«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. Firma Katkı Paylı Konut Kredisi Nedir 2019

Firma Katkı Paylı Konut Kredisi Nedir 2019

Konut Kresi

Değerli okuyucularımız bugünkü yazımız son zamanlarda en çok merak edilen firma katkı paylı konut kredisi hakkında olacaktır. Sizlerinde bildiği üzere Ülke genelinde yaşanan gizli devaülasyon ve ekonomik kriz nedeni ile birçok inşaat firması ve vatandaşlarımız zorluk çekmekte olup konut kredisi ve bütün kredilerdeki oranlar yükselmiştir. Bu gidişatı düzeltmek için ilk olarak Ziraat Bankası bir atılım yapmış ve İnşaat sektöründeki müşterilerine ve konut almak isteyen müşterilerine aynı anda yardımcı olma yoluna gitmiştir.

Ziraat Bankası Konut Üreticilerini de Müşterilerini de Düşündü

Değerli okuyucularımız Ziraat Bankası Tarafından hayata geçirilen projede Banka Hem İnşaat sektörü olan müşterilerini hemde bireysel müşterilerini düşünerek her iki kesiminde yararına olacak bu projede öncülük yapmıştır. Proje kapsamında Konut sektöründe fiyatların yüksek olması aynı zaman da ekonomik sıkıntılardan kaynaklı faizlerinde yüksek olması hem konut satışını düşürmüş hemde konut almak isteyenleri bu istekten vaz geçirmiştir. Bu hususta geliştirilen proje kapsamın da Ziraat bankası öncülük etmiş ve her iki taraflı memnuniyet sağlamıştır. Daha sonra bu projeye Vakıfbank, İş Bankası ve yine Devlet Bankası olan Halkbank’ta eşlik etmiştir. İşte merak edilen projenin detayları haberimizin devamındadır.

Firma Katkı Paylı Konut Kredisi

Firma katkı paylı konut kredisi Ziraat Bankası tarafından başlatılmış sonraları ise bu projeye Halkbank, İş Bankası ve Vakıfbank’ta eşlik etmiştir. Proje kapsamı şu şekilde olmaktadır. Bankalar kendileri ile çalışan İnşaat firmalarının konutlarını veya yapımına devam edilen konutlarını kapsayacak şekilde olarak inşaat firmalarından indirim alarak bir nebzede kendileri indirim yaparak konut almak isteyen müşterilerine daha düşük oranlardaki faiz tutarı ile konut edindirme projesidir. Bu uygulama sayesinde hem kredi oranı düşmüş olacak hemde Konut üreticileri kredinin bir kısmını sağlamış olacaktır. Bu uygulama ile hem konut almak isteyen vatandaşlar daha düşük kredi ile ev almış olacak hemde konut satışından dolayı zor durumda olan konut satışı gerçekleştiremeyen inşaat firmalarının konutları sarılmış olacak ve bu hususta piyasalarda bir rahatlama oluşturacak olan projedir. Değerli okuyucularımız sizlerde bu uygulamadan yararlanarak konut sahibi olmak isterseniz eğer proje kapsamındaki Bankalar ile irtibata geçebilir ve düşük kredi ile konut sahibi olabilirsiniz. Bu uygulanan proje kapsamında konut kredisi faiz oranı 0.98′ e düşecektir…

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *