«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. TEB Bankası Kredi Kartı Bloke Kaldırma

TEB Bankası Kredi Kartı Bloke Kaldırma

TEB-Kredi-Karti-Bloke-Kaldirma

TEB Bankası Kredi Kartı Neden Bloke Olur?

Değerli okuyucularımız bu husus son zamanlar bir çok vatandaşımız tarafından merak edilen bir konu olarak karşımıza çıkmıştır. Bütün bankaların kredi kartı işlemleri farklılık göstere bilmektedir. Bizde bugün siz değerli okuyucularımız için TEB Bankası kredi kartı bloke kaldırma işleminin detaylarını ve teb bankası kredi kartı bloke nasıl kaldırılır bu hususları açıklayarak sizlerin bilgilerine sunmak istedik.

Çalıntı ve Kayıp Durumlarında Kredi Kartı Bloke İşlemi

Değerli okuyucularımız ilk olarak çalıntı ve kayıp gibi durumlarda kredi kartına bloke konulur ve sizlere bu hususu açıklamak istiyoruz. Çalınan , bir yerde unutulan ve kayıp edilen kredi kartlarına bankanızı arayıp durumu bildirdiğiniz anda bloke konulur ve kart kullanılamaz. Fakat kredi kartınızı bir yerde unuttunuz veye düşürdünüz ve bankanızı aradınız TEB bankası kredi kartınızı güvenlik amacı ile çok acil bloke koyacaktır. Diyelim unuttuğunuz veye düşürdüğünüz kredi kartınızı yeniden buldunuz ama kredi kartı bloke olmuş. Burada yapmanız gereken işlen bankanızın müşteri hizmetlerini aramanız ve kayıp ettiğiniz kredi kartınızı bulduğunuzu bankanıza bildirdiniz ve bloke olan kredi kartınızı kullanmak istediğinizi ve kredi kartı bloke işleminin kaldırılmasını istemeniz yeterli olacaktır. TEB Bankası tarafından bloke edilen kredi kartınızın blokesi en geç bir saat içerisinde kaldırılacak ve bankanız tarafından sizin tarafınıza bilgi verilecektir.

Borcundan Dolayı Bloke Edilen Kredi Kartı ve Kredi Kartı Bloke Kaldırma

Borcunu ödemediğiniz veya ödeyemediğiniz TEB bankası kredi kartı bloke edilmesi için son ödeme tarihinden sonra 90 gün daha hiç ödeme yapmaz iseniz gerçekleşir. Bu işlem bazı bankalar da 30 gün olsa da TEB bankası kredi kartı bloke işlemi 90 gün ödememe sonucunda gerçekleşecektir. TEB bankası tarafından kullanmış olduğunuz kredi kartı bloke kaldırmanız için yapmanız gereken tek bir işlem olacaktır. Eğer TEB bankası kredi kartı blokesini kaldırmak istiyor iseniz bloke edilen kredi kartınızın bütün borcunun tamamını ödemeniz gerekmektedir. Aksi Takdirde kredi kartındaki bloke kaldırılmaz. Kredi kartı bloke edilen kişinin kkartın bütün borcunu ödemesi ve banka müşteri hizmetlerini arayarak kredi kartına konulan bloke uygulamasının kaldırılmasını istemesi gerekmektedir. Bunun yaptığınız takdirde TEB bankası kredi kartı bloke işlemini en geç 24 saat içerisinde kaldıracak ve bankanız tarafından sizin tarafınıza söz konusu olan kredi kartı bloke uygulamasının kaldırıldığına yönelik bilgi verilecektir.

TEB Bankası Kredi kartı Bloke Edilmesi Kredi Notunu Nasıl Etkiler?

Kayıp, çalıntı ve bir yerde unutma gibi durumlarda kredi kartınız bloke edilmiş ise eğer bankanız kredi kartına güvenlik amaçlı bloke koyduğu için bu işlem kredi notunuzu etkilemeyecektir. Fakat borcun ödenmemesinden dolayı bloke edilen kredi kartı nedeni ile uygulanan kredi kartı işleminde ise kredi notunuz düşecektir. Fakat bundan sonraki kullanımınız da kredi kartı ödemelerinizi nizami ve gününde yaparsanız kredi notunuzu yeniden yükselmesini sağlamış olacaksınız.Değerli okuyucularımız söz konusu bloke kaldırma işlemi için aklınıza takılan sorular olur ise eğer finanshaberi.net adresimizden haberin en alt kısmında mevcut olan yorum bölümünden ve e-posta adresimizden ayrıca iletişim numaralarımızdan bizlere ulaşabilir ve sorularınızı sorabilirsiniz…

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *