«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. Vakıfbank İnternet Bankacılığı Şifre Alma

Vakıfbank İnternet Bankacılığı Şifre Alma

Vakıf şifre alma

Vakıfbank İnternet Bankacılığı Şifre Alma İşlemleri

Vakıfbank internet bankacılığı ile hayat artık olduğundan fazla kolay olabilmektedir. Vakıfbank internet bankacılığını kullanarak, internet ortamında veya mobil ortamlarda hesaplarınızı, yatırımlarınızı, para değerlendirmelerinizi yönetebilirsiniz. Aktif olarak kullanım sayesinde hızlı ve bir o kadar da pratik şekilde internet bankacılığını kullanabilirsiniz. Bunun için Vakıfbank internet bankacılığı şifre alma işlemlerini gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Hesap numarası veya TC kimlik no ile belirlediğiniz şifre sayesinde Vakıfbank hesabınıza internet ortamında kolaylıkla giriş sağlayabilirsiniz.

İnternet bankacılığında kullanmak amacı ile şifre alma işlemi, şifre blokesi kaldırarak yeni şifre oluşturma işlemi, mobil bankacılığı kullanmak adına aktivasyon işlemlerine bağlı olarak tek kullanımlık şifre alımları yapma işlemlerini kolaylıkla kullanabilirsiniz.

Vakıfbank İnternet Bankacılığı Şifre Alma Nasıl Yapılır?

Vakıfbank İnternet Bankacılığı Şifre Alma Nasıl Yapılır? diye merak edenler için özel olarak adım adım şifre alma aşamalarını hazırlayarak sizlere bu yazımızda faydalı olmaya çalıştık. Bu sayede Vakıfbank İnternet Bankacılığı’ na dair kolay kullanım gerektiren her aşamayı takip edip, dijital ortama yansıtabileceksiniz.

Vakıfbank kullanan kişilerin Vakıfbank İnternet Bankacılığı Şifre Alma Nasıl Yapılır? sorusu hakkında bilgi sahibi olmak amacıyla çeşitli araştırma sitelerinde bulunduğunu biliyoruz. Bu nedenle bütün soru işaretlerini gidermek amacıyla sizlere özel olarak her maddeyi ve her ince ayrıntıyı bu yazıda toplamış bulunuyoruz.

Vakıfbank İnternet Bankacılığı Şifre Yenileme

Vakıfbank İnternet Bankacılığı Şifre Yenileme işlemleri internet üzerinden yapılmaktadır. Şifre yenileme, mevcut var olan şifrenin unutulması durumunda ortaya çıkan bir uygulamadır. Bu sayede şifre unutan ya da kaybeden kişiler yeniden şifre oluşturma işlemlerini şubeye gitmeden anında hızlı bir şekilde internet üzerinden yapabilmektedir. Vakıfbank İnternet Bankacılığı şifre yenileme işlemleri için, şifrenizi unutmanız ya da şifrenizi üç kez üst üste girerek bloke etmeniz yeterli bir durumdur. Bu olay yaşandıktan sonra, ister Vakıfbank internet sitesinin sağ üst bölümünde şifre alma bölümüne tıklayarak isterseniz de Vakıfbank internet sitesinin bireysel giriş bölümünde şifremi unuttum kısmına tıklayarak Vakıfbank İnternet Bankacılığı Şifre Yenilemeişlemlerinizi yenileyebilirsiniz. Vakıfbank şifrenizi yenilerken dikkat etmeniz gereken birincil kural şifrenin en az bir harf ya da rakam içeren 8 haneli bir şifre olmasıdır. İkinci kural ise, son üç ay içerisinde oluşturduğunuz şifreyi yenileme işleminde oluşturamazsınız. Bu nedenle şifre yenilemesi yaparken yepyeni, eski şifreyi çağrıştırmayacak bir kod belirlemeniz gerekmektedir. Şifrenin 8 haneli olması ve bir harf ya da rakam içermesi, güvenlik açısından kırılması zor şekilde işlenmesi ile alakalıdır. Bu sayede banka hesabınıza oldukça kuvvetli bir güvenlik duvarı kurmuş olursunuz. Ayrıca şifre yenileme işleminden sonra siteye giriş yamanızın ardından tek kullanımlık kod istemeniz de banka hesaplarınızı oldukça fazla güvenilir duruma getirecektir.

Şifre işlemlerinizi yenilediğiniz zaman, sizin önceden belirlediğiniz, 3 aylık, 6 aylık ya da 9 aylık periyot dilimlerinde şifreniz otomatik olarak iptal edilecek ve yeni şifre belirleme aracı oluşturulacaktır. Bu periyodik dönemlerde de tıpkı şifrenizi unutmuşsunuz gibi yeniden şifre oluşturmanız gerekmektedir. Bu durum tamamen güvenlik amacıyla yapılmış bir uygulamadır. Şifrenizi yenileme periyodunun ardından ekstra tek kullanımlık şifre taleplerinde de bulunabilirsiniz. Bu tek kullanımlık şifreler Anahtar şifre, sms şifresi ve cep imza şifresi olarak üç farklı bölümde işlemektedir. Cep imza şifreleri ve sms şifreleri telefonlarınıza geldiğinde ücretsizdir. Bu uygulamalar kredi kartınızdan her alışveriş yaptığınızda ya da internet bankacılığına giriş yaptığınızda Vakıfbank tarafından otomatik olarak gönderilmektedir. Fakat anahtar şifre sadece siz isterseniz gönderilir ve 2019 Ocak ayı itibariyle 26, 44 TL. karşılığında ücreti belirlenmiştir.

Vakıfbank İnternet Şubesi Şifre Alma

Vakıfbank İnternet Şubesi Şifre Alma işlemleri için Vakıfbank Bankomat kartınızın ya da Vakıfbank Kredi kartınızın olması gerekmektedir. Kısacası Vakıfbank’ a ait ya kredi kartı hesabınızın ya da banka hesabınızın bulunması sizin Vakıfbank internet hizmetlerinde işlem yapmanıza olanak sağlamaktadır.  Vakıfbank resmi internet sitesine giriş yaptığınız takdirde sağ üst köşede İnternet Bankacılığı ibaresini göreceksiniz. Buraya tıkladığınız zaman çıkan seçeneklerin en altında şifre al işlemi bulunmaktadır. Şifre Al butonuna tıklamanız Vakıfbank İnternet Şubesi Şifre Alma işlemleri için yeterli olacaktır. Buradan itibaren sitenin yönlendirmesi ile adımları kolaylıkla takip edebilirsiniz.  Şifre Alma tuşuna giriş yaptığınız zaman sizden birtakım kişisel bilgiler istenecektir. Bunlar TC kimlik numaranız, kart numaranız ve doğum tarihiniz gibi kişisel bilgilerdir. Bu istenilen bilgileri eksiksiz ve tam bir şekilde girdiğiniz zaman, doğru olması halinde onaylanacaktır. Şifre alma işlemleri ücretsiz olarak yapılmaktadır. Şifrenizi unuttuğunuzda, hatırlamadığınız veya da şifrenizi üst üste yanlış girerek bloke ettiğinizde yeni şifre alımını internet üzerinden yapabilirsiniz.

Vakıfbank internet şifresi belirlerken yapılması gereken bir takım kriterler bulunmaktadır.  Vakıfbank İnternet Şifresi kodunun 8 haneli olması gerekmektedir. Bu 8 haneli kodun hem harf hem de rakam içermesi zorunludur. Bu nedenle şifre belirleme işlemi yaparken bunu göz önünde bulundurmanız sizin yararınıza olacaktır. Hata kodu almadan anında şifre değişikliği yapabilir ve yeni şifre alımlarınızda da şifre yenileme işlemlerinizde de pratik şekilde şifre belirleyebilirsiniz. 8 haneli şifre kodunun en az bir tanesinin harf ya da rakam içermesi yeterli olacaktır. Ayrıca şifre belirleme işlemleri büyük küçük harfe duyarlıdır. Bu nedenle büyük ya da küçük harf kullandığınızda caps lock tuşunuzun açık olup olmadığını kontrol etmeniz, şifre aldıktan sonra hata payı olmamasını sağlayacaktır.

Vakıfbank Mobil Bankacılık Ücretleri

Vakıfbank Mobil Bankacılık kullanmak zaman kazandırma bakımından oldukça kolay bir uygulamadır. Bu sayede şubeye gitmeden kredi işlemlerinizi, kredi kartı işlemlerinizi EFT ve havale işlemlerinizi anında gerçekleştirebilirsiniz. Hem kolay hem de pratik olan bu uygulama sayesinde Vakıfbank mobil bankacılığı aktif olarak kullanan kişiler hayatlarına oldukça fazla kolaylık dahil etmektedir. Vakıfbank Mobil Bankacılık Ücretleri kapsamında değerlendirecek olursak, mobil bankacılık için ekstra ücret ödemenize gerek yoktur. İnternet bankacılığı uygulamasını kullandığınız gibi mobil bankacılığı da gene aynı şifre ve hesap numarası ile dijital cihazınıza indirdiğiniz uygulama dahilinde açarak girmeniz gerekmektedir. Uygulamanın telefon ya da tabletlere indirilmiş olması gerekmektedir.  Uygulamayı indirmek ve kullanmak ücretsizdir. Uygulama sadece internete bağlı bulunduğu takdirde çalışmaktadır. Bunun dışında mobil uygulama için, internet bankacılığında yapabileceğiniz bütün işlemleri yapabilirsiniz. Yaptığınız işlemlerin ölçülerine ve oranlarına göre bir ücret tarifesi uygulanmaktadır. Para yatırma işlemi yapıldığında havale işlemlerinizi ücretsiz tarife ile gerçekleştirebilirsiniz. Mobil bankacılıktan yapılan EFT ücretleri ise, 2019 Ocak ayı itibariyle, erken EFT ücretleri ve geç EFT ücretleri olmak üzere ikiye ayrılmıştır. Erken EFT ücretleri, hafta içi saat 09.00 – 17.15 ‘ i kapsamaktadır. Bu zaman diliminde verilen EFT ler karşılığında Vakıfbank Mobil Bankacılık ücretleri 5.50 TL. dir. Geç EFT işlemleri de bu zaman diliminin dışında kalan saatleri ve hafta sonunu kapsamaktadır. Bu zaman diliminde verilen EFT işlemleri için de 8 TL ücret kesintisi yapılmaktadır. Bunun dışında mobil bankacılık üzerinden ödenen doğalgaz, elektrik, su, şans oyunları gibi ödemelerin ücret kesintisi de 3.50 TL olmaktadır. Mobil bankacılık dışında internet bankacılığı ile yapmış olduğunuz işlemlerde de aynı ücret kesintilerini ödersiniz. Fakat şubeden ya da ATM’ den yapılan işlemlerde daha fazla ek kesinti alınmaktadır. Bu nedenle Vakıfbank Mobil Bankacılık Ücretleri bakımından incelendiğinde en karlı ve en pratik işlem olarak mobil bankacılığı örnek gösterebiliriz.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *