«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. PTT Bank Döviz Hesabı Özellikleri

PTT Bank Döviz Hesabı Özellikleri

ptt-bank-döviz-hesabı-özellikleri

PTT Bank döviz hesabı nedir, PTT Bank döviz hesabı nasıl açılır, PTT Bank döviz hesabı özellikleri, PTT Bank döviz hesabı avantajları ve PTT Bank döviz hesabı açma kapama işlemleri hakkında gerekli bilgiler haberimizin devamında yer alıyor. Haberimizi okuyark PTT Bank döviz hesabı açma, PTT Bank döviz hesabı işlemleri, PTT Bank döviz hesabı özellikleri ve PTT Bank döviz hesabı avantajları hakkında gerekli bilgileri alabilirsiniz.

PTT Bank Döviz Hesabı Açma

Sık sık farklı para birimleri bazında işlem yapmanız gerekiyorsa, PTT Bank döviz hesabı açma işleminin sizin için çok sayıda yararı bulunabilir. Yurt dışına seyahat amacıyla sık gidiyor olabilirsiniz, farklı ülkelerde yaşayan akrabalarınız ya da arkadaşlarınız olabilir. Günümüzde çok popüler olduğu üzere e-ticaret ile uğraşıyor ve ödemelerinizi farklı para birimlerinde alıyor olabilirsiniz. PTT Bank’tan açtıracağınız bir dolar hesabı ya da Euro hesabı, dünyanın her yerine para göndermenize yardımcı olurken, her yerden ödeme almanızı da kolaylaştırır. Böylece dövizi liraya çevirmek için işlem yaparken farklı kur değerleri, yüksek ücretlendirmeler gibi durumlarla karşı karşıya kalmazsınız.

PTT Bank Döviz Hesabı Nedir?

PTT Bank döviz hesabınız ile ödeme yapabilir ve para aktarabilirsiniz:

  • İnternet şubesi aracılığı ile;
  • İnternet bankacılığını kullanarak;
  • Herhangi bir PTT Bank şubesine giderek.

PTT’de farklı para biriminde bir hesap açma sonrası hesabınızı aşağıdakileri yapmak için kullanabilirsiniz:

  • PTT hesaplarınıza erişebilir veya hesabınızdan para transferi yapabilirsiniz;
  • Yurt dışı banka hesaplarına uluslararası ödemeler gönderebilirsiniz;
  • Döviz hesabınızdaki parayı kullanarak bir PTT Bank şubesinden döviz bazında nakit para alabilirsiniz.
PTT-bank-döviz-hesabı-nasıl-açılır
PTT BANK döviz hesabı nedir, PTT Bank döviz hesabı nasıl açılır

PTT Bank Döviz Hesabı Nasıl Açılır?

Herhangi bir PTT Bank şubesine giderek öncelikle hesap açma işlemi için sıra numarası almanız gerekmektedir. Sıranız geldiğinde sizinle ilgilenen banka personeline hangi para biriminde hesap açtırmak istediğinizi söyleyebilirsiniz. PTT’de şu anda yalnızca Euro hesabı ve dolar hesabı olarak iki çeşit döviz hesabı desteklenmektedir. Bu iki hesaptan birini ya da her ikisini de seçebilirsiniz. Diğer bankalarda olduğu gibi, PTT’te döviz hesabı açma işlemi telefon bankacılığı ile, internet üzerinden ya da ATM’den yapılamamaktadır. Şimdilik tek yöntem şubeye giderek hesap açtırmaktır. Ayrıca tüm sorularınız ve merak ettikleriniz için 0 850 460 60 60 numaralı müşteri hizmetlerini arayarak bilgi alabilirsiniz.

PTT Bank iletişim hattı : https://www.finanshaberi.net/banka-haberleri/ptt-bank-musteri-hizmetleri/.html

PTT Bank Döviz Hesabı Açmak İçin Gerekli Belgeler

PTT Bank’tan TL, USD, EUR cinsinde yeni hesap açtırabilirsiniz. Hesap açtırmak için öncelikle banka müşterisi olmanız gerekmektedir. Başvuran kişi özelliğine kadar döviz hesabı açmak için gerekli belgeler değişiklik gösterecektir. Gerçek kişilerin başvuru esnasında geçerli bir kimlik kartı ya da pasaport göstermesi zorunludur. Türkiye’de yaşayan yabancılardan ise pasaport ve ikametgah belgesi talep edilmemektedir. Oturum izni olmayan yabancıların PTT Bank döviz hesabı açma hakkı bulunmamaktadır. Ticaretle uğraşan tüzel kişilerin sicil kayıt sureti ya da Ticaret Odası Faaliyet Belgesi, vergi levhası, tüzel kişiliği temsil etmekle görevli kişinin T.C. nüfus cüzdanı, ehliyeti ya da pasaportu, firmayı temsil etmekle yetkili kişinin noter onaylı imza sirküleri gerekmektedir. Hesap açma işlemi gerekli belgelerin teslim edilmesi sonrasında hızlı bir şekilde yapılabilmektedir.

PTT Bank Döviz Hesabı Özellikleri

Tek para biriminde para alın, biriktirin ve ödeyin

Yurt dışından para alırsanız, Türk lirasına çevirmek yerine, döviz cinsinden PTT Bank döviz hesabınızda tutabilirsiniz. Ardından, bu para biriminde bir ödeme yapmanız gerekirse, bunu döviz hesabınızdaki fonları kullanarak yapabilirsiniz.

Daha iyi bir döviz kuru potansiyelini yönetin

Bir Euro hesabı veya dolar hesabıyla, döviz kurunun size uygun olduğu durumlarda artık döviz satın alabilir ve daha sonra ihtiyacınız olana kadar hesabınızda tutabilirsiniz. Aynı şekilde, zaten yabancı para biriminde bir birikiminiz varsa, Türk lirasına dönüştürmeden önce bir süre bekleyebilirsiniz.

Hesabınızı takip edin

PTT Bank’ta bir Euro dolar hesabı açma sonrası hesabınızın bakiyesini ne zaman isterseniz internet şubesi hizmetinden yararlanarak kontrol edebilirsiniz. PTT Bank ile bakiyeniz gerçek zamanlı olarak gösterilir, bu nedenle her zaman günceldir. PTT Bank döviz hesabınız ile gerçek kişi durumundaki alıcılara 5000 USD ya da EUR, özel hukuk tüzel kişiliği durumundaki alıcılara ise 20.000 USD ya da EUR’ya kadar para gönderebilir, çek yazabilirsiniz.

PTT A.Ş mobil şube url : https://pttbank.ptt.gov.tr/pttweb/

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *