«
  1. Anasayfa
  2. Genel
  3. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı 2020 Memur Alımı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı 2020 Memur Alımı

2020 Enerji Bakanlığı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Memur Alımı 2020

Siz de kariyerinize Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bünyesinde devam etmek isterseniz, bakanlık tarafından yayınlanan yeni ilan ilginizi çekebilir. İş hayatınıza saygın bir kurumda memur olarak başlamak ya da devam etmek sandığınız kadar zor olmayabilir. 2020 personel alımları kapsamında birçok devlet kurumunun personel almakta olduğunu belirtmek gerekir. Bu kurumlardan bir tanesi de Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’dır. Bakanlığın hangi pozisyonlarda personel alacağını, alım şartlarını, sınav tarihlerini ve sınava nasıl başvuracağınızı öğrenmek için okumaya devam edebilirsiniz.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı 2020 Personel Alınacak Pozisyon

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yayınlamış olduğu ilan ile Türkiye genelinde toplamda 25 personel alacağını duyurdu. Bu 25 kişiden biri olmak için en kısa sürede başvurunuzu yaparak şansınızı deneyebilirsiniz. İstihdam edilecek personeller 8. ve 9. dereceli memuriyet kadrolarında görevlendirilerek. Ayrıca başvuracak adayların başvuru kriterlerini sağlamalarının yanı sıra geçerli KPSS puanına da sahip olması gerekecek. 2020 personel alım şartları, KPSS puanı ve sözlü giriş sınavı puanı yeterli olan adaylar ilgili pozisyonlar için değerlendirmeye alınacak.

Eğer siz de Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bünyesinde alım yapılacak pozisyonlar için başvurmayı düşünüyorsanız bu kriterleri sağlıyor olmalısınız. Bakanlık, maden ve petrol uzman yardımcı olarak toplamda 25 kişi alacak. Alınacak olan kişiler, tüm mekanik, elektrik ve insan hizmetlerinin verimli çalışmasını sağlamak için petrol ve gaz madenciliği alanında çalışacak. Dünya yüzeyinin altındaki derin birikintilerden madeni yağ ve gaz çıkartma taktikleri tasarlamak ve geliştirmek, bu kişilerin sorumluluğunda olacak. Eski kuyulardan gaz ve petrol çıkarmak için yeni yöntemler üretmek de görev kapsamına girecek. Dahası, 2020 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı personel alımı kapsamında istihdam edilecek kişiler yeni petrol ve doğal gaz rezervleri için araştırmalar yapacak.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı 2020 Personel Alım Şartları

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı maden ve petrol uzman yardımcısı pozisyonlarına başvuracak adayların KPSS1 puan türüne sahip olmaları gerekmektedir. Kişilerin jeoloji mühendisliği, maden mühendisliği, jeofizik mühendisliği, petrol ve doğalgaz mühendisliği, lisans diplomalarından birine sahip olmaları da bir diğer şarttır. Ayrıca iktisat, ekonomi, işletme ve maliye mezunları da KPSS28 puan türüyle ilgili pozisyonlara başvuru yapabileceklerdir. Maden ve petrol uzman yardımcılığı pozisyonları için giriş sınavına başvuracak adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. Maddesinin A bendinde belirtilen genel şartlara sahip olmaları gerekmektedir.

Başvuruda bulunacak adayların 35 yaşını doldurmamış olması gerekmektedir. İlgili ve yukarıda belirtilen bölümlerden, 4 yıllık örgün eğitim veren üniversite derecesiyle mezun olmuş olmaları beklenmektedir. ÖSYM tarafından 2018 veya 2019 yıllarında yapılmış olan KPSS A grubundan mezun olunan bölümle ilgili puan türünden minimum 80 puan alınmış olması gerekmektedir.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı 2020 Personel Alımı Sınav Tarihleri

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı 2020 maden ve petrol uzman yardımcılığı sınavı için başvurular 20.11.2019 tarihinde başlamış olup 06.12.2019 tarihinde saat 17:00’de bitecektir. Bu tarih ve saate kadar başvuruların yapılması gerekmektedir. Sınav 20.01.2020 Pazartesi ve 31.01.2020 Cuma tarihleri arasında Ankara’da yapılacaktır.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı 2020 Personel Alımı Sınav Başvurusu

2020 personel alımı sınav başvurusu Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü resmi internet sitesi üzerinden yapılacaktır. Başvuru yapacak adayların bu sitedeki başvuru formunu doldurması gerekmektedir. Buna ek olarak T.C. Nüfus Cüzdanı fotokopisi, KPSS sonuç belgesi, mezuniyet belgesi veya diplomanın onaylı fotokopisi, son 6 ay içerisinde çekişmiş 2 adet vesikalık fotoğraf, el yazısı ile yazılmış özgeçmiş, erkek adaylar için askerlik durumunu beyan eden belge ile adaylar doğrudan Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü Personel Dairesi Başkanlığına başvurabilirler.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *