«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. İhtiyaç Kredisi Faiz Oranları Düşecek Mi?

İhtiyaç Kredisi Faiz Oranları Düşecek Mi?

Kredi oranı düşermi
2019 Yılı İhtiyaç Kredisi Faiz Oranları Düşecek Mi?

Değerli okuyucularımız bugünkü haberimiz son zamanların en fazla merak edilen haberlerden birisi olan aynı zamanda internet arama motorlarında en çok aranan haber ve internet haber sitelerinde en çok okunan haberlerin başında gelen İhtiyaç Kredisi Faiz Oranları Düşecek mi diye sürekli herkes hatta bütün vatandaşlarımız tarafından merak edilen bu husus üzerine olacaktır. Bu konu çok önemli olmakla beraber hepimizin bilmesi gereken bir konudur. Neden diye soracak olursanız inan nedenleriniz saymakla bitiremeyiz. Yinede bu husus hakkında bir kaç neden ve sebeplere değineceğiz. Öncelikle yıllardır gelen bir ekonomik kriz var ülkemizde bunu herkesin çok iyi algılaması gerekmektedir.

Bu ekonomik kriz aslında geçen yıl başlamadı en az 10 yıldır geliyordu ve bu durumlar ile karşılaşacağımız çok ama çok belliydi. Bu kadar üst üste geldikten sonra geçtiğimiz yıl 2018 de patlak vererek günümüz 2019 yılının Şubat ayına geldiğimiz de hala kriz büyümeye devam etmektedir. Değerli okuyucularımız sizler için araştırdığımız konu olan İhtiyaç Kredisi Faiz Oranları Düşecek mi haberimizi sonuna kadar okumanızı sizlere tavsiye ederim. Hatta söz konusu olan bu hususta yani İhtiyaç Kredisi Faiz Oranları Düşecek mi hususunda aklınıza takılan ve merak etmiş olduğunuz bütün soruları haberimizin en alt bölümünde olan yorum bölümünden bizlere ulaşabilir ve aklınızda kalan bütün soruları sora bilirsiniz.

İhtiyaç Kredisi Faiz Oranları Düşecek Mi Yükselecek Mi?

Değerli okuyucularımız her ne kadar ihtiyaç kredisi oranları düşecek mi konusunu incelersek inceleyelim bunun birde tam tersini merak eden vatandaşlarımız var . Bir çok vatandaşımızın da merak etmiş olduğu ihtiyaç kredisi oranları yükselecek mi hususunu da bu haberimizde sizlere aktarmak istedik. Bankalardan verilen kredi faiz oranlarının düşmesini veya yükselmesini sadece krediyi veren banka ile alakalı olmamaktadır. Bunun için öncelikle Merkez Bankasının faizleri artıracak mı düşürecek mi buna da bakmak gerekmektedir. Bu işlere yani hemen hemen her şeye siyaset karıştığı gibi Merkez Bankasının açıklamalarına da karışılmak ta olup siyasetin istediği rakamlar söylenmektedir.

Buna bir örnek verecek olursak günümüz enflasyonu başta gıda olmak üzere en az yüzde 65 artış göstermiş fakat siyaset nedeni ile vatandaşlarımıza yüzde 10 diye yutturulmuştur. Bunu anlamanız çok kolay bir husustur. Örneğin pazara, manava, markete veya bir AVM ye gittiğinizde geçen yıl ile bu yılı karşılaştırdığınız takdirde demek istediğimizi anlayacaksınız. Merkez bankasında da siyaset eli değdiği için biz siz değerli okuyucularımızı bu hususta yani İhtiyaç Kredisi Faiz Oranları Düşecek mi hususunda en doğru ve en sağlıklı bilgiler ile uyarmamız ve bilgilendirmemiz gerekiyor.

İhtiyaç Kredisi Faiz Oranları Düşmeyecek Hatta Yüksele Bilir

Ülke genelinde faiz oranlarının düşmesi için bir takım sorunların giderilmesi lazım. Bakalım gideriliyor mu. İlk öncelik faiz oranları düşük olan ülkelere baktığımız zaman bu Ülkelerin kendi Milli ekonomi paketleri olmaktadır. Bizde böyle bir şey yok neden mi çünkü yıllardır AB’ ye girebilmek için yapılan bütün yanlışlar. Ayrıca enflasyon oranlarının düşmesi gerekmektedir bana göre asla düşmez bu politika ile buna da neden diye soracak olursanız bununda cevabını hemen şu şekilde verebilirim. Bunun cevabı şudur ki bakın kendi ülkemizde arsa tarla bitmiş gibi komik bir şekilde sudandan tarım arazisi kiralama yoluna giden bir hükümet var. Ülkemizde o kadar çok boş tarım arazisi var ki fakat söylediğim gibi boş dolu olsa zaten milli üretim artacaktır ve hem istihdam sağlamaya hemde enflasyon oranların düşmesine neden olacaktır. Bir başka önemli husus ise dışarıya bağlı bir ülke olmamız.

Hemen hemen aldığımız bütün ürünlerin ham maddesini ithalat ediyoruz. Peki bu ithalat ettiklerimizi bizim köylümüz bizim çiftçimiz üretemez mi üretir tabi ki verilir ise devlet desteği. Köylümüz hayvancılığı da bıraktı neden yem fiyatları yüzde yüz artı ondan. Et fiyatlarındaki artış neden bu kadar diye fazla diye baktığımız da Cumhurbaşkanının dediği gibi ete talebin çok olduğundan değil yem fiyatlarında ki yüzde yüzlük artıştan dolayı olduğu görünmektedir. Başka bir husus ise İhtiyaç Kredisi Faiz Oranları Düşecek mi diye bakarsak döviz kurlarına bakmamız gerekmektedir. Döviz fiyatları özellikle dolar 2019 yılının son aylarında 6.00 TL olacağı bütün ekonomist ve araştırmacı ile konunun uzmanları tarafından bilinen bir husus olmuştur. Döviz fiyatları atmaya devam ederse faizler yine yükselecektir. Yani vatandaşlarımızın merak ettiği husus olan İhtiyaç kredisi faiz oranları düşmeyecek aksine yükselecektir. Bu sadece ihtiyaç kredilerinde değil konut ve taşıt kredisi oranlarında da yükseliş olacaktır…

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *