«
  1. Anasayfa
  2. Tarım ve Ziraat Haberleri
  3. Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) Nedir

Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) Nedir

çkssssss

Çiftçi kayıt sistemi Tarım Bakanlığı tarafından çiftçilerimizin ürettiği bütün tarımsal ürünlerin kayıt altına alınması ve devlet politikasının tarımsal izlenim faaliyetlerini hem destek hem geliştirme ve hem üretilen bütün tarımsal ürünlerin net miktarını bilmek ve takip etmek amaçlı kurulmuş bir sistemdir. Bu sistem sayesinde ülkemizde üretilen bütün tarımsal gıdaların kayıtlarının tutulması ve azalan veya artış gösteren ürünlerin belirlenmesi ve ürün çeşitliliğinin korunması sağlanmaktır. Ayrıca bu sistem sayesinde işlenmemiş araziler de işleme koşulları ve yolları hazırlanıp daha fazla üretim için çiftçilerimize destek unsurları oluşturuluyor.

Söz konusu olan bu sistemin çiftçilerimiz üzerinde çok olumlu etkileri de olmaktadır. Yurdumuzda üretilen bütün tarımsal gıda ve ürünlerin miktarlarının belirlenmesi gibi hususlarda Devlet tarafından izlenecek tarımsal politikaya çok ciddi oranda yol gösteriyor. Bu sitemin asıl olan en net tanımını şu şekilde de yapabiliriz. Kısacası Devletin çiftçilerini kayıt altına alması diyebiliriz. Devletin tarım politikasını geliştirmek ve tarımsal ürünlerdeki ihracatı artırmak, ülke ekonomisine katkısını artırmak için tarımsal ürünlerin kontrolleri ve verimlilikleri sağlanır.

Söz konusu olan Çiftçi Kayıt Sistemi sayesin de bu sisteme kaydını yaptırmış olan çiftçilerimiz Devletin vermiş olduğu bütün tarım ve çiftçi destekli teşviklerin hepsinden de yararlanacaklardır. Bu sisteme kayıt olmak isteyen çiftçi vatandaşlarımız İl yada İlçe Tarım Müdürlüklerine başvurularını yapmaları gerekmektedir. Tarım arazilerinin birden fazla İl ile İlçe sınırları arasında yer alması durumları halin ise Çiftçi Kayıt Sistemine başvuru yaptığı tarım arazisinin olduğu Müdürlüklerde gerçekleştire bilirler. Çiftçi kayıt sistemi başvuruları bir önceki yılın 31 aralık tarihlerinde sonlandırılır. Bu bilgilerin güncek olması gereken tarih aralığı ise 15 mart ile 15 Mayıs olarak bilinmektedir.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *