«
  1. Anasayfa
  2. Euro-Dolar-Altın Haberleri
  3. 2020′ De Dolar Artacak Mı’ Dolar Ne Kadar Olacak?

2020′ De Dolar Artacak Mı’ Dolar Ne Kadar Olacak?

2020 Dolar

2020 Yılında DOLAR Ne Kadar Olacak?

Dolar – Türk Lirası kuru 5 Kasım Salı günü 5.7377’den bir önceki seansta % 0.0127 veya % 0.22 artışla 5.7504 seviyesine yükseldi. Tarihsel olarak, DOLAR – Türk Lirası kuru 2018 Ağustos’unda tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 7.21’e ulaşmıştı. Dolardaki bu hızlı değişim de akıllara 2020 yılında dolar ne kadar olacak sorusunu getirmeye başladı. Ülkede birçok fiyatlandırma dolar endeksli olduğu için yeni yılda dolar kurunun ne kadar olacağı da profesyonel ekonomistlerden halka kadar herkesi ilgilendiriyor. Yeni yılda dolarla ilgili ne gibi gelişmeler olacağını ve dolara dair tahminleri öğrenmek için okumaya devam edebilirsiniz.

2020’De DOLAR Yükselir Mi?

Özellikle de yatırımcılar için daha da kritik olan dolar – Türk lirası durumu ister istemez herkesin aklına acaba solar daha da yükselecek mi şüphesini düşürmektedir. Bu soruya doğru ve sağlıklı bir cevap verilebilmesi için öncelikle Türk lirasının dolar kuru karşısındaki değişimini yakın süreçte incelemek önemlidir. Birkaç günlük ve haftalık değişimler doların 2020 yılı içinde hangi seviyeye ulaşacağına dair de önemli fikirler verebilir.

6 Kasım, Çarşamba günü, dolar lira kuru tahmini: döviz kuru 5.7623 TL, maksimum 5.8487, minimum 5.6759 olacaktır.

7 Kasım Perşembe günü dolar lira kuru tahmini: döviz kuru 5.7565 TL, maksimum 5.8428, minimum 5.6702 olması beklenmektedir.

8 Kasım Cuma günü dolar lira kuru tahmini: döviz kuru 5.7622 TL, maksimum 5.8486, minimum 5.6758 olacağı tahmin edilmektedir.

1 hafta içinde dolar lira kuru tahmini: döviz kuru 5.7334 TL, maksimum 5.8194, minimum 5.6474 olacak gibi görünmektedir.

2 hafta içinde dolar lira kuru tahmini: döviz kuru 5.6065 lira, maksimum 5.6906, minimum 5.5224 üzerinden işlem görecektir.

Görüldüğü üzere değişim grafiği düzensiz olan dolar kurunda ara ara düşüşler yaşansa da dolar, genel olarak Türk lirası karşısında sürekli değer kazanmaktadır. Bu kısa süreli değişimden yola çıkarak doların 2020 yılı içerisinde de artmaya devam edeceği söylenebilir. Ancak zaman zaman yaşanan politik ya da ekonomik gelişmeler kapsamında dolarda birkaç gün süren düşüşler de görülmektedir. Eğer dolara yatırım yapmayı planlıyorsanız yatırımlarınızı bu günlere denk getirmeniz önemli olacaktır. Ayrıca dolarla ilgili bir diğer soru da yatırım yapmaya değip değmeyeceği olduğu için, dolar artacak mı diye düşünmeden karlı bir şekilde dolara yatırım yapabileceğinizi söyleyebiliriz.

2020 Yılı DOLAR Yorumları

Liranın çöküşü, yerli şirketler üzerindeki baskıyı artırıyor ve finansal krize dair tereddütleri de artırıyor. Türk lirası, son haftalarda dolar karşısında değer kaybetmeye devam etti. Ağustos başında USD başına yaklaşık 5,00 TL’ye kadar düşen kur değeri bu ay yine 6 TL’ye yaklaştı. Büyük döviz amortismanı, 2020 dolar yorumlarına bakılırsa şirketleri ve bankaları daha da zorlayacak gibi görünmektedir. Yetkililer tarafından yapılan son düzenleyici ve makro tedbirlerden birçoğu, para ve maliye politikasını sıkılaştırmak ve ABD ile jeopolitik gerilimleri azaltmak için daha kararlı adımlar atmadığı sürece yüksek düzeyde dalgalı kalabilecek olan lirayı dengelemeyecek gibi görünmektedir.

2020 Yılında DOLAR Kurunda Beklenen Gelişmeler

ABD, iki ülke arasında devam eden diplomatik sorunlar sebebiyle Türkiye’nin çelik ve alüminyum ihracatı üzerindeki vergileri ikiye katlayacağını duyurdu. Bununla birlikte, enflasyonun artması, Merkez Bankası’nın bağımsızlığına yatırımcının güven duymaması ve serbest mali politika gibi daha temel faktörler dolar kurunda beklenen gelişmelerin çok da yerine gelmeyeceğini göstermektedir. 2018’den şu ana kadar dolar karşısındaki % 70 civarında bir düşüşle bu, özel sektörün dış borç yükünü yönetmeyi daha da zorlaştıracaktır. Hazine istatistiklerine göre, Mayıs 2018’den Aralık 2019’a kadar, özel sektörün dış borç geri ödemelerinin 100 milyar ABD dolarını aşması gerekiyor. Firmaların dolar kurunda beklenen gelişmeler neticesinde kredilerinde temerrüde düşme veya yeniden yapılandırma girişiminde bulunma olasılığı artacak gibi duruyor.

2020 Yılında DOLAR Ne Kadar Yükselecek?

Açıklanan enflasyon oranlarının Ülkemizde gerçeği asla yansıtmadığı bütün vatandaşlarımız tarafından bilinmektedir. Enflasyon oranları düşük gösterilmek için enflasyon sepetindeki ürünlerde yapılan oynamalar ve vatandaşın asıl enflasyonu olan kira, erzak, gıda, pazar ve temel ihtiyaç giderlerinin enflasyon sepetinde düşük yüzde ile gösterilmesinden kaynaklanmaktadır. Bunun ne demek olduğunu sizlere açıklamam gerekirse Ülke genelinde yaşanan ekonomik kriz halen devam etmektedir. Dolar kurunun üretim ile engellenememesinden dolayı faiz indirimleri yapılmış olsa bile faiz indirimleri sadece günü kurtarmaya yetmektedir. Dünya ekonomistlerinin 2020 yılı için DOLAR kurundaki beklentisi Dolar’ın 8.00 TL. nin üzerinde olacağıdır. Hatta konunun uzmanları tarafından yapılan açıklamalara göre 2020 yılının ilk çeyreğinde Dolar kurunun 6.300 lira kadar olacağıdır. Yine araştırmacılar ve ekonomistlerin yapmış oldukları açıklamalara göre 2020 yılının ilk yarısında DOLAR kurunun 6.500 Liraya kadar yükseliş göstereceği olmaktadır.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *