«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. Ziraat Bankası Konut Kredisi Faiz İndirimi

Ziraat Bankası Konut Kredisi Faiz İndirimi

ZİRAAT bankası

Ziraat Bankası Konut Kredisi Faiz oranlarını Düşürdü 2019

Değerli okuyucularımız Ülkemizin en güzide ve en köklü bankası olan aynı zamanda kamu bankası olan Ziraat bankası konut kredisi faiz oranlarını indirdiğini açıkladı. Bizlerde siz değerli okuyucularımızın bilgilerine sunmak maksadı ve amacı ile ziraat bankası konut kredisi faiz oranları ne kadar oldu önceden ne kadardı şimdi ne kadar oldu ve hangi vadede ne kadar faiz indirimi yapıldı diye siz değerli okuyucularımızın bilgilerine sunmak için araştırdık ve banka tarafından açıklaması yapılan haberimizi bütün detaylarını sitemizde yayımlayarak sizlerin bilgilerine sunuyoruz. Sizlerde Ziraat bankası konut kredisi faiz indirimi hakkında detaylı bilgi sahibi olmak isterseniz eğer sizler için yayımladığımız haberimizi sonuna kadar okumanız yararınıza olacaktır.

Ziraat Bankasından Konut Kredisi Faiz İndirimi Açıklaması  1.18

Değerli okuyucularımız Ziraat Bankası konut kredisi faiz oranlarını düşürerek hem konut kredisi kullanmak isteyen vatandaşlarımıza hemde aylardır konut satışı yapamayan ve bu nedenle zor durumda kalan inşaat sektörü firmalarına müjdeli haberini açıkladığı bildirge ile duyurmuştur. Ziraat bankası tarafından yapılan açıklama doğrultusunda 120 ay vade seçeneği ile kullandırılacak konut kredisi faiz indirimi neticesinde ziraat bankası konut kredisi kullanan kişiler bundan sonra aylık 1.18 oranında faiz ödeyecekler. Ziraat bankası konut kredisi faiz oranı 1.18 olarak belirlediğini ve kredi kullanan vatandaşlarımızın daha kolay kredi kullanması ve zor durumda hatta iflas eşiğine gelen inşaat sektöründeki firmaları da düşündüklerinin açıklaması yapıldı. Ziraat Bankası konut kredisi faiz indirimi 4 mart 2019 dan sonra yürürlüğe girmiş olacak ve konut kredisi kullandırılacaktır.

Ziraat bankası konut kredisi indirimi imkan ve olanaklarından yararlanmak isteyen kişiler yani ziraat bankası konut kredisi faiz indirimi sonrasında kredi kullanarak istediği evini ve hayalini kurduğu konutu almak isteyen vatandaşlarımız 4 Mart 2019 tarihine kadar beklemesi gerekmektedir. Değerli okuyucularımız Ziraat Bankası konut kredisi faiz indirimi kullanarak sizlerde yıllarca hayalinizi kurduğunuz evin veya konut sahibi olabilirsiniz. Fakat küçük bir detay daha eklememiz gerekirse bu oranlar bile hala çok yüksek olmaktadır. Konut kredisi faiz oranların gelişmiş ülkelerde en fazla 0.7 olmaktadır. Şuanda yapılan ziraat bankası konut kredisi faiz indirimi ile ülkemizdeki en düşük konut kredisi faiz oranı olmasına rağmen daha öncede söylediğimiz üzere dünya devletlerinin çok çok üstünde olmaktadır.

Ziraat Bankası tarafından yapılan konut kredisi faizi oranlarında yaşanan indirim de hükütin de isteğinin olduğu bilinmektedir. Fakat kredileri indirmek ekonomiyi ne kadar canlandıracak bilinmeyen bir husus olmaktadır. Her ne kadar kredi indirimleri yapılmış olsa bile dolar ve euro helen yükselmektedir. Konut satışının gerçekleşmemesi üzeri inşaat sektöründeki bir çok firma kepenk kapatmış bazıları da iflas noktasına gelmiştir. Söz konusu olan aslında konut kredisi faiz oranlarının indirimi değil konut fiyatlarında ki maliyetlerin düşürülmesi olsaydı bundan çok daha hayırlı olacaktı.

Ekonominin iyi ve güzel olduğunu savunan vatandaşlarımız dikkatini çekmek istediğim bir nokta olacaktır. Bundan 15 ve 18 yıl önceleri emekli olan bir memur vatandaşımız emeklilik ikramiyesi ile ev sahibi olabiliyordu. Fakat şimdiye baktığımız da memur vatandaşlarımız zaten emeklilik yaşı gelmeden ölüyorlar ölmeseler bile aldıkları emekli ikramiyesi bırakın ev almayı sıfır km araba bile alamıyor. Alacak olsa bile ya borçlanmak zorunda kalıyor yada ikinci el araba alabiliyor. Burada sizlere anlatmak istediğim maliyet fiyatlarındaki artışlar yüzünden ekonominin kötüye gitmesidir. Ekonomi iyi olsa insanlarımız bu kadar faizin ve borcun altına zaten girmeyecekti. 17 sene önce 13 miyara alınan daire bugün olmuş 300 milyar olmuş vatandaş nasıl ev sahibi olacak bilinmiyor. Burada vermiş olduğum örnek paradan 6 sıfır atılmadan verilmiş örnek olmaktadır.Değerli okuyucularımız ekonomide oluşan kocaman bir delik kapanacak gibi gözükmemektedir. Sizlere tavsiyemiz her ne kadar ziraat bankası konut kredisi faiz indirimi yapmış olsa bile bütçenizi ayarlamadan bu kredilerin altına girmemeniz yönünde olacaktır. Değerli okuyucularımız bu yaşananları ve çekilen ekonomik sıkıntıları bir şekilde hak ediyoruz neden diye soracak olursanız halen tanzim satış kuyruğunda bekleyip bizi ne duruma düşürdüler demiyoruz birde üstüne üstelik Allah razı olsun diyoruz…

Değerli okuyucularımız Ziraat bankası konut kredisi faiz indirimi hakkında akılınıza takılan ve merak ettiğiniz hususlar var ise veya cevabını alamadığınız her hangi bir soru var ise sizler için yayımlamış olduğumuz ziraat bankası konut kredisi faiz indirimi başlıklı haberimizin en alt kısmında bulunan yorum bölümünden bizlere ulaşarak sorularınızı sorabilirsiniz. Ayrıca sitemizdeki iletişim adresimizden ve e-posta adresimizden de bizlere ulaşabilir ziraat bankası konut kredisi faiz indirimi ve bütün banka ve bankacılık işlemleri hakkında aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz…

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *