«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. Kredi Puanımın Yüksek Olması İçin Neler Yapmalıyız

Kredi Puanımın Yüksek Olması İçin Neler Yapmalıyız

kredi-cikmiyor

Öncelikle belirtmek isterim’ki kredi puanımızı yükseltmek kişinin kendisinin elinde olan bir durumdur.Örnek verecek olursak ne kadar çok para o kadar çok köfte gibi.Yani burada asıl anlatmak istediğimiz, günü gelen kredi borçlarımızı çok nizami bir şekilde ödemektir.Bazı unsurlar Bankalar nezdinde kredi puanımızı yükseltmemizi sağlayacaktır.Şimdi bu unsurları başlıklar halinde açıklayalım ve neler yapmamız gerekiyor nelere dikkat etmeliyiz hep birlikte göz atalım.

1.UNSUR: ÇOK DÜZENLİ ÖDEME YAPMAK
Ne kadar düzenli ödeme yaparsak bu kredi kartı,banka kredisi,konut kredisi,taşıt kredisi gibi.Daha fazla kredi alternatifleri’de ekleye biliriz.Önemli olan şudur’ki ödemelerimizi aksatmadan ve son kullanım tarihlerini geçirmeden yapmamız gerekmektedir.Görüyoruz’ki bu çok zor bir durum değil. Yeter’ki ödemelerimiz düzenli bir şekilde aksamadan devam etsin.

2.UNSUR: KREDİ RİSK ORANININ DÜŞÜRÜLMESİ
Kredi risk oranının düşürülmesi nasıl olacak, şimdi buna açıklık getirelim’ki kafamızda herhangi bir soru işareti kalmasın.Bunu açıklarken aklımıza gelen bütün kredi türlerinin hepsini içerdiğini yazmakta fayda görüyorum.Sizlerinde aklınıza gelen bütün kredi türleri bunlara dahildir.İlk yapmamız gereken nereye veyahut hangi bankaya ne kadar kredi borcumuz var bunları aşağıya çekmemiz yani borç tutarımızı düşürmemiz gerekmektedir. Borçlu olduğumuz kredileri bir şekilde asgariye indirmeliyiz. Neden bu gerekli diye düşündüğümüzde hemen şu aklımıza gelmelidir. Risk Analizi, Banka nezdinde bireyin borcunun azalması gibi faktörler devreye giriyor. Borç oranları düştüğünde bireyin risk derecesi de düşecektir. Buda demek oluyor ki bankanın veya kredi alınan her hangi bir kurumun bireye, veyahut ticari olarak kredi kullanan kişiye bakış açısını ortaya koymaktadır. Ne kadar az risk var ise o kadar çok kredi puanımız yükselecektir.

3.UNSUR: BORÇLU OLDUĞUMUZ KREDİ TUTARINI AZALTMAK
Birçok banka müşterisi en kısa yoldan kredi notumu nasıl yükseltirim bunun arayışı içine giriyor.Veya kredi notunu biranda en yüksek seviyelere çekmenin amacı içinde bulunuyor. Çok zor değil aslında bunu başarabilmek.Üsteki yazımızda da bahsettiğimiz gibi önceliğimiz risk oranını düşürmekti.Bundan sonraki adımımız ise en kısa yoldan borçlu bulunduğumuz kredinin ödemelerini hızlandırmak, eğer ki ödeme gücümüz varsa gününden önce kredi tutarlarının hepsinin kapatılması da kredi notumuzun daha hızlı yükselmesini sağlayacaktır.Burada başka bir açıklamaya daha gerek duyuyoruz.Velev ki ayrı,ayrı olan kredi borçlarımızın vadesini uzatarak ödemek borçlu olan bireyi rahatlatsa da çok ciddi oranlarda kredi puanımızın düşüşüne sebep olacaktır.Eğer ki kredi notumuzu yükseltmek gibi bir amacımız bir niyetimiz var ise mecbur kalmadıkca vade uzatma işlemine gidilmemesidir.

4.UNSUR:ALDIĞIMIZ YENİ KREDİ VE KART KULLANIMLARINI GECİKTİRMEK
Bu kısımda belirtmek istediğimiz nedir hep birlikte göz atalım.Yeni başvurunun onaylandığı bir ihtiyaç kredisi veya yeni açılmış olan kredi kartını kullanım şeklimiz.Çıkan kredimizi hemen çekmememiz gerekiyor.Bir diğeri ise yeni almış olduğumuz kredi kartının açılışını yapmamak kullanımını ertelememiz bireyin avantajına olacaktır.Eğer ki aldığımız banka kredisi veya kredi kartını ilk defa kullanıyor isek daha önceleri ödeme performansımız olamadığı için kredi notumuz düşük çıkacaktır.Fakat adımıza çıkan veya yeni aldığımız kredi kartını hiç kullanmayalım bekletelim gibi bir düşüncede yanlış olacaktır.Önemli olan krediyi kullanışımız ve ödeme şeklimiz olacaktır.Sürekli banka müşterisi olmamız elbette kredi notumuzun yükselmesine katkı sağlayacaktır.Fakat yinede bankalar bunu bir dengede takip ederler.Bir terazinin iki gözü gibi olmasını isterler.

5.UNSUR: BANKA VE DİĞER KREDİ KURUMLARI İLE ÇALIŞMAYA DEVAM ETMEK
Bu konuyu kısaca şu şekilde özetleye biliriz.Sırf kredi notumuz yükselteceğiz diye kredi türlerini, kredi kartlarımızı artık kullanmamak gibi bir hata yapmamalıyız.Tam aksine bankalarla olan müşteri ilişkimiz ve banka üzerinden kullandığımız kredi türlerini belirli aralıklarla kullanmamız gerekiyor.Burada dikkat etmemiz gereken kıssa şudur.Bankalarla veyahut devamlı müşterisi olduğumuz banka ile nizami olarak çalışmaya devam etmektir.Düzenli ve kusursuz bir müşteri olarak çalıştığımız sürece 7 ila 12 aygibi zaman aralığı içinde kredi notumuzun yükseldiğini göreceğiz.Buna bir misal verecek olursak sürekli alış veriş yaptığımız bir konfeksiyoncu,tuhafiyeci,kasap veya mahallemizin bakkalı gibi tanışlığımız olacaktır.Unutmayalım ki Banka da bir esnaftır.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *