«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. TEB Kredi Notu Sorgulama Öğrenme

TEB Kredi Notu Sorgulama Öğrenme

teb_kredi_notu_öğrenme

TEB Kredi Skor Puanı Öğrenme ve Kredi Notu Sorgulama

Bütün Ülkelerde kredi notu bankalar için oldukça önemlidir. Yurdumuzda da her bir bireyin kredi notu puanı KKB tarafından kayıt edilir. Özel bankalar ile devlet bankaları üzerinden yaptığınız tüm para giriş ve çıkışları, kredi ödemeleri, kredi kartı borç ödemeleri gibi veriler Kredi Kayıt Bürosu (KKB) tarafından kayıt altına alınır. Düzenli olarak yapılan kredi ya da kredi kartı ödemeleri neticesinde kredi notu yükselir. Tam tersi bir durumda ise, düzensiz gecikmeli ödemeler gibi hususlar da kredi skor puanı düşer.Kredi notu sorgulama nedir, TEB kredi notu öğrenme, TEB kredi notu sorgulama, TEB internet şube ile kredi notu sorgulama, TEB SMS ile kredi notu sorgulama ve TEB mobil ile kredi notu sorgulama işlemi hakkında detaylar haberimizin devamında bulunuyor.

Teb Kredi Notu Sorgulama Ücreti

Kredi notu sorgulama işlemi ücretli olarak yapılan bir işlemdir. Her yıl kredi notu sorgulama için alınan ücretler de değişiklik olabilmektedir. Yalnız kredi notu sorgulama işlemlerinizi dijital kanallar ile yapmanız halinde ücret %50 oranında düşer. Sorgulama ücretleri tüm bankalarda değişeceği gibi teb bankası için kredi notu sorgulama ücretini işlem esnasında görmeniz mümkündür. Findeks raporları bölümünde iki seçenek bulunuyor. Birinci seçenek Findeks raporu, diğer seçenek ise Findeks çek raporudur. Bizi ilgilendiren husu kredi notu sorgulama olduğu için Findeks raporunu seçmemiz gerekir.

Teb Kredi Notu Sorgulama Sonucu

Türkiye ekonomi bankası kredi puan sorgulama işlemi anında hızlı olarak gerçekleşir ve kredi notu sorgulama yapan kişiye sorgulanan rapor sunulur. Findeks tarafından sunulan bu raporda ise, aktif kredi kartı borçları, kredili mevduat borçları (KMH), kredi borçlarınız gibi bilgiler bulunur. Kredi notu sorgulama işlemini yapan kişiyi asıl ilgilendiren husus kredi notunun kaç olduğu ve durumun önemidir. Kredi notunuza göre çizelgede yer alan en riskli, orta riskli, az riskli, iyi, çok iyi gibi belirtilen bölümde kredi skorunuz Türkiye ortalamasına göre kaç olduğunu ifade eder.

Kredi Notu Neden Önemli / Kredi Notu Sorgulama

Bütün bankalar müşterinin kredi talebi doğrultusunda mutlaka kredi vermek ister. Fakat öncelikle kredi veya kredi kartı vermek istediği müşterisinin, mal varlığı ve gelirine bakıyor olsa da, kredi skor puanı en çok dikkat ettiği husustur. Bir çok nedenlerden ötürü geliri yüksek olsa da bir çok kişinin kredi başvurusu negatif olarak değerlendirilir. Kredi notu, bir bireyin herhangi bir bankaya, kredi kartı veya kredi başvurusu sırasında kredisinin olumlu olarak değerlendirilmesi büyük önem oluşturur. Kredi skor puanı düşük olan bir kişiye banka kredi vermek istemeyecektir. Kredi notu sorgulama işlemi için bir çok alternatif yöntem bulunur.

Bankalar kendi müşterilerine kredi puanı sorgulama imkanı verirken, e-devlet ve findeks üzerinden de kredi notunuzu öğrenebilirsiniz. Teb bankasın’dan kredi notu sorgulama yöntemleri şu şekilde oluşur. TEB internet şube ile kredi notu sorgulama, TEB SMS ile kredi notu sorgulama ve TEB mobil ile kredi notu sorgulama, TEB banka şubelerinden kredi notu sorgulama ve telefon bankacılığı ile kredi notu sorgulama yöntemleridir.

Mobil ile Kredi Notu Sorgulama / İnternet Şubeden Kredi Notu Sorgulama

Türkiye ekonomi bankasının dijital kanalları üzerinden kredi notu sorgulama işlemlerinizi yapabilirsiniz. Kredi notu sorgulama işleminiz için internet şube ya da TEB mobil şubeye giriş yapmalısınız. Dijital kanallardan her hangi birine girmeniz dahilinde sırası ile Başvurular > Risk Sorgulaması > KKB risk raporu menüsünü takip ederek TEB kredi notumu öğrenme adımını tamamlamış olursunur.

TEB SMS İle Kredi Notu Sorgulama

TEB SMS ile kredi notu nasıl sorgulanır; TEB SMS ile kredi notu sorgulama işlemi için tek yapmanız gereken TEB SMS bankacılığına SMS göndermektir. Sorgu işlemi için gönderdiğiniz SMS ücrete tabi değildir. TEB SMS bankacılığı numarası 4466 ‘dır. 4466 ’ya Kredi Skor Puanı ya da kredi notu sorgulama yazdıktan sonra SMS göndererek kredi notunuzu en kısa süre içerisinde öğrenirsiniz.

TEB internet bankacılığı şubesi url : https://www.teb.com.tr/sizin-icin/internet-subesi/

İletişim Hattı İle Kredi Notu Sorgulama

Türkiye Ekonomi Bankası (TEB) müşteri hizmetleri 365 gün 7/24 olarak sorunsuz hizmetler vermektedir. Türkiye Ekonomi Bankası (TEB) müşteri hizmetleri iletişim hattını arayarak bankacılık işlemleriniz için bilgiler alabilirsiniz. Dilerseniz Teb kredi notu öğrenme, teb SMS ile kredi notu sorgulama, teb kredi notu sorgulama, teb internet şube ile kredi notu sorgulama ve teb mobil şube ile kredi notu sorgulama işlemleri için bilgiler alabilirsiniz.

TEB iletişim hattı : https://www.finanshaberi.net/banka-haberleri/teb-musteri-hizmetleri-ve-direk-baglanma/.html

NOT: İlginizi çekeceğini düşündüğümüz haberlerimizi sizler için finanshaberi.net olarak düzenledik. Aşşağıda verilen url’ye tıklayarak haberlere giriş yapabilirsiniz. Sitemizde günlük olarak yayımlanan ekonomi haberleri, finans haberleri, faktoring haberleri, faktoring şirket ve faktoring firma haberleri, banka haberleri ile altın / euro/ dolar/ BTC ve kripto para haberlerini bulabilirsiniz.

CEPTETEB mobil temassız ödeme url : https://www.finanshaberi.net/banka-haberleri/cepteteb-mobil-temassiz-odeme-nasil-yapilir/.html

Teb temassız ödeme özelliği açma url : https://www.finanshaberi.net/banka-haberleri/teb-temassiz-odeme-ozelligi-acma/.html

Teb çalıma ve mesai saatleri url : https://www.finanshaberi.net/banka-haberleri/teb-calisma-ve-mesai-saatleri/.html

Cepteteb nedir özellikleri nelerdir url : https://www.finanshaberi.net/banka-haberleri/cepteteb-nedir-cepteteb-ozellikleri/.html

Teb kredi kartı bloke kaldırma url : https://www.finanshaberi.net/banka-haberleri/teb-bankasi-kredi-karti-bloke-kaldirma/.html

TEB Bankası pos destek hattı url : https://www.finanshaberi.net/banka-haberleri/teb-bankasi-pos-destek-hatti/.html

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.