«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. YAPI KREDİ BES İPTAL ETME

YAPI KREDİ BES İPTAL ETME

Yapı emekli

Yapı Kredi Bireysel Emeklilik Nasıl İptal Edilir

Yapı Kredi Bankası tarafından maaşınız yatıyorsa maaşınızdan belirli bir kesinti uygulanarak bireysel emeklilik sistemi oluşturabilirsiniz. Oluşturduğunuz bireysel emeklilik sistemi ile emekliliğinize kar yapabilirsiniz. Oluşan bireysel emekliliğinize yüzde 25 devlet katkı payı uygulanmaktadır. Maaşınızın kesintiye uğramasını istemiyorsanız bireysel emeklilik sisteminizi iptal edebilirsiniz. Yapı Kredi bireysel emeklilik iptal etme işleminden önce Yapı Kredi avantajlarına baktıktan sonra karar vermelisiniz. Bireysel emekliliğinizi iptal etmek istiyorsanız sadece ana paranız iade edilmektedir. İptal ettiğiniz zamana kadar üzerine uygulanan ek katkı paylarını alamazsınız. Yapı Kredi Bankasından bireysel emeklilik sisteminizi şube, telefon, internet ve SMS yoluyla kolayca iptal edebilirsiniz.

Yapı Kredi Şube Aracılığı ile BES İptali

Yapı kredi bireysel emeklilik iptal etme işleminin başka bir yöntemi ise size en yakın Yapı Kredi Bankası’ na giderek bireysel emekliliğinizi iptal edebilirsiniz. Yapı Kredi şubelerine giderken nüfus cüzdanınızı yanınıza almalısınız. Yapı Kredi müşteri temsilciniz ile yüz yüze sağlıklı bir şekilde isteğinizi dile getirebilirsiniz. Yapı Kredi Bireysel Emeklilik İptal formunu doldurduktan sonra kısa bir süre sonra iptal edilecektir. Bireysel emeklilik iptal talebinizi oluşturduktan sonra 7 iş günü içerisinde paranız iade edilecektir.

Yapı Kredi SMS Aracılığı ile BES İptali

Yapı Kredi bireysel emeklilik iptal etmek işlemi için bir başka yöntem ise SMS yolu ile yapılmaktadır. Bireysel emeklilik sisteminizi SMS yolu ile çok kısa bir sürede iptal edebilirsiniz. Bunun için telefon numaranızın güncel olmasına dikkat etmelisiniz. Bu işlemi sadece Yapı Kredi Bankasına kayıtlı olan cep telefon numaranızla yapabilirsiniz. Güncel telefon numaranız kayıtlı değilse şubelere giderek veya Yapı Kredi çağrı merkezi ile numaranızı değiştirebilirsiniz. T.C. kimlik numaranız ve doğum tarihinizle 2202 ye kısa mesaj yollayarak bireysel emekliliğinizi iptal edebilirsiniz. Bireysel emekliliğiniz iptal edildikten sonra SMS veya e posta yoluyla bilgilendirirsiniz.

Yapı Kredi Telefon Aracılığı ile BES İptali

Yapı kredi bireysel emeklilik iptal etmek için Yapı Kredi müşteri hizmetleri 444 0 444  numarasını aramalısınız. Aradıktan sonra sırasıyla 2 ve 1 numaralarını tuşlamalısınız. Yoğunluğa göre Yapı Kredi müşteri temsilcinize bağlanırsınız. Adınız, soyadınızı ve neden bireysel emekliliğinizi kapatmak isteğinizi temsilcinize söylemelisiniz. Müşteri temsilcinizin size sorduğu kişisel soruları doğru bir şekilde söyledikten sonra BES iptalinizi oluşturabilirsiniz. İptalinizden sonra bir daha Yapı Kredi Bankasın’ dan bireysel emeklilik sistemi oluşturamazsınız.

Yapı Kredi İnternet Aracılığı ile BES İptali

Yapı kredi bireysel emeklilik nasıl iptal edilir sorusunun bir cevabı ise internet üzerinden bireysel emeklilik iptal etme işlemi olmaktadır. İnterneti olan herhangi bir teknolojik cihazınızdan www.yapikredi.com.tr adresine giriş yapmalısınız. Yapı Kredi internet adresine giriş yaptıktan sonra değişikliler ve talepler menüsüne gelmelisiniz. Açılan sayfanın sağ alt menüsüne ‘Cayma Talebi Sözleşmesini’ doldurmalısınız. Sözleşmeyi doldurduktan sonra sağ alt tarafından onaylamalısınız. İade edilecek parayı Yapı Kredi Bankasından veya herhangi bir bankaya iade edilecektir.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *