«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. ICBC Bank EFT Saatleri ve Ücretleri

ICBC Bank EFT Saatleri ve Ücretleri

ICBC EFT

ICBC Bank EFT Saatleri ve Ücretleri

ICBC Bank EFT işlemleri şubeden, ATM aracılığı ile, mobil bankacılık aracılığı ile, internet bankacılığı ve çağrı merkezi ile yapılmaktadır. Şubeden EFT işlemleri için sizlere en yakın bulunan ICBC Bankasına girmeniz yeterli olacaktır. Banka personelleri ile kolaylıkla EFT işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. ATM üzerinden EFT yapmak için de size en yakın bulunan ICBC Bank ATM sine gitmeniz gerekmektedir. Burada para transferleri ve EFT işlemleri metodunu izleyerek, ATM kartınızı takarak ancak kendiniz işlem yapabilirsiniz. Çağrı merkezi üzerinden EFT işlemlerinde ICBC Bankası müşteri hizmetlerini aramanız gerekmektedir. Fakat bu bahsi geçen üç yol da ICBC Bank müşterileri tarafından sıklıkla tercih edilen yöntemler değildir.

En uygun EFT ücret kesintisi yapan mobil bankacılık ve internet bankacılığı yöntemleri ile EFT uygulamaları sıklıkla tercih edilmektedir. Bu işlemler için internet bankacılığı şifrenize ihtiyacınız bulunmaktadır. Müşteri numarası ya da TC kimlik numarası ile hem mobil bankacılık hem de internet bankacılığı işlemlerini kullanabilirsiniz. Tek şifre ile iki uygulamaya da girilebilmektedir. Ardından para transferleri bölümünü seçerek birçok transfer arasından EFT işlemlerini belirlemeniz gerekmektedir. Göndermek istediğiniz hesap kayıtlı ise, tanımlı hesaba EFT, kayıtlı değil ise, tanımsız hesaba EFT işlemi olarak size gösterilen adımları sırası ile takip ederek oldukça kısa bir süre içinde para transferi gerçekleştirebilirsiniz.

ICBC Bankası EFT Saatleri

ICBC EFT saatleri incelendiği zaman mesai saatlerinin iş günü içerisinde olan zamanlarını kapsadığı görülmektedir. ICBC Bankası EFT saatleri 09.00 ile 17.00 arasında gerçekleşmektedir. Tatil günlerinde bir sonraki iş gününe yansıtılmaktadır.

ICBC Bankası EFT Ücretleri

ICBC Bankası EFT ücretleri şubeden ve ATM üzerinden gerçekleştirildiğinde minimum 40 TL maksimum 400 TL arasında yatırılan tutara göre değişiklik göstermektedir. İnternet bankacılığı ve mobil bankacılık EFT ücreti tek fiyat kesintisi olup 4.50 TL ile sınırlandırılmıştır. ATM üzerinden yapılan EFT kesintisi 36 TL ile sabitlenmiştir.

ICBC Bankası EFT Sorgulama

ICBC Bankası müşterileri de tıpkı diğer bankalar gibi EFT işlemleri sorgulama yapabilmektedirler. Bunu birçok kanal aracılığı ile gerçekleştirmeleri mümkündür. İlk olarak gelişen teknolojinin artması ile birlikte mobil bankacılık ve internet bankacılığının sık kullanımına bağlı olarak bu yollardan yapılan EFT işlemleri sorgulanabilmektedir. Bu sayede de sıklıkla EFT işlemleri hakkında bilgi sahibi olabilmekte ve para transferlerini kendileri kolaylıkla takip edebilmektedir. Ayrıca telefon bankacılığını kullanarak müşteri hizmetlerine bağlandıkları zaman ICBC müşterileri buradan da EFT takiplerini yapıp sorgulayabilmekte ve herhangi bir problem yaşanması durumunda müşteri hizmetlerinin yardımı ile duruma müdahale edebilmektedirler.

ICBC EFT Karşı Tarafa Ne Zaman Geçer?

ICBC EFT işlemleri karşı tarafa 15 dakika ile yarım saat arasında iletilmektedir. Yalnız bu mesai saatleri içerisinde olan durumu kapsamaktadır. Resmi tatil günlerinde EFT işlemleri yapılmamaktadır. Bunun nedeni ise, bankaların resmi tatil günlerinde çalışmamalarıdır. Buna rağmen hafta sonu ya da mesai saatlerinin dışındaki akşam vakitlerinde internet bankacılığı ya da mobil bankacılık yolu ile EFT işlemleri yapıldığında bu EFT ler karşı tarafın hesabına yansıtılmamaktadır. Bu EFT işlemlerinin karşı hesaba geçme süresi ertesi iş gününe kadar olan süreyi kapsamaktadır. Bu zaman zarfı uzun olduğunda da EFT işlemlerinizin takibini yapabilmek adına EFT sorgulama gerçekleştirmeniz mümkündür.

ICBC EFT Yanlış Hesaba Gitti Ne Yapmalıyım?

EFT işlemleri bazı durumlarda hesap karışıklığı nedeni ile başka hesaplara iletilebilmektedir. Bu işlemler nadir durumlarda da olsa karşılaşılabilir olmaktadır. Böyle olası bir durum ile karşılaştığınız zaman yapmanız gereken ilk iş banka personellerini bilgilendirmek amacı ile müşteri hizmetlerine bağlanmaktır. Onlar para iadesi hakkında karşı taraf ile iletişime geçerek sizlere en kısa sürede yanlış ödeme yaptığınız para iadesini gerçekleştireceklerdir. Yalnız burada bilinmesi gereken bu para iadesi yapılırken kesilen hesap işletim ücreti tarafınıza iade edilmemektedir. Sadece yanlış yatırdığınız EFT tutarı iletilmektedir.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *