«
  1. Anasayfa
  2. Asgari ücret haberleri
  3. TİSK Asgari Ücretin 2000 Bin TL ve Üzerini Kabul Etmiyor

TİSK Asgari Ücretin 2000 Bin TL ve Üzerini Kabul Etmiyor

ÜCRETTTTT

TİSK Yani Patronlar 1.800 TL Olsun İstiyor

Asgari ücret tespit komisyonun da yapılan taleplere TİSK’ den açıklama geldi. 2019 yılı asgari ücretin belirleneceği bu günlerde her haber sitesinden farklı haberlerin gelmesi asgari ücretli çalışan vatandaşlarımızın kafasını iyiden iyiye karıştırmaktadır. Asgari ücret tespit komisyonunda TÜRK-İŞ ve DİSK sendikaları  ilk önce asgari ücretin 2 Bin 500 TL’ den az olmaması pazarlıklara başladı. Fakat bu istek TİSK ve Hükümet tarafından olumlu karşılanmadığı için ikinci talep en az 2 Bin TL’ olsun yönünde gerçekleşti. Bu talepte hem TİSK hemde Hükümet tarafından olumlu karşılanmamış ve TİSK ve Hükümetin belirlediği seviyelere çekilmeye çalışılmıştır. Bu hususta kafalarda karışıklık olmasın diye TİSK den açıklama geldi. İşte o açıklamaların detayları.

TİSK Genel Başkanı Kudret ÖNEN’nin Açıklamaları

TİSK Genel Başkanı Kudret ÖNEN yeni yılda belirlenecek olan asgari ücret talepleri ve İşverenlerin verebilecekleri asgari ücret hakkında yapmış olduğu açıklamalar şu şekilde gerçekleşmiştir. 2019 yılı asgari ücret konusundaki açıklamalarına taleplerin 2 Bin TL’nin üzerinde olmaması gerektiğini savunarak bu talepler doğrultusunda işçi çıkarmaların olabileceğini farklı demeçlerle ima ederken enflasyon, işsizlik ve diğer taleplere uygun olmayacağını dile getirmiştir. Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu Başkanı Kudret ÖNEN yeni yılda belirlenecek olan asgari ücretin 2Bin TL ve üzerinde olmayacağını sözlerine eklemiştir. Bu hususun yeni ekonomik program içinde ter alan enflasyon, işsizlikle mücadele ve diğer hedeflere hiç uygun olmadığını savunarak açıklamalarına devam etmiştir. Başkan Kudret Önen asgari ücret ile geçim ücretinin karıştırıldığını savunarak tekliflerinin hükümetin enflasyonla mücadele programına destek olacak nitelikte olduğunu ve bu şekilde diğer hedeflere ulaşa bilineceğini savunmuştur. Ayrıca İşverenin haklarını çok iyi savunan Kudret Önen İşverenden işsizlik sigortası payının alınmaması gerektiğini de  açıklamalarına eklemiştir. Bu hususta hükümetin de TİSK’ ile beraber hareket ettiği de bariz belli olmuş ve asgari ücretli vatandaşlarımız yine enflasyonun altında kalmaya ve kıt kanaat geçinmeye mahkum edilmiştir. Bu hususta diğer sendikalar hükümet ve TİSK kadar güçlü olmadığı için yeni belirlenecek olan asgari ücretin hükümet ve TİSK’ in belirlediği şekilde olacağı görünmektedir. Nedir bu rakam diye bakarsanız Hükümet ve TİSK sendikası asgari ücretin 1.800 TL ile 1.840 TL arasında bir rakam düşündükleri daha önce aldığımız haberlerimizde mevcuttur.

Asgari Ücretli Vatandaşın Çektiği Çile Umurlarında Değil

Asgari ücretli vatandaşlarımızın çektiği sıkıntılar görünüyorki ne hükümetin nede TİSK’in umrunda değil. İş veren yıllardır çok kazanıyor asgari ücretli çalışan vatandaşlarımızın sırtından. Hükümet enflasyonu ve enflasyonla destek ile mücadeleyi yine asgari ücretli vatandaşlarımızın boğazından keserek mi yapacak. Büyük umutlarla asgari ücretin düzeleceği beklenirken yine hükümet ve TİSK’in belirlediği rakam olacak ve olan yine garibe olacak. VURUN ABALIYA ZİHNİYETİ hiçmi hiç değişmeyecek. Böyle zihniyete garibin sırtından geçinenlere ve buna müsaade edenlere yazıklar olsun.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *