«
  1. Anasayfa
  2. Genel
  3. Asgari Ücret İyileştirilsin Vergi Alınmasın Önergesine Meclisten Ret Oyu Çıktı

Asgari Ücret İyileştirilsin Vergi Alınmasın Önergesine Meclisten Ret Oyu Çıktı

Asgari Ücretli İçin Çok Önemli Olan Önerge Ret Edildi

Geçtiğimiz günlerde İYİ parti tarafından hazırlanıp Meclise sunulan araştırma önergesi asgari ücretliden vergi alınmaması için yapılan bir önergeydi. Kişisel olarak baktığımız da asgari ücretli çalışan işçilerimizi vatandaşlarımızı düşünmemiz ve onların çektikleri geçim sıkıntılarını ve maaş oranlarının Ülke şartlarında hemen hemen açlık sınırında olması da bir toplum için çok üzücü bir unsur olmuştur. Değerli okuyucularımız bizlerin de isteği asgari ücretli çalışan vatandaşlarımızın vergiye tabi tutulması yönündedir. Çünkü Ülke şartların da geçimini çok zor şartlar altında gerçekleştiren asgari ücretli vatandaşlarımız özellikle bu sene daha çok sıkıntılara itilmiş ve ekonomi yönünden ciddi şekilde sarsılmış ayrıca hayat ve geçim pahalılığı altın da ezilmiştir.

İYİ parti tarafından hazırlanan asgari ücretten vergi alınmaması hususunu bizler de merak içinde bekledik ve Meclisten çok daha güzel haberler duyacağımızı temenni ettik fakat bunların hiç biri olmadı. Değerli okuyucularımız Meclisi oluşturan Millet vekillerini bizler hep beraber seçerek hepimizi temsilen meclise gönderdik. Bu husus da kendi maşları 15-20 bin TL olanlardan asgari ücretteki verginin kalkmasını da sadece adı geçen siyasi parti değil bütün vatandaşlar istemektedir. Fakat bizler tarafından seçilenler kendi aldıklarının hiçe sayarak asgari ücretlinin maaşındaki vergiye göz dikmiş gibi asgari ücretli çok maaş alıyormuş gibi görerek bu araştırma önergesine evet diyemediler.

AK Parti söz konusu olan asgari ücretten vergi alınmaması husussun da red oyu kullanarak asgari ücretli vatandaşlarımızı hiçbir şekilde düşünmediğini göstermiştir. Ayrıca Ülkemizin Milli Bekasını yıllarca savunan MHP’ de bu yönde çekimser oyu kullanarak hem asgari ücretli hem de kendi partisine gönül verenleri bir kez daha üzmüştür.

Söz konusu olan araştırma önergesinin maksadı asgari ücretten vergi alınmaması ve bu ücrete çalışan vatandaşlarımızın gelir seviyelerinin daha iyi şartlara gelmesi yönündeydi. Eğer bu önerge kabul edilmiş olsaydı bu husus meclis tarafından araştırılacak ve asgari ücretlinin çektiği çilenin farkın da olacaklardı. Ne yazık ki yine bizlerin seçtikleri kendilerini seçenleri görmezden gelerek bu önergeye ret oyu kullanmışlardır.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *