«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. Ziraat Bankası Kredi Kartı Bloke Kaldırma

Ziraat Bankası Kredi Kartı Bloke Kaldırma

Ziraat Bankası Kredi Kartı Bloke Kaldırma

Ziraat Bankası Kredi Kartı Bloke Kaldırma

Ziraat bankası kredi kartı, devlet bankası olması nedeni ile günümüzde çok rağbet gören kredi kartı olmuştur. Ziraat Bankası kredi kartı ürünleri oldukça fazladır. Kişilerin kullanım amacına uygun nitelikte birçok avantajı barındırmaktadır. Ayrıca hem banka kartı hem de kredi kartı versiyonlarında tek kart olarak çıkarmış olduğu sistemler de Ziraat Bankasının en sık kullanılan kartları içerisinde yer almaktadır. Sizler de Ziraat Bankası için bu alandan yararlanmak adına kredi kartı tercihinde bulunmuş olabilirsiniz. Mevcut Ziraat Bankası kredi kartınıza çeşitli kullanım yanlışlıkları nedeni ile bloke gelmiş olabilir. Bu yazımızda Ziraat Bankası kredi kartı bloke kaldırma nasıl yapılır konusunda bilgi verilecektir. Sizler de bu alandan yararlanabilir ve kendi Ziraat bankası kredi kartınızın mevcut blokesini kaldırmanın adımlarını uygulayarak, blokeyi kaldırabilirsiniz.

kredi-kartı-bloke-kaldırma
Kredi Kartı Ve Banka Kartı Bloke Kaldırma

Ziraat Bankası Bankkart Bloke Kaldırma / Ziraat Bankası Bankkart Genç Bloke Kaldırma

Kredi kartı ve banka kartlarının kullanımları son zamanlarda çok daha yaygın duruma gelmiştir . Kredi kartının bloke edilmesi veya banka kartının bloke olması ise, kullanılan kartın banka tarafınca dönem dışı edilme işleminin adıdır. Ziraat Bankası kredi kartı bloke kaldırma veya banka kartı bloke kaldırma işlemi en önce bankaların insiyatifinde olmaktadır. Ayrıca müşteri isteğiyle  beraber kredi kartının bloke olması veya banka kartının bloke olması, yani kartın bloke edilerek kullanım dışı bırakılması da mümkün olmaktadır.

Kredi kartı bloke kaldırma işlemleri için sizler de Ziraat Bankası alanında bundan yararlanabilirsiniz. Kredi kartları bazen şifrelerin yanlış girilmesi ile, müşterinin izni dışında işlem yapılması ile yada müşterinin bizzat kendi isteği doğrultusunda blokeye girebilir. Kredi kartınızın borcunu ödemediğiniz zaman asgari tutarın ödenmesi gerekir. Üç ay dönemi boyunca kredi kartının asgari tutarını ödeyen kişiler ya da ilk aydan itibaren asgari tutarı dahi ödeyemeyen ve diğer aya borç ödemesi yapmadan giren müşterilerin banka kararı ile kredi kartı kullanımlarına bloke gelir. Bu sayede müşterinin borcunu ödemesi beklenir. Kredi kartının limiti olsun olmasın, kredi kartı hesabı bu şekilde bloke edilebilir. Ayrıca kredi kartı şifresinin üç kez üst üste yanlış girilmesi sonucunda da güvenlik nedeni ile gene banka tarafından kredi kartına bloke gelebilmektedir.

Ziraat Bankası Banka Kartı Bloke Kaldırma / Bankkart Bloke Kaldırma

Ziraat bankası Bloke kaldırma işlemi, Ziraat Bankasına ait banka kartı olanların da yapması gereken bir iştir. Peki Ziraat Bankası banka kartı blokesi nasıl olur ve Ziraat Bankası banka kartı Bloke kaldırma işlemi nasıl yapılır? Bu konuda da yazımızdan bilgi alabilirsiniz. Ziraat Bankası banka kartı ATM nin kartı yutması sonucunda, kart şifresini üç kez üst üste yanlış girmeniz sonucunda bloke olur. Bunun dışında sizin eksi hesabınız var ise, bu Avans hesabın borcu hiç ödenmiyor ise önlem olarak banka borcunuzdan dolayı banka kartınıza bloke koyabilir. Hesaba yatırılan her parayı Avans hesabı borcunuzdan düşebilir.

Borç ödendiği zaman 24 saat içeresinde de banka kartınız kullanıma açılacaktır. Ancak borçtan dolayı değil de güvenlik gerekçesinden kaynaklı olarak hesap kapatma işlemlerinde ise yeni bir banka kartı talep edebilirsiniz. Bu sayede banka kartı blokesi kaldırılmamış olur. Kart iptal edilir. Size de kullanabileceğiniz farklı numaralara sahip olan güvenlikli sistemler ile bir kart sunulur. Ziraat Bankası bloke kaldırma işlemi güvenlik gerekçesi ile bu şekilde düzenlenen yöntemler sonucunda yenilenir.

Kredi Kartı Blokesi Nasıl Kaldırılır?

Ziraat Bankası kredi kartı bloke kaldırma işlemi için çeşitli adımlar atmak gereklidir. Öncelikle ödenmeyen kredi kartından kaynaklı kapatılan ve blokeye konulan kredi kartlarındaki blokeler nasıl kaldırılır bununla başlamak gerekir. Ziraat bankası kredi kartınızda olan bloke kartın borcundan dolayı ise bu kartın blokesini kaldırmanın tek yolu kartın borcunun ödenmesidir. Ancak kredi kartı blokesini kaldırmak için kredi kartının asgarisini ödemek burada yeterli olmyabilir.

Kredi Kartı Borç Nedeni İle Bloke Olursa Neler Yapılmalı

Bloke kaldırma işlemi için var olan borcun tamamının ödenmesi gerekmektedir. Kredi kartı borcunuzu ödedikten hemen sonra kredi kartınız blokeden kaldırılmaz. Sisteme düşmesi bir iş gününü almaktadır. Bu nedenle kredi kartı borcunuzu hafta içi mesai saatleri içerisinde kapattıysanız, 1 iş günü sonrasında açılacaktır. Ancak hafta sonu ya da tatil günlerinde ödenen borçlar için ise ilk iş gününü beklemek gerekecektir.

Kredi kartı borçlarının olması, bu mevcut borçların ödenmemesi kişilerin kredi notunu düşüren bir etkendir. Kredi notu da bankacılık sicilini olumsuz yönde etkiler. Yani sizin blokeli bir Ziraat Bankası kartınızın olması demek başka bankalardan da kredi kartı almanızı ya da kredi çekmenizi engelleyecek bir unsurdur. Hızlı kredi düşüşü yaşamamak adına ve adli takibe düşmemek adına Kredi Kartı Bloke Kaldırma işlemini yapmak durumundasınız.

Kredi Kartı Blokesi Ne Zaman Açılır

Ziraat Bankası kredi kartı borcunuzu ödediniz ancak 24 saat geçmesine rağmen hala bloke kaldırılmamış görünüyor ise tek yapmanız gereken durum Ziraat Bankası iletişim hattını aramaktır. 444 00 00 numaradan kredi kartı bloke kaldırma işlemleri ile alakalı olarak görüşebilir ve olası bir sorun olması durumunda buradan düzelttirebilirsiniz. Çoğu zaman sistemsel sorunlar nedeni ile bankaya geç bilgi düşmektedir. Bu tür problemler de iletişim numarası ile kolaylıkla çözümlenebilmektedir.

Kredi Kartı Yanlış Şifre Girilmesi İle Bloke Olursa Neler Yapılmalı

Kredi kartının yanlış şifre girilmesi, başka birinin kullandığından şüphe edilmesi gibi güvenlik gerekçelerinden oluşan kart blokeleride bulunmaktadır. Bu durumda da yine bankanın ziraat bankası iletişim hattını arayarak müşteri temsilcisi ile iletişime geçmek ve kendi rızanız ile kredi kartınızı veya banka kartınızı blokeye almak durumundasınız. Yeniz bir Kredi kartı veya banka kartı gönderimi ise Ziraat Bankası sizlere anında yapacaktır. Mevcut kredi kartı 10 iş günü içerisinde belirttiğiniz adrese yalnızca size teslim edilmek üzere gelecektir.

Ziraat Bankası İletişim Hattı İle Kredi Kartı BLOKE Kaldırma

Kredi kartı Bloke kaldırma ve banka kartı bloke kaldırma işlemlerinde bir diğer metod ise karta yeni bir kart şifresi belirlemek olacaktır. Yine ziraat bankası iletişim hattı aranarak müşteri temsilcisine bağlandıktan sonra kredi kartı şifresi değişiklik yapma ya da banka kartı şifresi yenileme menüsünden alakalı adımları sırası ile takip ederek kredi kartı veya banka kartınıza yeni bir şifre oluşturabilir, eski şifrenizi güncelleyebilirsiniz. Ziraat bankası bloke kaldırma, Ziraat Bankası kredi kartı bloke kaldırma, ziraat bankası Bankkart bloke kaldırma işlemleri hakkında çok daha detaylı bilgileri Ziraat Bankası iletişim hattını arayarak Ziraat bankası müşteri temsilcilerinden öğrenebilirsiniz.

ziraat bankası iletişim hattı :https://www.finanshaberi.net/banka-haberleri/ziraat-bankasi-musteri-hizmetleri-numarasi/.html

ziraat bankası resmi web sitesi : https://www.ziraatbank.com.tr/tr

 

 

 

 

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.