«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. En Uygun Banka Konut Kredisi 2019

En Uygun Banka Konut Kredisi 2019

Konuttttttt

Konut Kredisi İçin En Uygun Banka Hangisi

Çok değerli okuyucularımız en uygun banka konut kredisi hangi bankadan alınır diye ve en düşük faizli konut kredisi 2019 yılında hangi banka veriyor diye bir insanımız ve hatta bütün vatandaşlarımız bu haberi çok merak ediyor. 2019 Yılı en uygun konut kredisi veren banka hangisi diye oluşan meraktan dolayı bu haber internet sitelerin de arama motorların da en çok aranan haberlerden birisi olmaktadır. Hepinizin de malum olduğunuz üzere şuan oluşmuş olan ekonomi tablosu ve enflasyon şartları konut kredisi oranlarının yani konut kredisi faizlerinin çok fazla yükselmesine sebep olmuştur. Günümüz koşullarında siz değerli okuyucularımızı olumsuz yönde etkilemek istemem ama konut kredisi faiz oranları o kadar çok yüksekten uçuyor ve olması gerekenin çok fazla üstünde tutulmuş ki konut kredisi çekmek veya kullanmak akıl alır bir durum olmaktan çıkmıştır.

Ekonomik Kriz Nedeni ile Konut Kredisi Oranları Çok Yüksek

2019 yılı en uygun konut kredisi veren banka hangisi diye incelediğinizde sizlerde göreceksiniz ki hemen hemen bütün bankalar birbirinin aynısı veya üç aşağı beş yukarı gibi tabir edebileceğimiz durumda olmaktadır. Şuan Ülke genelinde yaşanan ekonomik kriz medya kanalları ve yayın organları tarafından gizlense bile görünen köy kılavuz istemez diyebiliriz. Dünyanın ileri gelen ve ekonomisi güçlü Ülkelere baktığımız da bizim Ülkemiz ile o Ülkeler arasında çok büyük bir uçurum olduğu da görünmektedir. Söz konusu olan 2019 yılı en uygun konut kredisi hangi banka diye incelediğimiz bu hususta bütün bankalarda konut kredisi faiz oranlarının çok yüksek olduğunu da belirtmek isteriz. Bu hususta siz değerli okuyucularımız diğer haber sitelerindeki reklamlara ve konut kredisi kampanyalarına inanmamanız ve bütün gerçeklerden haberdar olmanız için bizlerde finanshaberi.net olarak siz değerli okuyucularımızın en doğru ve en net olan bilgileri sizlere aktara bilmek için bu haberimize sitemizde yer vermek istedik.

2019 Yılı Konut Kredisi Faizleri Ne Kadar ?

Değerli okuyucularımız Devlet Bankası olan Halk bankası, T.C Ziraat Bankası ve Vakıf Bankasında 2019 yılı konut kredisi faiz oranları birbirine çok yakın olmaktadır. Bu bankalarda konut kredisi faiz oranları 1.98 – 1.99- arasında oluşmaktadır. Diğer Özel Bankalara baktığımız takdirde 2019 yılı konut kredisi faizlerinin 2.3 , 2.4 , diye giderek 2.8′ lere kadar çıktığı görünmektedir. Devler Bankalarına en yakın konut kredisi faiz oranı İş Bankasında olurken bu bankanın da konut kredisi aylık faiz tutarı yine 2.1′ üzerine çıkmıştır. Biz finanshaberi.net olarak siz değerli okuyucularımıza kesinlikle bu faiz oranları ile konut kredisi çekmeniz asla önermiyoruz. Dünya Ülkelerine yine bakacak olursak eğer konut kredisi faiz oranları ekonomisi güçlü ülkelerde 0,5 ile 0,6.2 oranında olmaktadır. Diğer ülkelere bakarsak eğer onlarda bile konut kredisi aylık faiz oranlarının en fazla 0.7 ile 1.2 oranında olduğunu görmekteyiz. Yinede sizler için önere bileceğimiz bankalar Devlet Bankası Olan Halk Bankası, T.C. Ziraat Bankası, Vakıfbank ile İş Bankası Olmaktadır.

0,98 İle Konut Kredisi İmkanı Sağlayan Bankalar

Bir üst yazıda da belirttiğimiz üzere günümüz koşullarında en uygun konut kredisi veren Bankalar İş Bankası ile Devlet Bankası olan T.C. Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Vakıfbank olmaktadır. Fakat bu bankalardan sağlanan 0.98 faiz oranlı konut kredisi firma destekli konut kredisi olmaktadır. Firma destekli konut kredisinde ise sizin beğendiğiniz bir konutu değil krediyi destekleyecek olan inşaat sektörü firmasının bankalar ile anlaşarak satışa çıkardığı veya projesi devam eden konutlar üzerinde olduğunuz bilmeniz gerekmektedir.

Firma kapsamlı konut kredisi şu şekilde gerçekleşmektedir. Bu dört banka kendi müşterisi olan inşaat firmaları ile anlaşarak kredinin belli bir tutarı kadar sektör firmalarından destek alarak bu faiz oranları ile kredi sağlaya bilmektedir. Bu kapsamda oluşan tabloya göre ekonomik sıkıntı içinde olan ve konut satışında bir hayli zorlanan hatta konut satışı yapamayan firmalarda desteklenmiş olup vatandaşlarımıza da günümüz koşullarında en uygun konut kredisi faiz ve vadeleri ile sunulmak istenmiş ve piyasalarda canlılık yaratılması için bir nevi karşılıklı destekler sağlanarak hem vatandaşlarımızın hemde ekonomik açıdan sıkıntılı günler geçiren inşaat firmaların memnuniyeti sağlanmak adına da düzenlenmiştir. Bizim sizlere tavsiyemiz de bu yönde olmaktadır. Bizim yaptığımız bütün araştırmalar sonucun da sizlere 2019 yılı için en uygun konut kredisi veren Bankalar bu dört banka olmuştur.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *

Yorumlar

  1. Tunahan kurt

    Sizce hangi bankanin konut kredisi daha uygun suan faizler cok yuksek gorunuyor tavsiyeniz varmi

    • hakanbolek

      Devlet bankalarının konut kredileri daha uygun olmaktadır fakat yinede sitemizde bütün bankaların konut kredisi faiz oranları mevcuttur. Buradan karşılaştırarak size göre en uygun olanı bulabilirsiniz