«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. Bankacılık İşlemlerinde Dikkat Gerektiren Hususlar

Bankacılık İşlemlerinde Dikkat Gerektiren Hususlar

güvenli kart

Bankacılık işlemlerinde nelere dikkat etmelisiniz .Bu konu bütün bankacılık işlemlerini kullananlar için önemle dikkat edilmesi gereken hususlardır.Peki ama bu işlemler neden bu kadar önemli neden bankacılık işlemlerine dikkat etmelisiniz ve dikkat etmediğiniz zaman başınıza neler gelebilir bunları açıklayalım.Çünkü bankaların aldığı tedbir ve rağmen bu konuda sıkıntıya düşen çok kişinin madur olduğunu herkes bilmektedir.Bu hususlara tek tek göz atmak ve bilgi sahibi olmakta yarar görüyorum.Şimdi bu hususları maddeler halinde açıklayalım.

1. Bankacılıkla ilgili herhangi bir işlem yapıyor iseniz ve bu işlemleri kullandığınız GSM araçları üzerinde gerçekleştirecekse niz bankanızdan size gelen SMS şifresini kesinlikle başka kişilerle paylaşmayınız.

2. İnternet üzerinden yapacak olduğunuz işlemler için mutlaka bankanızın web adresini tarayıcı kısmına direk yazmalısınız.Ve kesinlikle reklam içerikli link lere giriş yapmamalı başka sitelerden gelen yönlendirmelere girmemelisiniz.

3. Bu konu mutlaka dikkat etmeniz gereken faktörlerden birisidir.İnternet uygulamalarına dikkat ederek sadece resmi uygulamalı mağazaları indire bilirsiniz.Buna örnek verecek olursak Mikrosoft, goole play gibi açıklaya biliriz.

4. Kesinlikle paylaşmamanız gereken kişisel bilgilerinizi mutlaka koruyun ve hiçbir şahısa bilgilerinizi vermeyiniz.

5. Daha önceleri bankanıza verdiğiniz bilgilerin güncellenmesi için bankanızla irtibata geçin ve bankanız tarafından kolay bir şekilde ulaşılma nız için GSM ve E Posta bilgilerinizi takip etmelisiniz.

6. Evinizde ve iş yerlerinizdeki internet erişimi olan cihazlara ayrıca cep telefonlarınıza mutlaka virüs programı yüklemelisiniz. 

7. Birde dikkat etmeniz gereken diğer bir konu ise internet dolandırıcıları tarafından kullanılan e posta dolandırıcılığına dikkat etmeniz gerekmektedir. E posta yolu ile yayılmakta olan virüslere karşı dikkatli olmalı exe uzantılı programları da kesinlikle çalıştır mayınız.

Başınıza Neler Gelebilir. DİKKAT 

Üsteki yazımızda da açıkladığımız üzere başınıza çok sıkıntılı işler alabilirsiniz.Mesela bilmediğiniz yabancı sitelerden gelen reklam içerikli linklere tıkladığınız bu bir dolandırıcılık programı olabilir ve telefonunuzdaki banka ve kişisel bilgileriniz kötü amaçlı insanların eline geçebilir.Bu tarz linklerden uzak durmalısınız.Şuan günümüzde dolandırıcılar tarafından öyle programlar hazırlanmış ki sizin elinizdeki telefonun ekranını kendi sistemlerinde görerek bütün bilgilerinize ulaşa biliyorlar. Emniyet Genel Müdürlüklerinden gelen mesajları mutlaka dikkatli bir şekilde okumanızda yarar vardır. Emniyet Genel Müdürlüğünden gelen mesajlar sizleri dolandırıcılara karşı uyarmaktadır. Biz polisiz acil para lazım bankadan para çekip bize yatırın gibi sözlere kanmayınız ve size en yakın olan karakola gidip durumunuzu anlatıp şikayetçi olmalısınız. 

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *