerekir.

Mobil Bankacılık İle Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Hesabı Açma

Mobil bankacılık ile hesap açmak isteyenlerin öncelikle şekerbank cep mobili akıllı telefonlarına yüklemeleri gerekmektedir. Sonra yapmanız gereken Şekerbank mobil şifrenizi almanız olacaktır. Mobil cep şifrenizi aldıktan sonra hesaplar bölümünden Kur Korumalı TL vadeli mevduat hesabı seçilir. Menüyü takip ederek hesabınızı rahatlıkla açabilirsiniz.

Şekerbank mobil bankacılık URL: https://www.sekerbank.com.tr/subesizbnk/seker-mobil-sube

Şekerbank İnternet Bankacılığı İle Hesap Açma

Kur Korumalı TL vadeli mevduat hesabı açmak isteyen yatırımcılar söz konusu mevduat hesabını şekerbank internet bankacılığı ile açabilirler. İnternet bulunan her ortamdan şekerbank internet bankacılığına giriş yapmalısınız. Bir sonraki işleminiz ise internet bankacılığı şifrenizi almak olacaktır. İnternet bankacılığı şifrenizi aldıktan sonra şekerbank internet bankacılığına giriş yaparak hesaplar bölümünden kur korumalı TL vadeli mevduat hesabını seçmeniz gerekmektedir. İşlemleri sırası ile takip ederek hesabınızı kolaylıkla açabilirsiniz.

Şekerbank Müşteri Hizmetleri İletişim Hattı

Şekerbank müşteri hizmetlerini arayarak kur korumalı TL vadeli mevduat hesabı nedir, şekerbank kur korumalı TL vadeli mevduat hesabı nasıl açılır ve şekerbank kur korumalı TL vadeli mevduat hesabı özellikleri hakkında müşteri temsilcilerinden en güncel bilgileri alabilirsiniz.

Şekerbank müşteri hizmetleri iletişim numarası URL : https://www.finanshaberi.net/banka-haberleri/sekerbank-musteri-hizmetlerisekerbank-musteri-hizmetleri-direk-baglanma/.html

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.