«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. Alternatif Bank Döviz Hesabı Açma

Alternatif Bank Döviz Hesabı Açma

alternatif-bank-döviz-hesabı

Alternarif Bank Döviz Hesabı Açma

ABD Doları veya Euro cinsinden Alternatif Bank döviz hesabı açabilirsiniz ve dilediğiniz zaman günlük tahakkuk kaybetmeden, seçtiğiniz hesaplar arasındaki para birimini değiştirebilirsiniz. Alternatif Bank’ta bir Euro dolar hesabı açma yoluyla birçok avantaja da sahip olursunuz. Hem faiz hem de döviz geliri kazanabilirsiniz. Döviz piyasalarındaki hareketleri avantaja çevirebilirsiniz. Döviz değişimi yapabilir ve tek bir hesapla işlem yapabilirsiniz. Faiz ve döviz gelirini kolayca takip edebilirsiniz. Üstelik hesap açma işlemleri de son derece hızlı ve pratik bir şekilde yapılmaktadır.

alternatif-bank-döviz-hesabı-nasıl-açılır
A BANK döviz hesabı nedir A Bank döviz hesabı nasıl açılır

Alternatif Bank Döviz Hesabı Nedir?

Bir Alternatif Bank döviz hesabı, sizin farklı para birimlerinde kendi IBAN numaranıza sahip olmanızı, dolayısıyla ABD Doları, Euro, Sterlin, ve İsviçre Frangı ile işlem yaparak para göndermenizi ve ödeme almanızı sağlar. Yurtdışında gezerken döviz dönüşüm işlemi yapmak zorunda kalmadan banka kartınızdan ülkenin yerel parasını çekebilir, yurtdışı alışverişlerinizde mağazalarda ve otellerde banka kartınızı kullanabilirsiniz. Tüm bunlara ek olarak lira hesabınızda olduğu gibi tüm bankacılık faaliyetlerinizi internetten yürütebilir ve takibini yapabilirsiniz. Ayrıca paranızı yatırım amaçlı biriktirebilir, kur değerleri uygun olduğunda istediğiniz zaman liraya dönüştürebilirsiniz.

Alternatif Bank Döviz Hesabı Nasıl Açılır?

Alternatif Bank’ta bir döviz hesabı açmak için eğer halihazırda bankanın müşterilerinden biriyseniz, internet bankacılığını kullanabilirsiniz. Aynı şekilde mobil bankacılık uygulamasından da benzer işlemleri yapabilirsiniz. Alternatif Bank sunduğu üst düzey hizmet kalitesi ile bankanın resmi sitesinden dolduracağınız formla da Euro dolar hesabı açmanıza olanak sağlamaktadır. Mevduat hesap açılışı formunu doğru ve eksiksiz bir biçimde doldurarak hesabınızı oluşturabilirsiniz.

Alternatif Bank İletişim Hattı İle Döviz Hesabı Açma

İsterseniz 0850 225 00 55 numaralı müşteri hizmetlerini arayarak da açtırmak istediğiniz hesaba dair bilgileri vererek talebinizi iletebilirsiniz. Euro hesabı ya da dolar hesabı açma işleminizi size en yakın Alternatif Bank şubesine giderek de tamamlamanız mümkündür. Ancak bu durumda döviz hesabı açmak için gerekli belgeler sunmanız beklenmektedir. Alternatif bank döviz hesabı açma, Alternatif bank döviz hesabı avantajları, Alternatif bank döviz hesabı özellikleri ve Alternatif bank döviz hesabı açma kapama işlemleri hakkında iletişim hattından destekler alabilirsiniz.

Alternatif Bank Döviz Hesabı Açmak İçin Gerekli Belgeler

Herhangi bir Alternatif Bank şubesine giderek döviz hesabı açmak için yanınızda mutlaka T.C. kimlik kartınızın bulunması gerekmektedir. Buna alternatif olarak pasaportunuzu ya da sürücü belgenizi de kullanabilirsiniz. Ayrıca fatura, hesap ekstresi gibi adınıza gelen herhangi bir resmi belgeye ihtiyaç duyarsınız. Bu belge adres beyanı açısından önemlidir. Eğer ticari firma olarak hesap açılışı yapacaksanız döviz hesabı açmak için gerekli belgeler arasında vergi levhanız, imza sirküleri, işletme bilgileri ve maaş bordrosu gibi belgeler de bulunmaktadır. Başka hangi belgelerin istenebileceğini öğrenmek için çağrı merkezi aracılığıyla bankayla iletişime geçebilirsiniz.

Alternatif Bank Döviz Hesabı Özellikleri

Alternatif Bank’ta Türk Lirası dışında ABD Doları, Euro, Sterlin, ve İsviçre Frangı bazında döviz hesabı açma ayrıcalığından yararlanabilirsiniz. Aynı anda birden fazla yabancı para olan tek bir hesapta bakiye bulundurabilirsiniz. Vadeli mevduat dolar hesabı ya da Euro hesabı açtığınızda, faizler günlük olarak hesaplanır. Günlük olarak hesaplanmış ve işlenmiş faiz kazancınızı kaybetmeden sınırsız sayıda döviz işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Vade süresi 1 ila 12 ay arasında seçilebilir.

Hesabı açmak için tek bir para birimi seçilebilir ve hesap açıldığı sırada banka tarafından desteklenen para birimleri arasındaki bir birim seçilmektedir. Seçilen yabancı para birimleri için faiz oranlarına hesaba açılış tarihinde karar verilir. 1 aydan 6 aya kadar olan vade süresinde stopaj oranı yüzde 15, 6 ay ila 1 yıl arasında yüzde 12’dir. 1 yılın devamında döviz hesaplarına uygulanan stopaj oranı yüzde 10 olmaktadır. Yatırımcı, mevduat hesabının vadesinde herhangi bir gün yabancı para birimini değiştirmek için talimat verebilir. Hesap vadesinde herhangi bir para yatırılamaz veya geri çekilemez. Alternatif Bank şubelerinde kolayca Euro dolar hesabı açma işleminizi yapabilir ve tüm bu avantajlardan ve özelliklerden faydalanabilirsiniz.

Alternatif bank resmi web sitesi url : https://www.alternatifbank.com.tr/

alternatif bank banka hesabı kapatma : https://www.finanshaberi.net/banka-haberleri/alternatif-bank-banka-hesabi-kapatma/.html

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *