«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. PTT İnternet Bankacılığı Şifre Alma

PTT İnternet Bankacılığı Şifre Alma

PTT-İNTERNET

PTT  İnternet Bankacılığı Şifre Alma İşlemleri

PTT Bank İnternet Bankacılığı Şifre Alma Nasıl Yapılır?

PTT Bank, Türkiye üzerinde oldukça fazla kullanım alanı bulan ve oldukça fazla müşterisi olan bir uygulamadır. Bu sayede kullanıcılar devlet desteği sayesinde oldukça düşük ücretler karşılığında özel bankaların aksine daha uygun fiyatlara imkan yaratmaktadır. Bunun üzerine PTT Bank kullanıcıları PTT Bank İnternet Bankacılığı Şifre Alma Nasıl Yapılır? konusu üzerinde aram motorlarında oldukça fazla çözüm aramışlardır. Bizler de PTT Bank kullanıcılarına özel olarak PTT Bank İnternet Bankacılığı Şifre Alma Nasıl Yapılır? konusunda hem şifre almaya hem de şifre yenilemeye özel olarak açıklayıcı bir yazı oluşturduk.

PTT  İnternet Şubesi Şifre Alma

PTT Kurumu devlet destekli ve Türkiye’ de diğer bankalardan oldukça eskiye dayanan tarihi ile çalışmalarını sürdürmektedir. Şuanda yarı özel şekilde hizmetlerini vermektedir. Postane, kargo ve banka bölümleri ile kullanıcılarına oldukça düşük fiyatlara hizmet sunmaktadır. Bu nedenle de oldukça fazla tercih edilmektedir. PTT Bank, diğer bankalar gibi internet şubesi kullanımına açıktır. Bu sayede şubeye giderek uzun ve bitmek bilmeyen PTT kuyruklarında beklemenize gerek kalmamaktadır. Hem ATM hem de şube yönü ile en kalabalık olan kurum PTT olma özelliğini göstermektedir. Özellikle ayın belirli bir döneminde yatan maaşlar nedeni ile şubelerden ve ATM lerden işlemleri yapmak ne yazık ki oldukça zor olmaktadır. Buna alternatif olarak geliştirilen internet şubesini kullanmak için de PTT Bank İnternet Şubesi Şifre Alma işlemleri gerçekleştirilmelidir.

PTT’ nin banka hesabına PTT Posta Çeki hesabı denilmektedir. Bu hesap İPÇ hesabı olarak da kısaltılmıştır. PTT Bank İPÇ Hesabı oluşturduktan sonra, internet bankacılığı aşamasında kullanmak için PTT İPÇ şifresi almanız gerekmektedir. Aldığınız şifre sayesinde 7/24 internet bankacılığı üzerinden hesabınıza giriş yapabilir ve para transferi işlemleri, yatırım işlemleri, ödeme işlemlerinizi internet kanalı aracılığıyla gerçekleştirebilirsiniz.
PTT Bank İnternet Şubesi Şifre Alma işlemleri için PTT İnternet Bankacılığı resmi sitesine giriş yapmanız gerekmektedir. Sol üst köşede bulunan İnternet bankacılığı bölümüne giriş yaparak burada açılan yeni sayfada bulunan Şifre Al / Şifremi unuttum bölümüne tıklayarak bir şifre oluşturmanız gerekmektedir. Karşınıza çıkan sayfada kişisel bilgilerinizi girdikten sonra anında yeni şifre oluşturup hesabınıza mevcut şifreniz ile giriş yapabilirsiniz.

PTT İnternet Bankacılığı Şifre Yenileme

PTT Bank İnternet Bankacılığı Şifre Yenileme için ayrı bir kategori bulunmamaktadır. Diğer özel bankalar şifre alma işlemlerini ayrı sayfadan, şifre yenileme işlemlerini ise ayrı sayfadan tamamlamaktadır. PTT Bank hem şifreyi ilk kez alacaklara hem de şifresini unutup yenilemek isteyenlere özel olarak tek bir sayfada çalışmalarını toplamıştır. PTT Bank internet bankacılığına giriş yaparak size açılacak olan yeni sayfada Şifre Al / Şifremi Unuttum olarak aynı butonda belirlenen yere giriş yaptığınız takdirde ilk kez şifre alma adımlarının aynısını gerçekleştirerek yeni şifre oluşturmanızı tamamlayabilirsiniz. PTT Bank şifre oluşturma işlemleri ortalama 2 dakika sürede tamamlanmaktadır.

PTT Bank Mobil Bankacılık Ücretleri

PTT Bank internet bankacılığında hem masa üstü görünümden hem de telefonlarınıza uygulama olarak indirebileceğiniz mobil görünümden yararlanarak bankacılık işlemlerinizi gerçekleştirmeniz mümkündür. PTT  mobil bankacılık işlemlerinde, EFT ve havale gibi para transferleri gerçekleştirebilirsiniz.

PTT  mobil bankacılık uygulamasını indirmek ücretsizdir. Bununla birlikte mobil bankacılığa giriş yapıldığı takdirde kullanılan birçok bankacılık işlemleri de PTT Bank kullanıcılarına özel olarak ücret alınmadan gerçekleşmektedir. Şubeye gitmeden internet yolu ile ya da mobil bankacılık yolu ile işlem yapılması her zaman hem emek açısından hem de ekonomik açıdan daha karlı olmaktadır.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *