«
  1. Anasayfa
  2. Genel
  3. Polis Akademisi 2020 Personel Alımı

Polis Akademisi 2020 Personel Alımı

2020 POLİS

Polis Akademisi Memur Alımları 2020

Türkiye genelinde 2020 yılı için Polis Akademisi bünyesine toplamda 8000 personel alınacak. Polis Akademisi Başkanı olan Yılmaz Çolak yapmış olduğu açıklamalarda tüm şehirde iki farklı pozisyon için alım yapılacağını belirti. Son 5 yıldır emniyet teşkilatının yeniden yapılandırılması söz konusu. Bu yüzden de çok sayıda yeni personel alımı yapılacak ve personel sınavlarında da değişikliklere gidilecek. Emniyet teşkilatı bünyesindeki toplam memur sayısı Türkiye’deki memurların üçte birini oluşturuyor. Dolayısıyla Polis Akademisi’nin bir parçası olmak, beraberinde birçok avantaj da barındırıyor. Polis Akademisi 2020 personel alımı ile ilgili detayları öğrenmek, hangi pozisyonlar için alım yapılacağı ve giriş sınavları hakkında bilgi edinmek için okumaya devam edebilirsiniz.

Polis Akademisi 2020 Personel Alınacak Pozisyon

Polis Akademisi başkanı Prof. Dr. Yılmaz Çolak son beş yıl içerisinde 10 bin bekçi alımı yaparak personel yetiştirdiklerini bildirdi. Ayrıca 2020 yılının sonuna kadar da toplamda 17 bin komiser, 20 bine yakın bekçi ve 100 binden fazla polis memuru yetiştirmiş olacaklarını da sözlerine ekledi. 2020 yılı içinse 8 bin personel alımı yapılacak. Polis Akademisi 2020 personel alınacak pozisyonlar arasında 8 bin bekçi bulunuyor. Ayrıca önümüzdeki yılsonuna dek de 7 bin polis memuru ve 2 bin komiser yardımcısı alımı yapılacak.

Bekçiler saldırıları önlemek ve tespit etmek, kapı, pencere ve kapıların güvenliğini sağlamak için devriye gezmekle görevlidirler. Hırsızlığa karşı koruma sağlamak ve bina güvenliğini sağlamak için çalışanlar, ziyaretçilerin ve diğer kişilerin giriş ve çıkışlarını kontrol ederler. Bir polis memurunun temel görevi ise insanları ve mülkleri korumaktır. Polisin ortak görevleri arasında trafik kontrolü, mahalle devriyesi, acil çağrılara cevap verilmesi, suçluların tutuklanması ve olay raporlarının zamanında iletilmesi sayılabilir. Ek olarak, polisin görevleri arasında suçun önlenmesi ve çözülmesine yardımcı olmak için kamuya yönelik eğitim erişimi bulunmaktadır. Bu görevleri başarıyla yerine getirebileceğinize inanıyorsanız Polis Akademisi 2020 personel alımları için başvuruda bulunabilirsiniz. Ancak öncelikle personel alım şartlarını karşılıyor olmanız gerekmektedir.

Polis Akademisi 2020 Personel Alım Şartları

  • Polis Akademisi 2020 personel alım şartları şöyledir:
  • Başvuracak adayların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması;
  • En az ortaöğretim seviyesinde bir okuldan mezun olması;
  • 167 cm ve üzeri boy uzunluğuna sahip olması;
  • Vücut kitle endeksinin 18 ila 27 arasında olması;
  • Başvuru yapılan ilde en azından 1 yıldır yaşanıyor olması;
  • Erkek adayların askerlik görevi tamamlamış olması;
  • Başvuracak kişinin 18 yaşını tamamlamış olması;
  • Suçları affedilmiş olsa dahi kişilerin daha önce hırsızlık, sahtekarlık, dolandırıcılık, kara para aklama, rüşvet, taciz gibi yüz kızartıcı suçlardan biriyle yargılanmamış olması;
  • Kamu hakkından mahrumiyeti bulunmaması;
  • Fiziksel ve ruhsal sağlığının çalışmaya herhangi bir engel teşkil etmemesi;
  • Adayın daha önce uyuşturucu, alkol ve benzeri maddeler sebebiyle bağımlılık tedavisi görmemiş olması;
  • Daha önce polislik eğitiminden atılmamış bulunması;
  • Herhangi bir siyasi partiye üyeliğinin bulunmaması;
  • Güvenlik sicil soruşturmasının olumlu sonuçlanması gerekmektedir.

Polis Akademisi 2020 Personel Alımı Sınav Tarihleri ve Sınav Başvurusu

2020 yılı için Polis Akademisi bünyesinde polis ve bekçi alımı için başvuracakların yazılı ve uygulamalı sınavları geçmeleri gerekiyor. Ayrıca yazılı sınavı geçen adaylar sözlü mülakatlara tabii tutuluyor. Adaylar daha sonra fotoselli parkurda uygulamalı sınava tabii tutularak Polis Akademisi 2020 polis ve bekçi alımı için ne kadar uygun olduklarına bakılacak. Bekçilik için başvuruda bulunacakların değerlendirilmesi 08 Kasım 2016 tarih ve 30942 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan Çarşı ve Mahalle Bekçiliğine Giriş Sınavı Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik kapsamında yapılacak. Adaylar başvurularını internet ortamında fotoğraflı online başvuru formunu doldurarak gerçekleştirecekler. Ancak Polis Akademisi 2020 personel alımı sınav tarihleri henüz belli değil. Polis Akademisi’nin ilerleyen günlerde sınav tarihini açıklaması bekleniyor.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *