«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. SENETLE KREDİ VEREN BANKALAR 2020

SENETLE KREDİ VEREN BANKALAR 2020

Senetle kredi

SENETLE Kredi Veren Banka 2020

İşletme sahibi iseniz ve acil paraya ihtiyacınız varsa para alma işleminize çeşitli yollarla başvurabilirsiniz. İlk olarak aklınıza çevrenizdekilerden borç para alma fikri gelebilir. Eşinizin, dostunuzun ya da akrabalarınızın o kadar yüklü parası olmadığı için para bulma konusunda çaresiz kalabilirsiniz. İkinci olarak bankaların kredilerini tercih edebilirsiniz. Önceden aldığınız kredi varsa veya banka notunuz çok düşükse bankalar size kredi vermeyebilir. Bunların yanında siciliniz bozuksa bankalar tarafından kredi alamazsınız. Böyle durumlarda son olarak bankalardan senetle kredi hizmetine başvurabilirsiniz. Kafanızda oluşan senetle kredi nedir, senetle krediyi nasıl alırım ya da senetle kredi nasıl oluyor sorularına bu yazımızda cevap bulabilirsiniz. Ayrıca Senetle kredi veren bankaları detaylı olarak inceleyebilirsiniz.

Senetle Kredi Nedir? Senetle Kredi Nasıl Alınır 2020

Son çare olarak senetle kredi yöntemine başvurabilirsiniz. Senetle kredi KKB notu düşük olan veya sicili bozuk olan işyeri sahipleri için verilen kredidir. Senetle krediye normal kredi çıkmadığı zamanlarda başvurabilirsiniz. Bankalar tarafından senetle verilen kredilerinizi yasal yollarla alabilirsiniz. Bankalarda verilen senetle kredinizi ödeme günü gelmemiş senetlerinize ve kredinize ödeme yapabilirsiniz. Bu ödeme banka müşteri temsilciniz tarafından anında gerçekleşmektedir. Bankalar tarafından verilen senetle kredi’nizdeki paraya siz dokunamazsınız. Spot karşılığında iş yerinizin borcunu ödeyebilirsiniz. Her ne kadar senetle kredi verilirken kredi notunuza bakılmasa da senetle kredi verme yöntemini bütün bankalar vermez. Ülkemizde senetle krediyi sadece 6 banka vermektedir.

Bankadan Senetle Kredi Nasıl Alınır? 2020

Senetle kredi işleminize bireysel olarak başvuramazsınız. Başvurmak için şirket sahibi olmalısınız. İlk olarak sizden istenilecek koşul bu. Bunun yanında bazı bankalarda belli bir yaşın üstünde olmanız veya şirketinizin en az 5 sene çalışmış olması gerekmektedir. Senetle kredinizi yalnızca şubeler aracılığı ile alabilirsiniz. Şubelere gidip başvuru yapmadan önce senetle kredi veren bankaların faiz oranlarını karşılaştırmalısınız. Size en uygun en düşük faiz oranınızı seçmelisiniz. Seçtikten sonra size en uygun gelen bankanın şubesine gitmelisiniz. Şubelere giderken mutlaka T.C. kimlik numaranızı ve vadesi dolmamış kredinizi gösteren belge veya senedinizi almalısınız. Bunların yanında alacağınız belgeler bankalara göre farklılık göstermektedir. Senetle kredi almak için 6 bankaya başvurmalısınız.

Senet Karşılığı Kredi Veren Bankalar 2020

Bunlar Akbank, Ziraat Bankası, İş Bankası, TEB, Denizbank ve Odebank Bankalarıdır. Ziraat Bankası şubelerine giderken ek olarak işletmenizin vergi tabelasını da almalısınız. Diğer bankalar için ek güncel belgeleri bankaların resmi internet adresinden veya kendi çağrı merkezlerinden öğrenebilirsiniz. Gerekli belgeleri tamamlayarak banka şubesinden senetle krediye başvurabilirsiniz. Kredinizi sadece 1 kereye mahsus başvuru da bulunabilirsiniz. Başvuru yaparken bankanın verdiği formu eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurmalısınız. Faiz oranınızı ve vade sürenizi bankanın müşteri temsilcisiyle belirleyebilirsiniz. Bütün işlemlerinizi tamamladıktan sonra kredinizi anında alabilirsiniz. Anında çıkan krediniz ile vadesi dolmamış senediniz veya krediniz ödenir. Ödenme makbuzu banka şubesinde kalmaktadır. Siz sadece bankaya aldığınız parayı faiziyle ödemelisiniz.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *